Gemeenteweekend 2018

Ook zo’n zin in het Gemeenteweekend?

22 mei 2018

Het programma is klaar! Het thema van het weekend is 'Rhythm of life'.
Wat gaan we allemaal doen in het weekend van 15-17 juni? We hebben een programma gemaakt, waarin er altijd iets te doen is, maar waarbij niet alles verplicht is om mee te doen. Zo is er ook tijd om eindelijk eens dat gesprek met iemand te voeren, kennis met iemand te maken die je nog niet goed kent, even een boek te lezen of een wandeling te maken. Een aantal programma-onderdelen doen we met z'n allen om ook met iedereen plezier en verbinding te maken. En we hopen natuurlijk op prachtig weer, zodat we veel buiten kunnen doen op het prachtige terrein om het huis en in het bos.

Behalve heerlijk in de zon zitten,

eindelijk eens de mogelijkheid van een rustig gesprek met iemand en ‘viering met hagepreek’ (buiten?). We zullen een tipje van de sluier oplichten van de zaterdagmiddag, maar niet alles, want een paar verrassingen hoort u pas tijdens het weekend.

Op zaterdagmiddag zijn er workshops waar iedereen aan deel kan nemen. Je kunt op de dag zelf kiezen wat je wilt doen.

1. Dirigente Jeanette de Jager komt met ons zingen: gospels, meerstemmige popliedjes, wereldliedjes en zelfs soul. Jeanette is professioneel zangeres en dirigeert verschillende grote en kleine koren. Ze vindt het erg belangrijk dat mensen plezier hebben in zingen. Ze is verbonden aan het Muziekpakhuis.

2. Baukje Duin komt een workshop ‘Wildtekenen’ geven. Als je haar website ziet, wordt je vanzelf enthousiast: www.baldegunda.com
Maar ook al lukt het je zelden om iets op papier te zetten, bij Baukje krijg je er zeker plezier in! Eerst zal ze iets vertellen over kleur en kleurfamilies, dan gaat ze met ons tekenen. Maar ze zal de groep ook leren printen: hoe je met je eigen tekening een monoprint kan maken (een print waarvan er maar eentje is!).

3. Janneke Stegeman zal in het najaar aan de KGK een cursus geven: ‘De Bevrijde Bijbel’. Tijdens het gemeenteweekend geeft ze op de zaterdagmiddag alvast een voorproefje: ‘Persoonlijk, politiek, met gevoel voor humor en mystiek op onderzoek uit in de Bijbel’.

4 Er is de mogelijkheid in tweetallen of kleine groepjes een spirituele wandeling te maken met korte (gespreks)opdrachten. De route kun je zelf bepalen of je kunt een paaltjesroute gebruiken die beschikbaar is.

5. Levend stratego

6. Midgetgolf. In de buurt is een midgetgolfbaan. Iedereen die wil, kan gaan midgetgolfen. Hiervoor vragen we een bijdrage van € 10 pp. Hiervoor moet je je wel vantevoren opgeven, omdat we de baan moeten reserveren. (In de mail die alle deelnemers al hebben gekregen staat meer informatie.)

En op zondag kan iedereen natuurlijk naar de hagepreek komen. Die begint rond 10.30 uur.
Koos Vorrinkhuis koosvorrinkhuis.nivon.nl)
Koudelaan 6
3749 AM Lage Vuursche

De rest van het programma gaat u tijdens het weekend ondervinden. We hebben er zin in:
Anja, Anje, Elske, Paul, Pauline en Robert Jan