Predikant en pastoraat

Pastoraal team

Pastoraat is omkijken naar elkaar, aandacht geven, luisteren naar een levensverhaal, meedenken over de context waarin iemand leeft en dat alles belichten vanuit het geloof en de verhalen over God en mensen in de Bijbel. De pastors van de Keizersgrachtkerk gemeente stellen zich aan u voor.

Predikant: Annelies Jans

Vanaf 2022 ben ik predikant in de Keizersgrachtkerk. Ik ben dankbaar voor deze plek waar we het leven met elkaar delen: onze twijfel, vragen en vondsten, onze kwetsbaarheden en liefde. Onze kerk is een kerk met ruimte. En ik vind het een ware troost dat over ons hele, vaak zo rommelige leven het licht van de Paaskaars schijnt, het licht van de Eeuwige.
Gerard Reve sluit zijn boek De avonden af met de ontroerende zin: ‘Het is gezien, het is niet onopgemerkt gebleven’. Die zin wordt gemompeld door hoofdpersoon Frits, die zich als Amsterdamse twintiger een weg door het leven zoekt. Ik geloof dat ik mijn geloof zo’n beetje zó zou samenvatten. Dat het leven soms overweldigend mooi is, maar vaak ook gewoon hard ploeteren. En dat we in dat alles gezien zijn, door de ander, door de Ander (met een hoofdletter dus). En dat je dus niet vergeefs leeft. Geen mens.
Oog hebben voor elkaar en voor de mensen om ons heen is belangrijk voor ons, Keizersgrachtkerkers. Zo sta ik ook in mijn predikantschap: schroom dus niet om je gezicht te laten zien op zondagmorgen, of maak een afspraak om te delen wat er op je hart ligt. Ik steek de kaars vast aan.

 

   
  ‘Ik adem, en ik beweeg, dus ik leef. Is dat duidelijk?
Welke beproevingen ook komen, ik leef.’
Hij zoog de borst vol adem en stapte in bed.
‘Het is gezien,’ mompelde hij, ‘het is niet onopgemerkt gebleven.’
Hij strekte zich uit en viel in een diepe slaap.
 
   

Contactkring

De Keizersgrachtkerk heeft een Contactkring met als doelstelling ‘omzien naar elkaar’. Door het jaar heen wordt een aantal activiteiten georganiseerd waar we dit in praktijk brengen voor jong en oud.
De activiteiten bestaan uit:

  • een jaarlijkse excursie met een culturele bestemming
  • een kerstviering in de week voor kerst met een creatief programma, kerstmuziek en een kerstlunch
  • een aantal zomermiddagen met diverse programma's, van een inhoudelijke lezing tot een creatieve workshop
  • een verjaardagskaart voor iedereen vanaf 65+

De leden van de Contactkring bestaan uit: Janet Koens, Daan Schut, Agnes Vlaanderen-Jansen, Saarke Wondergem.
Meer weten? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kgk-netwerk

In de Keizersgrachtkerk wordt waarde gehecht aan onderlinge contacten, aan verbondenheid en indien gewenst ontmoeting naast het koffiedrinken op zondag. Daarvoor is het belangrijk dat mensen elkaar kennen. Om mensen uit eigen buurt, die ingeschreven zijn bij de Keizersgrachtkerk, te (leren) kennen is er een netwerk opgezet.
De activiteiten verschillen per wijk. In sommige wijken wordt af en toe een bijeenkomst georganiseerd om elkaar te leren kennen, om betrokken te kunnen zijn. Of buurtgenoten maken een wandeling met elkaar. Betrokkenheid kan ook blijken uit een telefoontje, een bezoekje, een kaart bij een speciale gelegenheid, of bij de koffie de vraag:" Hoe gaat het met je" - natuurlijk wel met belangstelling voor het antwoord.
Ook belangrijk is de wederzijdse informatie. De contactpersonen willen graag horen over het wel en wee van de KGK-buurtgenoten.

De adressen van mensen die ingeschreven staan, zijn verdeeld in zestien (postcode-) wijken met elk een of twee contactpersonen. Het overzicht van deze wijken, met de contactpersonen en de postcodes of aanduiding (voor wijk 1, 2 en 3) staat achterin ons gemeenteblad Kerk in de Stad.

Heb je ideeën, plannen of vragen, neem contact op met de contactpersoon van de wijk waar je woont.

Coördinatoren:
Reiny van Twillert en Ida Griffioen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..