Kunst uit de Wittenberg

Sinds half november 2014 verblijven er zo’n 30 uitgeprocedeerde asielzoekers in de Wittenberg, in afwachting van een goede opvang door de gemeente Amsterdam. Sinds januari vinden er ook lessen plaats. Er wordt Nederlandse les gegeven, Engelse les en ook tekenen en schilderen. De lessen tekenen en schilderen worden gemiddeld door 5 mensen bezocht. In totaal zijn de lessen door ongeveer 15 mensen bezocht. Sommige deelnemers zijn vaste klanten, anderen komen soms wel, soms niet.

Tijdens deze lessen zijn de deelnemers een avond lang geconcentreerd bezig aan een opdracht. De lessen worden heel serieus genomen en meestal is het een tijdlang doodstil in het lokaal. In het land van herkomst voorziet het onderwijs kennelijk niet in tekenles, want diverse deelnemers hebben hier voor het eerst een tekening gemaakt. Bijna altijd zijn de deelnemers trots op hun resultaat.
Er is voornamelijk in acryl gewerkt, al dan niet sterk verdund met water. Een enkele maal is de opdracht uitgevoerd met kleurpotlood.
Uitgangspunt bij de opdrachten is dat de deelnemers in één les een goed resultaat kunnen neerzetten. Voor de deelnemers zelf was de aanwezigheid van veel helder gekleurde verf tijdens de les belangrijk. Dat sprak hen erg aan.

In de gang van de Keizersgrachtkerk wordt deze zomer een aantal werken tentoongesteld. Van vrijwel alle deelnemers is werk te zien.
Mocht er belangstelling zijn om te kopen, neem dan even contact op met Marjo van den Haak, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.