Naar de kerk? Samen zingen?

Coronamaatregelen - hoe en wat

Sinds half juli kunnen we op basis van de geldende richtlijnen van het RIVM en de Protestantse Kerk in Nederland weer naar de kerk en we kunnen daar ook weer samen zingen. Dat mag zelfs uit volle borst, maar op basis van o.a. de grootte van onze kerkzaal, de leeftijd van het gebouw en het aantal aanwezigen, mag dat gezamenlijk maximaal 15 minuten. Daarmee zitten we aan de 'veilige kant'.
In de praktijk zal dat betekenen dat we een aantal liederen gezamenlijk zullen kunnen zingen, de overige liederen zullen worden gezongen door een kleine groep mensen op het podium.
Mogelijk zal niet iedereen zich hier veilig genoeg bij voelen. Wie liever (nog) niet wil zingen of niet bij zingende gemeenteleden wil zitten, kan op de eerste galerij in het midden tegenover de kansel plaats nemen. Vanzelfsprekend blijft de viering ook online te volgen via de pagina kerkdienst live.

Ventileren
Omdat het afgeraden wordt om in een luchtstroom te zitten, zal er niet langer op de begane grond maar op de eerste en tweede verdieping aan de zijkanten geventileerd worden.

We doen het dus als volgt:

• Er zijn ongeveer 30 personen bij de viering aanwezig. Dit is exclusief de ‘medewerkers’ zoals de voorganger, liturg(en), voorzangers, ambtsdrager, coördinatoren etc.
  • Reserveren is nodig, ook i.v.m. de mogelijkheid tot zingen. Een e-mail of telefoontje volstaat. Lees daarom het stukje ‘Reserveren voor de zomerdiensten’ (zie hieronder) goed door, of vraag er naar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Een aantal liederen kan gezamenlijk worden gezongen. De overige liederen worden gezongen door enkele gemeenteleden vanaf het podium vooraan in de kerkzaal.

Gebruiksplan

Het gebruiksplan vermeldt alle details en gang van zaken rond de diensten. Het is in juni opgesteld door de Wijkraad en op 15 juli voor het laatst bijgewerkt. Als het Moderamen in overleg met de stuurgroep WMD besluit tot wijzigingen in de gang van zaken, wordt dit verwerkt in het gebruiksplan.
Een gebruiksplan is als voorwaarde gesteld vanuit de overheid.

U kunt hier het volledige gebruiksplan voor de vieringen lezen.

Carousel CK