Wintermarkt 2023

Wintermarkt Afbeelding2

Op 12 november een Solidariteits Winterfeest in de Keizersgracht Kerk?

Dat was niet goed getimed. Diezelfde zondag was er een grote Klimaat mars georganiseerd. Ook zou er een dienst daarvoor in de Westerkerk
worden gehouden voorafgaand aan die mars. Velen van de Keizersgracht kerk wilden daar natuurlijk bij zijn.
Wintermarkt Afbeelding2 De organisatie van de Solidariteitsmarkt is maanden daarvoor gepland en wisselen op zo’n korte termijn is onmogelijk. Goede raad is duur. We besloten de markt door te laten gaan, laten we maar zien wat er van komt.

Wintermarkt “nieuwe Stijl” was er al op gericht om de markt wat kleiner aan te pakken, en veel meer nadruk te leggen op het feest vieren met elkaar, Samen de wereld soep en de Solidariteits lunch gebruiken. Dat kwam goed uit want

Feest van solidariteit en hergebruik 2019

Opbrengst: € 1860,05 !

Zaterdag 16 november om 13.00uur gaan we open. Er wordt lekker gesnuffeld en gekocht. Ja de spullen krijgen weer een nieuw leven, Kadootjes worden ingekocht, met blije en tevreden gezichten vertrekken de mensen met gevulde tassen.
De keuken is weer erg belangrijk. Onder het genot van koffie en thee met, of lekkere soep, of broodjes kroket worden fijne gesprekken gevoerd. Ook met mensen die de KGK-kerk niet kennen. Op zondag gaat het als vanouds, kijken, eten en drinken en kopen! Het geld stroomt binnen. Het is een feest van ons allemaal.

Alles voor goede doel

Weken van te voren begint het al:

Koningsdag en de KGK-toiletten

 

Foto1

Foto2

Foto3

 

 

27 april, de Keizersgrachtkerk is weer open. De banner met “Nette Toiletten” wappert goed zichtbaar over de Keizersgracht.
Mensen in nood kunnen hier naar het toilet, maar voor het goede doel moet men een euro betalen.
Honderden mensen komen langs. Ze zijn verbaasd dat dit in de kerk kan en mag.
Heel veel vinden het fantastisch dat de opbrengst voor het goede doel is. Vaak wordt er nog een extra fooi gegeven.
We hebben foldertjes van het Solidariteitsfonds.
Er wordt gevraagd: Waar komt het terecht en wat wordt er mee gedaan? Er klinken enthousiaste reacties over de projecten.
“Dat vindt ik nou goed dat een kerk dat doet; wordt vaak gehoord. Maar ook: Is dit geld voor Jezus, daar doe ik graag aan mee.
Vaak komen hele volle boten aangemeerd en moeten veel mensen heel nodig. Dan is het hard werken om het goed te laten verlopen en de toiletten ook weer schoon te krijgen.
Maar de blije en enthousiaste mensen geven ons een extra kick.
Het was een koude, soms wat regenachtige dag, We waren dus extra blij met de opbrengst: We hebben totaal € 1017,47 ontvangen.
Dankzij onze geweldige vrijwilligers kunnen we elk jaar het uitdagende KGK toiletten project doen. Iedereen van harte bedankt en weer tot volgend jaar.

Feest van de Solidariteit, 2018

 

Ruim twee projecten gefinancierd met € 2136,60. Wat een bedrag!

10 en 11 november. De drukte is voorbij, het feestgevoel blijft. We hebben het gevoel dat de Sints Solidariteits Markt steeds meer in het hart van de KGK-kerk zit. Zoveel mensen deden mee en waren betrokken. Dank je wel voor het geven van zoveel prachtige spullen. Dank je wel voor het kopen van de prachtige spullen!

Maar het gaf nog zoveel meer. Er was een super gezellige sfeer. Heerlijke kroketten, nu ook met de vegetarische. Van de meegebrachte koeken en taarten werd volop gesmuld,. De peren actie was een geweldig succes. Ja we konden mensen verleiden om de potjes peren en siroop te kopen, Dit voor de mensen die niets anders nodig hebben. Ja we blijven vernieuwen om onze opbrengst te vergroten. En hebben jullie die mooie sieraden gezien?

