Predikant en pastoraat

Pastoraal team

Het voor elkaar en anderen willen zijn wordt tastbaar in het pastoraat. Op deze pagina kunt in het kort lezen hoe het pastoraat binnen de Keizersgrachtkerkgemeente functioneert. De pastors van de Keizersgrachtkerk gemeente stellen zich aan u voor.

Predikant

Tot 1 juli 2020 was Gerhard Scholte predikant van de Keizersgrachtkerkgemeente. Momenteel is de functie vacant en worden de taken waargenomen door Hanna van Dorssen en Robert Jan Nijland-Beltman.

Ouderenpastor: Hanna van Dorssen

Hanna van Dorssen is sinds voorjaar 2017 onze Pastor Aandachtspastoraat. Zij richt zich vooral op de groep gemeenteleden van 70, 80 en 90+

Hanna van Dorssen: ‘Elk levensverhaal is uniek en elk verhaal roept vragen op over wat mensen is overkomen. Voor mij staat in het pastoraat dat levensverhaal centraal. Samen met degene die ik bezoek probeer ik het te verbinden met Bijbel en geloof. Zo worden mensen onderdeel van een geloofsgemeenschap die alle tijden verbindt. Pastoraat biedt ook de mogelijkheid om even uit de hectiek van de tijd te stappen, te reflecteren, terug te kijken op wat geweest is en vooruit te kijken naar de tijd die komt.’

Wilt u bezoek van de ouderenpastor, neem dan contact op met Hanna:
tel.: 06-43142786
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jongerenpastor: Robert Jan Nijland-Beltman

Robert Jan Nijland-Beltman is onze jeugdpastor en -werker. Zijn werk bestaat uit een drieluik van overkoepelende taken:

  • De eerste daarvan betreft de jeugd in de kerkgemeente zelf; hierbij zet hij vooral in op relatieopbouw onderling. Hij probeert vanuit de relatie gesprekken te voeren over geloof, leven en maatschappij. Zowel individueel (rondom lijden, rouw en levensvragen) als in de groep (tienergroep, kroegtijger en geloofsgesprekken).

  • Zijn tweede taak betreft jeugd buiten de kerk. Robert Jan zet zich in om jongeren in contact te brengen met zingeving, geloof en spiritualiteit. Hij werkt veel samen met andere organisaties en kerken om jongeren een diepere kijk op het leven te kunnen geven. Hierbij kunt u denken aan een reis naar Auschwitz (3 tot 6 November 2017), een 'Zinspiration' festival (vrijdag 15 september) en open podia in onze eigen Keizersgrachtkerk (vanaf najaar 2017).

  • Als derde taak probeert Robert Jan verbinding tussen jong en oud te creëren in bestaande (en nieuwe) activiteiten van de kerkgemeente. Hierbij kunt u denken aan kerkdiensten, gemeentemaaltijden en het gemeenteweekend, dat aan het eind van dit seizoen zal plaatsvinden.

    Robert Jan Nijland: 'In mijn werk wil ik verbinding leggen tussen jong en oud.'

Wilt u contact met de jeugdpastor en –werker dan kunt u altijd een bericht sturen of bellen!
tel.: 06-81538193
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactkring

Onder de naam 'Contactkring' gaat de vroeger geheten Seniorenbezoekgroep verder. De doelstelling is onveranderd: omzien naar elkaar, maar de doelgroep is door maatschappelijke wijzigingen uitgebreid: jong en ouder geeft de Contactkring nu aandacht.
Middelen: een jaarlijkse excursie, bezoek, telefonisch contact en een verjaardagskaart. De Nieuwsbrief, meestal gestuurd in het voorjaar, wordt niet meer geschreven.
In de zomer organiseert de Contactkring een aantal Zomerochtenden. Tijdens die bijeenkomsten is er meestal een interessante lezing, terwijl er daarnaast voldoende tijd voor ontmoeting is.

Meer weten?

Neem contact op! Dineke Klijnsmit: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kgk-netwerk

In de Keizersgrachtkerk wordt waarde gehecht aan onderlinge contacten, aan verbondenheid en indien gewenst ontmoeting naast het koffiedrinken op zondag. Daarvoor is het belangrijk dat mensen elkaar kennen. Om mensen uit eigen buurt, die ingeschreven zijn bij de Keizersgrachtkerkgemeente, te (leren) kennen is er een netwerk opgezet.

De activiteiten in het kader van dit netwerk verschillen per wijk. In sommige wijken wordt af en toe een bijeenkomst georganiseerd om elkaar te leren kennen, om betrokken te kunnen zijn. Of buurtgenoten maken een wandeling met elkaar. Betrokkenheid kan ook blijken uit een telefoontje, een bezoekje, een kaart bij een speciale gelegenheid, of bij de koffie de vraag: "Hoe gaat het met je?"
Ook belangrijk is de wederzijdse informatie. De contactpersonen van het netwerk willen graag weten over het wel en wee van de Kgk-buurtgenoten.

De adressen van mensen die ingeschreven staan zijn verdeeld in dertien (postcode)wijken met elk een of twee contactpersonen. Het overzicht van deze wijken, met de contactpersonen en de postcodes of aanduiding (voor wijk 1,2 en 3) staat achterin het Kgk-jaarboekje dat in september verschijnt, en in elk nummer van ons gemeenteblad Kerk in de Stad.

Heb je ideeën, plannen of vragen, neem contact op met de contactpersoon van de wijk waar je woont of bij één van de coördinatoren vaqn het netwerk.

Coördinatoren:
Reiny van Twillert en Ida Griffioen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.