Predikant en pastoraat

Pastoraal team

Pastoraat is omkijken naar elkaar, aandacht geven, luisteren naar een levensverhaal, meedenken over de context waarin iemand leeft en dat alles belichten vanuit het geloof en de verhalen over God en mensen in de Bijbel. De pastors van de Keizersgrachtkerk gemeente stellen zich aan u voor.

Predikant

Tot 1 juli 2020 was Gerhard Scholte predikant van de Keizersgrachtkerkgemeente. Momenteel is de functie vacant en worden de taken waargenomen door Hanna van Dorssen en Robert Jan Nijland-Beltman.

Ouderenpastor/interim predikant: Hanna van Dorssen

Sinds 2017 is Hanna van Dorssen de ouderenpastor van de Keizersgrachtkerk en richt zij zich vooral op de groep gemeenteleden van 70, 80 en 90+. Van september 2020 tot september 2021 heeft zij als interim-predikant ook het pastoraat voor het andere deel van de gemeente onder haar hoede.

Pastoraat

"Elk levensverhaal is uniek en elk verhaal roept vragen op over wat mensen is overkomen, van hoogtepunten tot diepe dalen en alles er tussenin. Voor mij staat in het pastoraat dat levensverhaal centraal. Samen met degene die ik bezoek probeer ik het te verbinden met de context waarin iemand leeft, en met Bijbel en geloof. Zo worden mensen onderdeel van een geloofsgemeenschap die alle tijden verbindt."

"Pastoraat biedt ook de mogelijkheid om even uit de hectiek van de tijd te stappen, te reflecteren, terug te kijken op wat geweest is en vooruit te kijken naar de tijd die komt."

Wilt u bezoek of wilt u op een andere manier afspreken, neem dan contact op met Hanna.
Ook kunt u een beroep doen op Hanna in verband met een uitvaart.

Op zondag

Naast het pastoraat verzorgt Hanna met enige regelmaat de uitleg tijdens de zondagmorgen-vieringen. Dit gebeurt in samenspraak met de voorbereidingsgroepen en ook in de rol van theologisch begeleider. Voor doop en belijdenis kan contact met Hanna worden opgenomen.

Werkdagen: Hanna is voor 16 uur per week verbonden aan de Keizersgrachtkerk. Werkdagen: maandag, vrijdag, zondagmorgen.
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pastoraal werker: Robert Jan Nijland-Beltman

Robert Jan Nijland-Beltman is sinds 2014 betrokken bij de Keizersgrachtkerk. Eerst als trainee-tienerwerker, daarna als jongerenpastor en vanaf de zomer 2020 als pastoraal werker. In die hoedanigheid leidt hij de jongerengroep in de kerk. Daarnaast heeft hij een aantal bestuurlijke taken. Hij is lid van de Wijkraad, het Moderamen en de stuurgroep van de Werkgroep Morgendiensten. Hij gaat regelmatig voor in de zondagse kerkdiensten.
‘Als pastoraal werker hoop ik de verbinding tussen jong en oud in de kerkgemeente te verstevigen. Ik hoop de kerk te helpen bloeien en groeien, om vanuit de eigenwijze Kgk-traditie te bouwen aan een toekomstbestendige kerk, waar iedereen(!) zich welkom en geliefd weet. Ik heb een diep geloof dat de kerk geroepen is om het toekomstige Koninkrijk van God, de toekomst van vrede en liefde, te oefenen en daarmee een getuige te zijn in de wereld.’

Robert Jan’s vaste werkdag voor de Keizersgrachtkerk is op vrijdag.
Contact: e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel: 06-81538193

Tienerwerker: Roos Fountain

Even voorstellen...

Hoi ik ben Roos,
tienerwerker in de Keizersgrachtkerk.

Een van de tieners vroeg mij ooit: "Dus jij wordt betaald om dit voor ons te doen..?"
Ja dat klopt. Het geld geeft mij tijd en ruimte om dit - het contact houden met de tieners - te doen. Mijn kleine kinderen kunnen naar de opvang en ik kan zo lekker appen met tieners, winkelen voor de Friendship ochtenden en leuke activiteiten bedenken voor de tienergroep.
Ik kan zo een dienst voorbereiden of mij verdiepen in een thema of vergaderen. Dit en nog veel meer hoort er allemaal bij.

Ik doe het werk met veel plezier. De tienertijd is een belangrijke tijd met grootste ontwikkelingen. Het is fijn als ik dan vanuit de kerk naast de tieners kan staan. Ik zie mijzelf als coach, reisgenoot en inspirator. Ik hoop dat ik een echte vriendengroep kan waarborgen, waarin iedereen zich veilig en gezien voelt. En dat we open kunnen praten over God, relaties & de maatschappij. Eigenlijk over het hele leven.
Dat we elkaar kunnen helpen om mooie mensen te worden. In hemels licht.

Wellicht tot ziens in de Friendship in de kerk of de Friendship-groep op Whatsapp.

Groetjes!
Roos
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactkring

De Keizersgrachtkerk heeft een Contactkring met als doelstelling ‘omzien naar elkaar’. Door het jaar heen wordt een aantal activiteiten georganiseerd waar we dit in praktijk brengen voor jong en oud.
De activiteiten bestaan uit:

  • een jaarlijkse excursie met een culturele bestemming
  • een kerstviering in de week voor kerst met een creatief programma, kerstmuziek en een kerstlunch
  • een aantal zomermiddagen met diverse programma's, van een inhoudelijke lezing tot een creatieve workshop
  • een verjaardagskaart voor iedereen vanaf 65+

De leden van de Contactkring bestaan uit: Hanna van Dorssen, Nicolien van Halem, Janet Koens, Daan Schut, Agnes Vlaanderen-Jansen, Saarke Wondergem.
Meer weten? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kgk-netwerk

In de Keizersgrachtkerk wordt waarde gehecht aan onderlinge contacten, aan verbondenheid en indien gewenst ontmoeting naast het koffiedrinken op zondag. Daarvoor is het belangrijk dat mensen elkaar kennen. Om mensen uit eigen buurt, die ingeschreven zijn bij de Keizersgrachtkerk, te (leren) kennen is er een netwerk opgezet.
De activiteiten verschillen per wijk. In sommige wijken wordt af en toe een bijeenkomst georganiseerd om elkaar te leren kennen, om betrokken te kunnen zijn. Of buurtgenoten maken een wandeling met elkaar. Betrokkenheid kan ook blijken uit een telefoontje, een bezoekje, een kaart bij een speciale gelegenheid, of bij de koffie de vraag:" Hoe gaat het met je" - natuurlijk wel met belangstelling voor het antwoord.
Ook belangrijk is de wederzijdse informatie. De contactpersonen willen graag horen over het wel en wee van de KGK-buurtgenoten.

De adressen van mensen die ingeschreven staan, zijn verdeeld in zestien (postcode-) wijken met elk een of twee contactpersonen. Het overzicht van deze wijken, met de contactpersonen en de postcodes of aanduiding (voor wijk 1, 2 en 3) staat achterin ons gemeenteblad Kerk in de Stad.

Heb je ideeën, plannen of vragen, neem contact op met de contactpersoon van de wijk waar je woont.

Coördinatoren:
Reiny van Twillert en Ida Griffioen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..