Kunst in de kerk

Deze zomer hangen in de tuinzaal werken van Trudy Albers en Agnes Vlaanderen-Jansen. Trudy en Agnes schilderen beiden bij 'Open atelier HannaH' in Kockengen.

Trudy Albers: Jaren geleden heb ik geëmailleerd, dat vond ik leuk om te doen. Het leek mij daarna ook wel een uitdaging om eens

te gaan schilderen. Ik wilde de techniek leren. In 2006 heb ik bij HannaH kennis gemaakt met acrylverf. Mijn voorkeur gaat uit naar abstract. Dit is vaak een uitdaging, maar uiteindelijk kom je toch weer 'boven'. Vooral werken met rijstpapier, draad en pasta op het doek vind ik erg leuk. Ik vind het spannend, om, als de verf op het doek komt, te zien wat er verscholen zit. Wat zie je er in? Dat probeer ik er dan uit te krijgen.

 

Mensen op weg


Agnes Vlaanderen-Jansen: Vroeger heb ik zo nu en dan wat geschilderd en verschillende cursussen gevolgd. Als de cursus voorbij was, stopte ik weer met schilderen. Alleen thuis lukte het niet. Ik schilder daarom regelmatig bij HannaH met acryl en ik heb ontdekt dat de felle, heldere kleuren het beste bij me passen. In het begin werkte ik redelijk klein, maar toen ik uiteindelijk durfde, werden de werken steeds groter.

 

Voor informatie over de tentoonstellingen:
Agnes Vlaanderen-Jansen (0346-241617)
Jan Boudewijn (06-81873940)