KGK- toiletten voor: WC blokken en slaapzalen in Oeganda.

KD_2023  KD_2023  KD_2023  KD_2023 

Netto opbrengst € 1.937,50

  KD_2023  
Op 27 april staan veel vrijwilligers van de KGK in de startblokken. Het spandoek met “nette Toilette” hangt wapperend over de Keizersgracht.
Er is geflyered. De schoonmaakspullen staan klaar. We beginnen om 10.30uur. Allemaal gemotiveerd voor echt een heel goed doel!

De Wandili Primary school van de Acram Foundation, staat onder druk. Er zijn geen goede WC-blokken, de slaapzalen zijn sterk verouderd en er is druk van de overheid, als er niet snel gehandeld wordt de kinderen naar huis worden gestuurd. En, vorige week, kwam er een noodkreet bij het Solidariteitsfonds.
De heftige regens hadden fundamenten van de slaapzalen weggespoeld. Deze stichting heeft het geld hard nodig voor direct herstel. Nu maar hopen dat we veel ophalen!
Voor de ingang van de Kerk hebben we een tafel met informatie en we vragen nu €2.--. Het is mooi weer en de vrolijke toilet-gangers komen in grote getale onze toiletten bezoeken. Verrassende uitspraken zijn:

  • Dit is van de kerk? Ik kom hier voor het eerst.
  • Oh, gelukkig voor een goed doel, jullie zijn geen inhalige types!
  • Petje af, vrijwillig voor een goed doel.
  • Wat een goed doel, dat zijn mijn broeders, ik stort nog €20 extra in jullie pot.
  • Ik kom hier ieder jaar, echt schone toiletten.
  • Wat modern (voor een kerk)… die QR codes!
  • Oh fijn hier kan ik ook mijn handen wassen, wilt u ook een vlaggetje op uw wang?

Er zijn wel zo’n 1000 voornamelijk jonge mensen binnen geweest en er is geen wanklank gehoord. Alleen maar blije mensen die zeer dankbaar waren.

Ook ons Koningsdag-Toiletten-Solidariteits-team was ondanks het harde werken eensgezind. Het was een geweldig feest.Namens het Solidariteitsfonds…
Ontzettend bedankt voor de vrolijke geweldige inzet.KD_2023KD_2023