Benefietconcert Stadsverlichting

Op zaterdag 17 november organiseert Stadsverlichting Keizersgrachkterk een benefietconcert in de Keizersgrachtkerk. Vóór de pauze zullen drie muzikanten van Ithaka een drie kwartier durende improvisatie spelen, na de pauze volgt er een klankconcert met klankschalen en gongs.
Het concert begint om 19.30 uur, duurt tot 21.30 uur. De toegang is 10 Euro.

Stadsverlichting is een initiatief om een cultuur van verlichting te stimuleren, een manier om bij te dragen aan een betere wereld. De positieve energie die tijdens het mediteren ontstaat en/of waarmee je contact maakt, straal je ook uit. Dit heeft een directe invloed op jou en alle aanwezigen, maar Stadsverlichting gaat er dus vanuit dat dit ook een effect heeft op de hele stad. Die positieve energie neem je sowieso mee naar huis en op die manier blijf je ook na de avond je omgeving beïnvloeden.

Stadsverlichting Keizersgrachtkerk mag elke eerste maandag van de maand gratis gebruik maken van de kerkzaal van de Keizersgrachtkerk, waar de organisatoren heel dankbaar voor zijn. Dit brengt uiteraard wel kosten met zich mee voor de kerk. Vandaar dit concert, waarvan de opbrengst dus in zijn geheel naar de Keizersgrachtkerk gaat om Stadsverlichting kostendekkend te maken.
Entree: 10 euro
Kaartjes zijn op de dag zelf te koop aan de deur. Er is geen voorverkoop.

Programma:
19.30 – 20.15 uur: Improvisatie door Fred Tuinder (klarinet), Henk Scheffer (bas) en Anna Steinebach (piano)
20.15 – 20.45 uur: pauze (bar open)
20.45 – 21.30 uur: Klankconcert met klankschalen en gongs mmv: Ton Akkermans, Carolina Schomper, Frank Mannens

De muzikanten:
Fred, Henk en Anna maken deel uit van muziekgroep Ithaka. Zij zijn gewend om te improviseren. Tijdens dit benefietconcert improviseren zij zich echter vrijer dan voorheen naar de hoeken van de kerkzaal. Welke hoeken? Dat weten ze zelf ook niet.
Laat je verrassen door dit gelegenheidstrio.
www.facebook.com/IthakaAmsterdam

Ton/Carolina:
Hun grote passie is het werken met klankschalen en gongs. Samen geven ze workshops (smeden van o.a klankschalen/gongs) en concerten in binnen en buitenland.
www.klankcreatie.nl

Frank (Klank):
Zo’n 16 jaar geleden kwam hij voor het eerst in aanraking met klankschalen en de wonderbaarlijke klankkleuren lieten hem niet meer los. Hij geeft/organiseert klankconcerten en klankschaalmeditaties.
www.frankklank.nl

Stadsverlichting Keizersgracht wenst iedereen veel luisterplezier!