 

We deden mee aan de circulaire economie. Vele goederen krijgen een nieuw leven en staan nu ws op een nieuw plekje. Mooi om daaraan mee te werken. En dan al die boeken. Hoewel je boeken op de markt brengt, koop je toch weer een aantal andere boeken. Ruilen voor het Goede Doel,

 

Zoals misschien opgemerkt was, hingen er de tabellen waarop je kon lezen welke projecten er dit jaar gesteund zijn. 16 projecten van € 900,--. We zijn heel erg blij dat we, met de steun van voornamelijk KGK-leden, dit werk kunnen doen. Heel veel mensen uit verschillende werelddelen, voelen zich gesteund en krijgen zo een steuntje in de rug voor de goede en stimulerende acties die zij op touw zetten. Uiteindelijk gaat het daarom!!!

 

Dus nogmaals heel veel dank voor alles. Heel veel dank voor Henk-Jan, de koster die ons enorm geholpen heeft en aan onze geweldige Solidariteitsfonds-vrijwilligers, die altijd weer voor ons klaar staan.

Namens onze commissie van het Solidariteitsfonds

Reiny van Twillert

Koningsdag 2018

 

Koningsdag1

Het was weer zo ver: nette toiletten in onze kerk, opengesteld voor de passanten, tegen betaling van 1 euro.
Opbrengst voor een goed doel: projecten van het Solidariteitsfonds van onze kerk.

Henk Jan was al vóór 9 uur in de kerk en had koffie. Dineke kon nog vóór het klaarmaken van een grote pan champignonsoep, haar eerste kopje koffie drinken. De soep was al bijna klaar toen Jaap Boomsma en Klaas met een stapel flyers de straat op gingen om op de nette toiletten te wijzen.

Al gauw kwamen Paul Vlaanderen, Simon en Nellie, Nico, Tjada , Saarke, later Janneke, Agnes, Kees,Marcel en Reiny binnen.
Het was een hele klus om de traktatie, oranje tompoucen, op te eten. Het bleek het beste te gaan met tien vingers, wat voor veel plezier zorgde.

Koningsdag 2018: Keizersgrachtkerk voor de Hoge nood

Op 27 april is de Keizersgrachtkerk open van 12.00 tot 18.00 uur. Dit met een speciaal doel! Er hangt een groot spandoek met het opschrift "Nette toiletten"

De vrijwilligers van het Solidariteitsfonds zijn druk in de weer. Voor een euro mag je de kerk in en gebruik maken van het toilet. Maar er is ook een standje met leuke spulletjes en er is ook koffie en thee.

Wil je de kerk bekijken? Het kan allemaal. De opbrengst is voor het goede doel. We hebben de ervaring dat dit door de gebruikers heel erg op prijs wordt gesteld. Voor een 2e gebruik worden zelfs meer vrienden meegenomen!. We komen graag terug
en het zijn echt “nette toiletten”.

Ook dit jaar zal het KGK-Solidariteitsfonds deze euro’s gebruiken voor diverse projecten.

Zoals waterputten in Ghana, aankoop landbouwgrond in Congo en teken,- en schildermaterialen voor getraumatiseerde kinderen in Mexico.

De mensen van de projecten in al die landen ervaren de sponsoring als een steun voor hun enorme inzet daar.

Dus ook deze Koningsdag bent u/jij van harte welkom in het kleine kamertje van de Keizersgrachtkerk.

Wij ontvangen iedereen graag

Namens het Solidariteitsfonds

Reiny van Twillert

KGK-gemeentemaaltijd op 21 februari

Smaken van de wereld - KGK-gemeentemaaltijd op 21 februari, 18.30uur

gemmlt 1gemmlt2

 

 

Hartelijk welkom op de wereldmaaltijd van het Solidariteitsfonds.

