Bijbelleeshuizen

“Er zijn minstens zeventig manieren om een verhaal te interpreteren. Pas als je de zeventigste uitleg kent, mag je van de waarheid spreken!”

De Bijbelleeshuizen zijn bedoeld voor

  • mensen die meer willen weten van de Bijbel
  • mensen die eens willen weten wat er nu werkelijk en letterlijk staat
  • mensen die willen afrekenen met oude vastgeroeste dogmatische ideeën.
In de leeshuizen worden eens in de veertien dagen bijbelverhalen gelezen en besproken. De leeshuizen kunnen per keer bezocht worden, maar de praktijk leert dat mensen er graag meermalen terugkomen.
Per keer ligt een door de predikant vertaald(e) perikoop of verhaal voor, met daarnaast twee moderne vertalingen van hetzelfde gedeelte. Middels deze vertalingen krijgen de deelnemers inzicht in de meerduidige betekenissen van de grond- of sleutelwoorden, waardoor van meet af aan de mogelijkheid wordt geschapen om de teksten zelf vrij te interpreteren. Er is veel ruimte voor vragen en (geloofs-)gesprek.
Deze leeshuizen kennen een snel groeiende belangstelling en leveren een grote stimulans voor het theologisch kader van onze gemeente.

Er zijn twee Bijbelleeshuizen: er is een Bijbelleeshuis dat bijeenkomt op zaterdagochtend en er is er een dat bijeenkomt op woensdagavond. Zie voor de data de agenda.

Informatie en contact:

Gerhard Scholte
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel.: 06-40486034