‘Art stations of the Cross’ in de Keizersgrachtkerk

Tijdens de Veertigdagentijd (6 maart t/m 21 april 2019 ) maakt de Keizersgrachtkerk deel uit van de internationale expositie ‘Art stations of the Cross’: een pelgrimage langs veertien moderne kunstwerken op locaties in het centrum van de stad. De kunstwerken verbinden het lijden van Jezus met vormen van lijden en onrecht in heden en verleden.

Ocean EdenIn onze kerk komt het kunstwerk ’Ocean Eden’ van Lynn Aldrich als de statie “Jezus ontmoet zijn moeder”. Deze kleurige installatie is gemaakt van allerlei doodgewone schoonmaakgereedschappen als plastic sponzen en borstels. Aldrich verzamelde als een zeebioloog bijzondere exemplaren in de winkelcentra van Los Angeles en bestudeerde ze in haar atelier. Langzaam namen ze samen de vorm aan van een prachtig koraalrif, als een monument voor de extravagante biodiversiteit van de schepping, als een miniatuurversie van de befaamde Hof van Eden.
O ironie – is het niet juist het vele plastic dat we met zijn allen consumeren dat de oceanen vervuilt? En moet daar niet juist de bezem door?

Het kunstwerk ’Ocean Eden’ (van Lynn Aldrich) is geplaatst in het binnenportaal van de kerk en is goed zichtbaar van buitenaf.
De kerk is op een aantal (weekend)dagen open voor mensen die niet alleen het kunstwerk, maar ook onze mooie kerk willen bezichtigen. Behalve tijdens de wekelijkse diensten, is de kerk op de volgende dagen open:
zondag 10 maart
zaterdag 16 maart
zondag 17 maart
zaterdag 23 maart
zaterdag 30 maart
zondag 7 april
zondag 14 april
vrijdag 19 april (Goede Vrijdag)
zaterdag 20 april (Stille Zaterdag)
zondag 21 april (Eerste Paasdag)
Openingstijden:
Zaterdagen (en Goede Vrijdag) van 14-17 uur, zondagen van 12.15-13.15 uur.

ArtStationsOfTheCross2019Poster