Naar de kerk? Het kan weer

Vanaf 5 juli gaan de kerkdeuren van de Keizersgrachtkerk weer open. Nu de maatregelen rond het coronavirus zijn verruimd heeft de Wijkraad, in overleg met de stuurgroep van de Werkgroep Morgendiensten (WMD), besloten dat vanaf zondag 5 juli een groep van 30 mensen in de kerk de viering kan meemaken. Vanzelfsprekend blijft de viering ook online te volgen via de pagina kerkdienst live.

De belangrijkste veranderingen zijn:

• Er zijn 30 personen bij de viering aanwezig. Dit is exclusief de ‘medewerkers’ zoals de voorzangers, voorganger, liturg(en), ambtsdrager, coördinatoren etc.
  • Reserveren is nodig. Een e-mail of telefoontje volstaat. Lees daarom het stukje ‘Reserveren voor de zomerdiensten’ (zie hieronder) goed door, of vraag er naar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • De liederen worden gezongen door enkele gemeenteleden vanaf het podium vooraan in de kerkzaal. Samen zingen is voorlopig helaas niet mogelijk.

Uiteraard is ons bekend dat er nu meer mensen toegelaten mogen worden. Maar om te zien of we de 1,5 m afstand ook op de trappen en in de gang kunnen waarborgen, houden we hieraan voorlopig aan vast. Zodra blijkt dat het reserveringssysteem overbodig is stappen we hier weer vanaf.
We hebben nog genoeg plek voor elke dienst, geef u alstublieft nu op voor de zomerdiensten dan hebben we overzicht hoeveel mensen we kunnen verwachten. Dit geldt voor iedereen!

Gebruiksplan

Het gebruiksplan vermeldt alle details en gang van zaken rond de diensten. Het is in juni opgesteld door de Wijkraad en op 1 juli bijgewerkt. Als het Moderamen in overleg met de stuurgroep WMD besluiten tot wijzigingen in de gang van zaken, wordt dit verwerkt in het gebruiksplan.
Een gebruiksplan is als voorwaarde gesteld vanuit de overheid.

U kunt hier het volledige gebruiksplan voor de vieringen lezen.

Carousel CK