KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij ingeleverd voor vrijdagavond 22:00uur wordt de volgende zondag opgenomen.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 24 juni 2018

Diaconiecollecte:Gezinshereniging vluchtelingen
Sinds we betrokken zijn bij de Eritreeërs en Ethiopiërs van de Smaragdgroep die nu onderdak hebben in een kantoorgebouw in Duivendrecht, heeft een deel een verblijfsvergunning gekregen. En weer een deel daarvan heeft een gezin dat naar Nederland mag komen: gezinshereniging, vaak pas na heel veel jaren. Stelt u zich eens voor dat je je jonge kinderen al 5 of 10 jaar niet hebt mogen zien. De organisatie kost veel tijd, bv om de vergunningen aan te vragen bij de ambassade, en veel geld, bv voor een DNA-test op de kinderen en voor de reis. Dat geld hebben ze niet zomaar. Onze diakonie springt bij en daarvoor is deze kollekte.

Kerkcollecte: Jeugdwerk
Het benaderen van jeugd en jongeren vraagt om een creatieve en eigentijdse aanpak. Om ouders en jeugdleiders in de wijken hierbij terzijde staan is in Amsterdam een beroepskracht aangesteld. Daar kunnen we gebruik van maken, maar de organisatie van projecten en activiteiten kost wel geld.Het belang van dit werk wordt mede onderstreept doordat de kerk van morgen wordt gevormd door de jeugd van vandaag; sterker nog: ook kinderen, tieners en jongeren zijn de kerk van nu!

Pride Kerkdienst 5 augustus 2018
De feestelijke kerkdienst ter afsluiting van Pride Amsterdam vindt op 5 augustus 2018 om 12:00uur plaats in de Keizersgrachtkerk. Als gemeente vieren wij ook dit jaar de dienst mee. (Om 10:30uur is er geen dienst.) Dit jaar is het thema "You are my hero!". Ook trouwen er twee vrouwen uit Rusland. De uitleg wordt verzorgd door ds. Corine Sloots.
Om zovelen te ontvangen met koffie vooraf en bruidstaart en een drankje na afloop is hulp nodig. Meer informatie en opgave bij Joost Koedijk, (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Lunchen op slotzondag 8 juli (graag iets meenemen)
Na afloop van de dienst op slotzondag 8 juli willen we als afsluiting van het seizoen gezellig met elkaar gaan lunchen. Als iedereen een lekkere lunch meeneemt om te delen, dan is er vast genoeg en veel variatie. Voor koffie, thee, sap en melk wordt gezorgd.

Maandelijkse Maaltijd
Woensdag 27 juni a.s. is er om 18.30 uur weer een maaltijd voor gemeenteleden, buurtbewoners en wie er verder mee wil eten. Voorafgaand aan de maaltijd is de bar open.Er wordt door de Tienergroep gekookt. Bovendien zal er informatie gegeven worden over het werk van de Tienergroep.Kom ook gezellig eten. Je kunt natuurlijk ook iemand uitnodigen om mee te komen of mensen uit je omgeving attenderen op deze mogelijkheid eens buiten de deur te gaan eten.
Geef je, in verband met de boodschappen, wel van te voren op. Dat kan via een intekenlijst beneden in de kerk, via de website of per e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Benefietconcert Stoelenproject

Op zondagavond 24 juni (19.30 – 21 uur) vindt het jaarlijkse Benefietconcert plaatsten bate van het Stoelenproject. Het wordt verzorgd door het Francis Poulenc Ensemble, een blaaskwintet met medewerking van zangeres Sara Leemans en organiste Aja Leemans. Zij presenteren een muzikale fruitmand met werken van Bach, Danzi, Farkas, Manneke, Gershwin en de Beatles. De opbrengst van de uitgangscollecte en van de drankjes na afloop is bestemd voor het Stoelenproject, een laagdrempelige daklozenopvang waar onder andere door vrijwilligers van de Keizersgrachtkerk wordt gekookt.

Dat moet je meemaken
Zomermorgens voor belangstellenden in de Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk.
- Dinsdag 19 juni: Film: Demain Tout Commence
- Dinsdag 3 juli: Nellie Markus over een tekenproject met Mexicaanse kinderen
- Dinsdag 17 juli: Wilna Wieringa over Ida Gerhardt
- Dinsdag 7 augustus: Glasdeco met Loes van Berkel (Opgeven voor 1-8 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Onkosten EUR 5)
- Dinsdag 21 augustus: Jaap en Inger Boomsma over hun reis door Australië
Inloop vanaf 10 uur. Programma van 10.30 tot + 13 uur, lunch meenemen
Iedereen, jong of ouder, is welkom!