Wij willen jullie verrassen met lekker eten, waarbij smaken vanuit verschillende delen van de wereld de zintuigen prikkelen. Inspiratie voor de gerechten halen we uit de landen, zoals Nicaragua, Mozambique of Zambia.

 

Een wereldmaaltijd, omdat wij daar, uit deze delen van de wereld, projecten gesteund hebben. Het geld wat naar deze bijzondere projecten is gegaan heeft echt een verschil gemaakt. We hebben in 2017 o.m. deze drie projecten in het kader van drinkwater gesponsord vanuit het Solidariteitsfonds. Henk Holtslag is onze contactpersoon en is heel direct bij het werk betrokken geweest.

 

Tijdens de maaltijd zal Henk Holtslag een korte impressie geven van de projecten. Er zijn waterputten gemaakt en waterfilters verstrekt. Toegang tot schoon water heeft het leven daar enorm verbeterd. Kunnen wij ons er iets bij voorstellen? Henk kan ons verhalen van ver vertellen. Op die manier komt de wereld wat dichterbij en deze verhalen zullen ons zeker verwarmen.

 

Na de maaltijd zal er ook nog gelegenheid zijn om met Henk door te praten over het hoe en waarom van de projecten. (van 20.00 tot 21,00u)

 

Wees dus van harte welkom.

Maar we willen graag weten of je komt ivm het koken.

Graag, geef dat even door?. Prijs maaltijd: € 5,--

 

Adres: Keizersgracht 566; Koster Henk/Jan: 020 6266868

Of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sinterklaasmarkt 2017

€ 1838.42 voor de projecten van het Solidariteitsfonds, Super!

De KGK Alternatieve Sint Markt was zeer geslaagd. Gezellig; bruisend. Prachtige spullen, mooie boeken, lekker eten en drinken. Maar bovenal weer heel veel mensen die zich gezamenlijk inzetten voor de projecten die het Solidariteitsfonds weer kan steunen.

Wat zijn de ingrediënten voor dit gezellige feest? Ik denk dat het vooral komt door traditie van “geven en delen”. Wat zouden we moeten beginnen als er niet een grote stroom van de meest prachtige spullen naar de KGK-kerk was gebracht en de dozen met de meest gevarieerde boeken. Daarvoor onze grote dank.

Vervolgens hopen wij op de vele kopers. Spannend of al deze spullen weer een mooie plek krijgen. Gaat die kringloop weer draaien? We hebben onze trucs: lekkere kroketten, soep en koffie en thee met heel veel lekkers. En dit voor een zeer schappelijke prijs. Ja, dat helpt. Familie en vrienden en buren werden opgetrommeld.
En ja hoor, ze zijn weer in groten

getale gekomen. Ook daarvoor onze dank.

En dan de markt?

Mensen vroegen of het wel een echte Sinterklaasmarkt was? Ja, ten dele. Sommige mensen kopen de spullen voor hun kadootjes. Maar daarbij is het vooral dat de spullen hergebruikt worden en dus weer een nieuw leven krijgen. Een alternatieve economie lijkt het, en hierbij vooral, dat mensen spullen kopen voor het goede doel, voor de mooie projecten van het Solidariteitsfonds.

Voorbeelden van projecten die we dit najaar ondersteunden zijn:

Meubilair voor opvanghuis voor straatkinderen in Recife in Brazilië met € 900,-- Omheining voor een inkomsten-verwervende tuin voor 600 vrouwen in Lamins Village in Gambia €900,--; En het opknappen en inrichten van een winkel, waar eigengemaakte producten verkocht kunnen worden, t.b.v. school en naaiatelier; Bakka, Bangladesh € 900,--. Wij kunnen met de opbrengst van deze markt twee van deze projecten subsidiëren.

De overgebleven spullen hebben allemaal een goede bestemming gekregen. De kinderspelen zijn naar de St. Vrolijkheid in Vijfhuizen gebracht voor asielkinderen. Een aantal dozen met mooie spullen zijn voor vluchtelingen en mensen die net een status hebben gekregen. En het laatste restje is naar de kringloop gegaan.

