'Pardon?!'

kgk pardonKinderen die al jaren in Nederland wonen, op school zitten en de Nederlandse taal spreken terugsturen naar een onveilig land? Muren om ons land bouwen om mensen in nood 'buiten' te laten?
Wij willen trots kunnen zijn op een tolerant en gastvrij Nederland en daar zetten wij onze nationale vlag voor in! Ook vanaf onze Keizersgrachtkerk wappert deze gastvrije driekleur.

Het Kinderpardon is vijf jaar geleden in het leven geroepen om kinderen die inmiddels flink ingeburgerd zijn, een echte kans te geven om hier te blijven. Die kans is er wel, maar door een reeks overheidsregels zeer klein. Zó klein, dat in heel 2016 slechts één kind het Pardon heeft gekregen!

Alle hoop was gevestigd op het nieuwe kabinet, maar dat heeft besloten om geen aandacht te geven aan het Kinderpardon. Uit angst voor situaties die de coalitie in gevaar zouden kunnen brengen.

Omdat we vinden dat we in een ontwikkeld en welvarend land als Nederland zulke maatregelen niet mogen laten gebeuren, is de actie 'PARDON?!' in het leven geroepen. 'PARDON?!' biedt ieder van ons de gelegenheid om een STEM TEGEN dit beleid te laten horen.
Deze actie voor het Kinderpardon is ontstaan uit 'Let's bring them here' en 'Because we carry' en startte op 20 november 2017 op de Internationale dag van het kind. Ze loopt tot eind december 2017. De actie wordt gesteund door 'de Kinderombudsman' en Stichting 'Het vergeten Kind' (zie: www.hetvergetenkind.nl.
Eén van de bedenkers is Rikko Voorberg. In het televisieprogramma 'De Tafel van Tijs' vertelde hij op 23 november over de 'PARDON?!'-actie. De uitzending is hier te zien op 'Uitzending Gemist'. (Het gesprek over de 'PARDON?!'-actie begint na 26:35.)

Wilt u zelf meedoen om meer aandacht te geven aan 'PARDON?!', dan kan dat via het 'PARDON-alert!'. U leest daarover op: www.goeieactie.nu.