Jouw stem helpt Vluchtmaat helpen!

Stemmen voor de Dutch Design Award-publieksprijs kan tot zaterdag 28 okt. 15.00 uur!

In Duivendrecht is een bijzonder project voor de opvang van vluchtelingen die op straat zijn gezet door onze overheid terwijl ze niet terug kunnen naar eigen land. Met name Eritreeërs die niet kunnen bewijzen dat ze uit Eritrea komen: opgegroeid in Ethiopië toen Eritrea daar nog deel van uitmaakte en uitgezet na de afscheiding, omdat hun vader kwam uit wat nu Eritrea is. De IND, die over de asielaanvraag oordeelt, vraagt controlevragen zoals over het landschap en welke taal ze spreken. Deze mensen, die na een week of een maand Eritrea ontvluchtten, kunnen die vragen niet beantwoorden en spreken de 'verkeerde' taal. Ze worden niet geloofd en komen op straat, soms al 15 jaar lang in Nederland zonder toekomst.
In de Vluchtmaat worden 40 mensen opgevangen m.b.v.

het geld van de huur waarmee aan de eigenaar van het pand de kosten van elektra, gas e.d. worden betaald. Het zou mooi zijn als dit initiatief navolging kreeg, er zijn nog steeds veel anderen zonder goede opvang, de overheids-BBB's zitten vol en bovendien kunnen veel mensen de eis niet toezeggen dat ze meewerken aan terugkeer, niemand wil terug naar dat vreselijke land. En of zelfs de Vluchtmaat mag doorgaan na mei volgend jaar is nog onzeker. We zoeken meer panden als deze.

Het zou helpen als er bekendheid was voor deze vorm van opvang. Het model is ingebracht en genomineerd in de Dutch Design Awards, een ontwerpwedstrijd in Eindhoven, in de categorie 'Habitat'. En er is een mogelijkheid om minstens de publieksprijs te winnen als we de meeste Facebook-likes of tweets krijgen. Dat helpt zeker om het idee verder te verbreiden!
Jij kunt ons helpen door te gaan naar www.dutchdesignawards.nl en het project WE ARE HERE STICHTING NOODZAAK Vluchtmaat te liken via Facebook of Twitter. Dit kan tot zaterdag 28 oktober 15.00 uur!
Nog beter, mail dit door, deel het op Facebook, en laat ook je vrienden meedoen! We maken een kans!