Slotzondagorkest
Op slotzondag 8 juli speelt weer ons gemeenteorkest. Jong of oud, ervaren of pas beginnend muzikant: iedereen mag meedoen! Zaterdag 7 juli 10:00 uur is de verplichte repetitie in de Keizersgrachtkerk. Opgave bij Jan Krans (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

70 jaar Wereldraad van Kerken
23 augustus is het 70 jaar geleden dat de Wereldraad van Kerken in Amsterdam werd opgericht. Dat wordt die dag gevierd met verschillende activiteiten. Eén van deze activiteiten is een “Walk of Peace”. Tijden deze wandeling is er aandacht voor onrecht en geweld in verleden en heden. Maar ook voor concrete kerkelijke inzet vanuit oecumenisch perspectief voor gerechtigheid en vrede. De wandeling begint in de Hoftuin (achter de Hermitage) en eindigt op de Dam. Op beide plekken is er ook een activiteit. Vanaf 12.30 bent u welkom in de Hoftuin. U kunt zich vooraf aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aansluitend aan de wandeling vindt om 16.00 uur in de Nieuwe Kerk een feestelijke internationale (Engelstalige) viering plaats.

Jaarrekeningen en Beleidskader van de PKA
Vandaag liggen bij de koffie de jaarrekeningen over 2017 ter inzage, van de Protestantse Diaconie en van de Protestantse Kerk Amsterdam. De jaarrekening van de Keizersgrachtkerkgemeente is daarin opgenomen. (Deze is op 15 april j.l. in de gemeentevergadering gepresenteerd). Ook ligt ter inzage het Beleidskader 2018 – 2022 van de PKA. U kunt deze stukken en de presentatie van de jaarrekening van onze gemeente op 15 april ook digitaal opvragen bij de scriba van de wijkraad. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Petrus: Nieuw blad van de PKN
De PKN heeft een nieuw magazine gestart: Petrus. “In het magazine staan persoonlijke en inspirerende verhalen over hoe kerkzijn mensen troost, steun en zin geeft. Eerlijke verhalen over geloof, hoop en liefde. Soms ontroerend, soms vol twijfels en gebrek, maar altijd puur en menselijk”. Aldus het colofon. Vanaf het tweede nummer ontvangt onze gemeente een stapeltje. Dat ligt op de tafel in de gang. U mag het blad meenemen of na lezing terugleggen.

Help de Steungroep Kosterij (STUK)
- Voorstel: herintroduceren van de activiteit ‘Rondleidingen’. De Steungroep Kosterij en de beheergroep willen graag nieuw leven blazen in een activiteit uit het verleden: bezoekers op zaterdagochtend rondleiden in de Kerkzaal en iets vertellen over het heden en de historie van onze mooie kerk. Zijn er gemeenteleden die mee willen helpen hierbij? Het betreft een aantal zaterdagochtenden in de zomervakantie. En.. (en dit is extra), met live muziek erbij op de achtergrond. We zoeken dus ook muzikanten: piano, orgel, zang, of bespelers van een ander instrument. Publiek kan de Kerkzaal bekijken, krijgt info en luistert naar muziek.
- En het is weer tijd voor: jaarlijkse schoonmaak. Ook dit jaar staat er weer een schoonmaakdag op de planning: zaterdag 7 juli (dagdeel). Kunnen we weer op u rekenen? Het wordt gegarandeerd een gezellig poetsdagje met zichtbaar resultaat.
- Klusdag. En voor de gemeenteleden (of vrienden van) die van klussen houden: De beheergroep klust zeer regelmatig in de kerk. Led lampen aanbrengen, schuren/schilderen, reparaties van kerkbanken et cetera. Heeft u twee rechter (klus)handen? Kom ’s helpen bij een mooie klus activiteit in de Kerkzaal!
Aanmelden voor deze activiteiten kan bij de koster.

Mededelingen in de dienst
Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen. Vandaag doet Anja Scheffer de mededelingen.

Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, A’dam.