Actueel

Oproep: 'Vallen en opstaan'

Voorbereidingsgroep voor Veertigdagentijd en Stille Week


Zaterdag 11 januari voorbereidingsdag (14.00u – 17.00u)
Met Vallen en Opstaan op weg naar Pasen

Dit jaar willen we de Veertigdagentijd, de Stille Week en Pasen meer met elkaar verbinden door gezamenlijk met een voorbereidingsdag te starten. Daarna zullen we in kleine groepjes (dus niet met de hele voorbereidingsgroep) iedere dienst (met uitzondering van de 3 diensten in de stille week) apart voorbereiden.

Manuela Kalsky schreef 11 april 2019 in het Theologisch elftal in Trouw over haar val in september van het voorgaande jaar, waar ze een pijnsyndroom aan overgehouden heeft, en wat het met haar heeft gedaan in het denken over lijden. Ze stelt dat we niet te snel door moeten gaan naar Pasen, maar meer aandacht moeten hebben voor het lijden. Daar kan je dan weer ‘opstandig’ van worden doordat je alleen maar zo snel mogelijk naar die opstanding wilt en al helemaal niet tegen medelijden kan.
Vragen die in deze serie aan de orde komen zijn: Wat doet lijden, beperking met je? Heeft mee‘lijden’ zin? Zonder vallen geen opstanding? En wat als er geen opstanding in het verschiet zit, alleen een weg naar de dood? We willen in dit licht teksten en gebeden van Dietrich Bonhoeffer, die op Witte Donderdag 75 jaar geleden ter dood werd gebracht, gebruiken.

Uitleggers in deze periode zijn Gerhard Scholte, Cor Ofman, Riekje van Osnabrugge, Anna Meta Kobes-Gerritsen en Manuela Kalsky

De data:
Veertigdagentijd: zondagen 1, 8, 15, 22, 29 maart en 5 april
Stille Week: 9, 10 en 11 april
Pasen: 11 april

Wil je een van de diensten in de Veertigdagentijd, de Stille Week of Pasen mee voorbereiden:
Geef je op via de intekenlijst beneden op het prikbord. Daarbij kan je ook aangeven of je op 11 januari bij de voorbereidingsdag aanwezig kan zijn.

Veertigdagentijd en Pasen:
Ellen Haagsma, coördinator
Nico Brouwer, theologisch begeleider

Stille Week:
Petra Pouwels, coördinator
Daan Savert, theologisch begeleider

Carousel CK