Jeugd en jongeren

Opvang voor de kleinsten

Voor kinderen t/m 5 jaar (t/m groep 2 van de basisschool) is er elke zondagmorgen opvang beschikbaar.

Er is heel veel speelgoed. Er wordt een rijstwafel gegeten en appelsap of sinaasappelsap gedronken. Er zijn genoeg boekjes om uit voor te lezen.
De grotere kinderen kunnen in het intermezzo van de kerkdienst naar de kerk, om mee te doen bij de tafelviering. De groep vrijwilligers wordt gevormd door ouders van de jongste kinderen, tieners en andere geïnteres-seerden.

Jongerenbijeenkomsten 17 t/m 22 jaar

De jongerengroep komt ongeveer een keer in de drie weken bij elkaar.
Vanaf begin 2012 organiseert deze jongerengroep het muziekevenement Hart op de Tong (zie www.hartopdetong.com). HODT is een mix van muziek en inspiratie waarbij een artiest of band wordt uitgenodigd om een kijkje in hun ziel te geven. En dat zijn niet de minste artiesten: check de video opnames op de website van bijvoorbeeld Typhoon, Giovanca, Spinvis, Wende, Tangerine, Roosbeef, ...
Daarnaast zijn de avonden specifiek gericht op verdieping, zingeving en inspira-tie. Zo wordt er bijvoorbeeld een video over een bepaald onderwerp getoond om vervolgens in te gaan op de mogelijke betekenis(-sen). De deelnemers dagen elkaar uit om dat wat er besproken is, daadwerkelijk in je eigen leven toe te passen. Bij de volgende bijeenkomst wordt dan gekeken wat voor impact dat heeft gehad...

Contactpersoon: Robert Jan Nijland

Tienergroep

Elke eerste en derde zondag van de maand komt de tienergroep tijdens de kerkdienst in de eigen ruimte ‘Friendship’ bij elkaar. Met spel, gesprekken en activiteiten wordt steeds bij een ander thema stilgestaan. Het overkoepelende thema van seizoen 2017-2018 heeft de tienergroep van afgelopen jaar aangedragen: Geloof in het dagelijks leven, wat betekent geloven door de week? Hoe verhoudt zich dat tot de zondag? Hoe doen andere kerken dat en andere geloven?
Elke zondag waarop we bij elkaar komen, staan er lekkere (gezonde en minder gezonde) dingen op tafel.
Elke laatste vrijdag van de maand is er een spel- of filmavond. We beginnen om 18 uur met samen te eten, waarna we spelletjes spelen en/of een film kijken. De avonden zijn erg gezellig en laagdrempelig, om bijvoorbeeld nieuwe tieners mee te nemen. Rond 22 uur zijn de avonden officieel afgelopen, sommige tieners blijven echter wat langer. Om 23:45 proberen we de deur echt te sluiten.

De precieze data staan in de KidS, ons programma wordt telkens opgenomen in de agenda. Er is een jaarrooster beschikbaar, welke u/jij natuurlijk op kunt vragen! Vanuit en/of voor de tienergroep worden vaak nog extra activiteiten georganiseerd. Tieners worden hiervan tijdig op de hoogte gesteld. De tieners zitten met elkaar in een WhatsApp groep, waarin gecommuniceerd wordt over activiteiten.

Contactpersoon:

Robert Jan Nijland
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kindercatechese

De kindercatechese is voor 9- t/m 12-jarigen (groep 6, 7 en 8). Een keer in de veertien dagen komt de groep op zondagmorgen om half 11 bij elkaar in de Tuinzaal. Meestal gaat de club vlak vóór de tafelviering naar boven om aan te schuiven bij de morgendienst. Soms blijkt de tijd te kort en loopt het programma door tot het einde van de kerkdienst.
Het begint met kletsen, theedrinken en koekjes. Om de beurt neemt iemand de koekjes mee. Daarna is het tijd om te spelen, praten en na te denken na over thema's die met jezelf, met kerk en geloof te maken hebben. Ook bereidt de groep elk jaar een kerkdienst voor.
De groep start in september. Als je later in het jaar aan wilt sluiten kan dat natuurlijk. Neem dan contact op met Gerton Pieters. Begeleiders zijn Gerton Pieters en Guido de Bruin.

Contact:

Gerton Pieters
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de kleinsten: opvang

Voor kinderen t/m 5 jaar (t/m groep 2 van de basisschool) is er elke zondagmorgen opvang beschikbaar.
Er is heel veel speelgoed. Er wordt een rijstwafel gegeten en appelsap of sinaasappelsap gedronken. Er zijn genoeg boekjes om uit voor te lezen.
De grotere kinderen kunnen in het intermezzo naar de kerk, om mee te doen bij de tafelviering. De groep vrijwilligers wordt gevormd door ouders van de jongste kinderen, tieners en andere geïnteresseerden.
Contactpersoon: Wilna Wierenga, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.