Samen muzikaal de dienst maken

zaterdag 24 november

De zondagmorgendiensten én de muzikale invulling daarbij, staan zo centraal in onze gemeente dat ze wel een eigen dag verdienen! Daarom organiseert de Werkgroep Morgendiensten op zaterdag 24 november 2018 de Dag van de Morgendienst, vol inspiratie voor alle gemeenteleden van de Keizersgrachtkerk. In verschillende workshops kunnen we nieuwe ideeën en energie opdoen voor de muzikale compositie van onze diensten. Maar bovenal wordt het gewoon een leuke en gezellige gezamenlijke dag.
We starten om 10 uur en eindigen rond 16:00 uur met een borrel, uiteraard wordt er gezorgd voor een lekkere lunch.

Het ochtendprogramma wordt verzorgd door Christiaan Verbeek. Hij is een jonge componist en heeft voor zijn muziek in de film Helium een gouden Kalf gekregen voor beste filmmuziek.
In de middag gaat u twee workshops volgen. Eén gegeven door Jannelieke Schmidt en één door Maarten Bos met begeleiding op de gitaar van Tijmen de Koning. We hopen daarbij dat u ervaart dat u zelf meer kan dan u misschien wel denkt.

Christiaan Verbeek
vertelt over zijn zoektocht naar zijn compositie voor de 80ste verjaardag van Arvo Pärt in opdracht van het Cello8tet Amsterdam. Hij zal op basis van zijn de stappen van het proces terughalen en de verbinding leggen met liturgie. Christiaan heeft zich voor die compositie laten inspireren door het gedicht van Rutger Kopland: “Aan het grensland”.

Jannelieke Schmidt
werkt met zang, dans en muzikale opdrachten. Ze kent een theatrale, vaak speelse insteek, waarbij muziek met kwaliteit altijd het doel is. In de workshop werken we veel samen en is er plaats voor iedereen. Ervaring en instrumenten zijn welkom (graag wel aanmelden), maar is geen vereiste.

Maarten Bos
geeft een “pop-up” workshop (zoals hij geregeld doet op het Corvershof). Hij zal met ons een eigentijdse popsong instuderen (meerstemming). Een popsong die bovendien heel geschikt zal blijken voor samenzang in een morgendienst.

In een kerk waar de gemeenteleden zelf de dienst maken, is natuurlijk iedereen welkom op 24 november. Voor opvang van de allerkleinsten (van 0 tot 6 jaar) wordt gezorgd. De dag is heel geschikt voor coördinatoren, theologisch begeleiders, muziekbegeleiders, deelnemers aan voorbereidingsgroepen, MAG-leden, het gemeenteorkest en zanggroepleden. En ook als u (nog) niet tot deze groepen behoort, kom vooral! De dag is in principe gratis, aan het eind van de dag vragen we wel om een vrijwillige bijdrage in de kosten. Geef je vóór 17 november 2018 op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !