Actueel

Opbrengst Sinterklaasmarkt 2016

De Alternatieve Sinterklaas Markt een groot succes! € 1401,15 voor de projecten!!!!

Op 12 en 13 november was het weer een drukte van belang. Vele mensen hadden prachtige spullen en boeken gebracht. De basis voor dit festijn was gelegd. De gang en de tuinzaal van de Keizersgrachtkerk was weer omgetoverd in een echte markt met de kraampjes. De sfeer werd ook verhoogd door de verkoop van verschillende lekkernijen zoals de ruimschoots aangedragen cakes en taarten. En als je zo druk bent met het kiezen van je cadeautjes is een broodje kroket niet te versmaden. Een echt succesnummer.

 

Er was heel veel om uit te kiezen. Veel volwassenen maar ook veel kinderen waren in hun nopjes. Hugo kocht heel blij zijn presentje, wat juist daarvoor door zijn moeder was ingebracht. Ook een heel blij jongetje, nadat hij zijn moeder had overgehaald om het drumstel te kopen. En dan al die boeken. Een feest voor het lezen. Heel veel blije gezichten. Misschien zijn er nog meer mooie verhalen, ik hoor ze graag. Mooi om te zien dat zoveel producten een 2e kans krijgen. Ook ik heb bijna al mijn Sinterklaas presentjes op deze markt kunnen kopen.

 

Waarom zo’n groot succes?

Ten eerste omdat we € 1401,15 hebben opgehaald voor de projecten van het Solidariteitsfonds. Zoals bijvoorbeeld geld voor oorlogsweduwen in Sri Lanka en geld voor zonnepanelen in Gambia. Maar er werd meer bereikt. De overgebleven spullen hebben allemaal een goede bestemming hebben gekregen. De kinderspelen zijn naar de St. Vrolijkheid in Vijfhuizen gebracht voor asielkinderen. De organisatie was er super blij mee. Mokken en glazen zijn in het wereldhuis in dank ontvangen en de knuffels kwamen bij de vluchtelingen terecht. En het laatste restje is naar de kringloop gegaan. Extra blij zijn we met de vrolijke fijne sfeer in de KGK. Zoveel mensen hebben spullen gebracht en gekocht, veel vrijwilligers hebben keihard gewerkt, want het is echt een klus.

Dus echt uit de grond van ons hart… hartelijk dank voor iedereen, en een warm applaus voor de onmisbare vrijwilligers.

 

Namens het Solidariteitsfonds
Reiny van Twillert

 

 

Impressie Sinterklaasmarkt 2016

Borrel Sinterklaasmarkt 2016