Extra blij zijn we met de vrolijke fijne sfeer in de Keizersgrachtkerk. Zoveel mensen hebben keihard gewerkt, want het is echt een klus. Zie onze foto collage!!! (Agnes)

Dus echt uit de grond van ons hart… hartelijk dank voor iedereen, en een warm applaus voor de onmisbare zeer hardwerkende vrijwilligers

Namens het Solidariteitsfonds

Simon Bal en Reiny van Twillert

Foto Sintmarkt 2017

Koningsdag, weer een vruchtbare dag voor het Solidariteitsfonds

 

De “Nette Toiletten” brengt dit jaar weer € 634,06 op.

Op de Koningsdag was de Keizersgrachtkerk weer open. Vrijwilligers weer druk in de weer. Het Spandoek hing hoog boven de straat. Flyers waren verspreid en de toiletten waren er klaar voor. De sfeer was gelijk goed want een buurman kwam dozen met boeken voor het standje brengen. Leuk hoor, kennelijk is het bekend

en mensen rekenen op deze sponsoractiviteit van de Keizersgrachtkerk.

Omar met oranje puntmuts, de initiatiefnemer van de “Nette Toiletten” actie, was nu voor de laatste keer als koster aanwezig, trots dat het ook dit jaar weer doorging maar ook wat melancholisch. Onze nieuwe koster Henk-Jan was volop in de weer, net alsof hij al jaren meedraaide. Maar nu nog de gebruikers, zouden ze komen? Het was wat koud en er warenin de buurt opgebroken. Gelukkig waren er weer veel boten met drinkende feestvierders. En ja hoor, ze meerden aan voor de Keizersgrachtkerk en regelmatig was er lange rij, klaar om de Euro te betalen en naar binnen te gaan.

Impressie KD 2017

Met weer veel KGK-vrijwilligers is het elk jaar weer leuk om deze actie voor de projecten van het Solidariteitsfonds te doen. Het spreekt kennelijk veel mensen aan, een toilettenactie voor allerlei ontwikkelingsprojecten, dat is grappig. Ook bij de boekenstand blijven mensen staan en lezen de folders. De kerk komt ineens in een heel ander licht te staan. Een bijzondere kennismaking: “Hoge Nood voor het Goede Doel” in een Kerk.

Dank iedereen die ons weer zo goed geholpen heeft. Voldaan konden we de Koningsdag afsluiten. Omar de vertrekkende koster, kan dit initiatief met goed vertrouwen overdragen aan Henk-Jan en wij leden van het Solidariteitsfonds hopen dit initiatief nog lang door te zetten. Tot volgend jaar.

 

Reiny van Twillert

Koningsdag: Keizersgrachtkerk voor de Hoge nood

IMG_3842_2.jpg - 235.9 kB

Op 27 april is de Keizersgrachtkerk open van 12.00 tot 18.00 uur, Dit met een speciaal doel! Er hangt een groot spandoek met het opschrift "Nette toiletten"

De vrijwilligers van het Solidariteitsfonds zijn druk in de weer. Voor een euro mag je de kerk in en gebruik maken van het toilet. Maar er is ook een standje met leuke spulletjes en er is ook koffie en thee en misschien een broodje kroket.

Opbrengst Sinterklaasmarkt 2016

De Alternatieve Sinterklaas Markt een groot succes! € 1401,15 voor de projecten!!!!

Op 12 en 13 november was het weer een drukte van belang. Vele mensen hadden prachtige spullen en boeken gebracht. De basis voor dit festijn was gelegd. De gang en de tuinzaal van de Keizersgrachtkerk was weer omgetoverd in een echte markt met de kraampjes. De sfeer werd ook verhoogd door de verkoop van verschillende lekkernijen zoals de ruimschoots aangedragen cakes en taarten. En als je zo druk bent met het kiezen van je cadeautjes is een broodje kroket niet te versmaden. Een echt succesnummer.

  • 1
  • 2