Geef om je kerk, geef voor je kerk

Op het matje 😉
Om als Keizersgrachtkerk een waardevolle plek te kunnen zijn in Amsterdam is niet alleen onze inzet, maar ook geld nodig. Een kerk krijgt nu eenmaal geen overheidssubsidie en moet het hebben van de financiële steun van haar leden en andere betrokkenen, van mensen zoals jij. Daarom is er de jaarlijkse Actie Kerkbalans. Bij degenen die als lid van de gemeente zijn ingeschreven is dan ook in januari de envelop van de Actie Kerkbalans op de mat gevallen.

Geef jij dit jaar voor de kerk?
De Keizersgrachtkerk is een waardevolle plek voor velen. Wat betekent de Keizersgrachtkerk voor jou? Is het een plek van ontmoeting met God en mensen, van bezinning en rust, van aandacht voor de naasten dichtbij en ver weg, van vragen stellen? Lees wat Hanneke van Laarhoven en Jesse de Bruin zeggen op deze vraag.

Hanneke: “Daarom geef ik aan mijn kerk. Omdat ik het belangrijk vind dat deze plek waar ik me thuis voel, blijft bestaan.”

Jesse: “Ik geef aan de Keizersgrachtkerk, omdat hier een schat aan inspiratie en zelfontplooiing ligt die ik iedereen zou gunnen.“ ...

Eenvoudig te regelen
Maak je bijdrage over op rekening NL90 RABO 0373 7414 72 t.n.v. Protestantse Gemeente Amsterdam onder vermelding van het 16-cijferige kenmerk op de acceptgiro. Overmaken via mijn PKA kan ook.
Uw bijdrage is volledig bestemd voor de Keizersgrachtkerk.

Jesse de BruinJesse de Bruin is opgegroeid in de Keizersgrachtkerk

‘Hier kan ik mijzelf zijn…’

In de Keizersgrachtkerk is ruimte. Ruimte om vragen te stellen, ruimte om te discussiëren, ruimte om persoonlijke verhalen te delen. Ik heb dit zelf ook ervaren. Ik ben gedoopt in deze kerk, ik ben er opgegroeid. Tijdens dat opgroeien was er altijd de vrijheid om mijzelf te uiten. Zo kon ik als tiener meedoen aan het voorbereiden van kerkdiensten: in een groep nadenken over een thema, dat uitwerken naar een dienst en een begroeting of gebed schrijven. Later vond ik ook verdieping in één van de vele gespreksgroepen, waarin we een stukje uit de Bijbel lazen en bespraken.
Ik vond dat zo geweldig, dat ik later besloot om theologie te gaan studeren en dat doe ik nu nog steeds. De Keizersgrachtkerk heeft mij gebracht waar ik nu ben.

Ik geef aan de Keizersgrachtkerk, omdat hier een schat aan inspiratie en zelfontplooiing ligt die ik iedereen zou gunnen. Het is een oase van menselijkheid midden in het stadsleven, waarin je jezelf zomaar voorbij zou kunnen lopen. De Keizersgrachtkerk is een plek waar je de ruimte krijgt om jezelf te ontdekken.

Hanneke van Laarhoven is regelmatig bezoekster van de Keizersgrachtkerk

Hanneke van Laarhoven
foto: Malou Pulles

‘Hier voel ik me thuis, deze plek moet blijven bestaan…’

Zo’n acht jaar geleden verhuisden mijn partner en ik van Nijmegen naar Amsterdam. In Nijmegen waren we nauw betrokken bij de kerk en dat wilden we hier ook graag. Dus maakten we een kerkenronde, maar het viel nog niet mee een goede plek te vinden waar we ons thuis voelden. Na de uitvaart van mijn moeder uit die kerk in Nijmegen, ruim drie jaar geleden, besefte ik dat ik toch echt heel graag bij een kerk wilde horen. We gingen met nieuwe moed op zoek en voelden ons welkom in de Keizersgrachtkerk. Een wisselende groep bereidt de vieringen voor. Ik doe daar graag aan mee. Ik hoor er verhalen en ‘tegen-verhalen’ die me aan het denken zetten.

Ik werk in de zorg. Daarom bezocht ik al heel snel de kerkdiensten niet meer in coronatijd. Wat ik het meest mis, is het zingen en het elkaar ontmoeten. Ik volg de vieringen af en toe online. Hoe mooi het ook is dat dit technisch kan, ik zie uit naar het moment dat we weer in de kerk samen kunnen zijn.

Het gebouw, de videoapparatuur voor de online diensten, de predikant, cantor en organist, dat kan allemaal niet voor niets. Daarom geef ik aan mijn kerk. Omdat ik het belangrijk vind dat deze plek waar ik me thuis voel, blijft bestaan.

Deze interviews zijn ook te vinden op de website van de PKA.