Nieuwsberichten van de laatste tijd...

Nieuws van de Klimaat&Geloof-groep

Klimaatmars op 10 maart

Op 10 maart gaat Nederland de straat op voor een goed en eerlijk klimaatbeleid. Ook de Nederlandse kerken doen mee. Kerken in Amsterdam starten in de Dominicuskerk om 12.30 uur. Vandaar samen naar de Dam. Inzet zal zijn: ‘Een veilige toekomst. De grote vervuilers moeten eerlijker betalen. Genoeg getreuzeld. Het klimaat wacht niet!’

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees verder op de pagina van de Klimaat&Geloof-groep

Actie Kerkbalans 2019 - Geef voor je Keizersgrachtkerk

Geef voor je kerk 294x300 294x300Als Keizersgrachtkerkgemeente zijn we van betekenis voor elkaar, voor de stad en voor de wereld. De kerk krijgt geen subsidie en is grotendeels afhankelijk van de bijdragen van onze leden. We zijn actief op allerlei gebied – kijk maar op deze website. Belangrijk werk dat mogelijk wordt gemaakt door de giften.

Eind januari valt bij al onze leden en betrokkenen de brief van Actie Kerkbalans op de deurmat. Je financiële bijdrage is heel welkom. Het motto is: Geef voor je Kerk.

Niet ingeschreven, geen brief en toch een bijdrage geven? Maak gerust gebruik van deze online mogelijkheid om je gift voor de Keizersgrachtkerk direct over te maken!

Hartelijk dank voor uw steun!

Regenboogvlag uit bij Protestantse Kerken Amsterdam

Positief gebaar als reactie op Nashville verklaring

Bij verschillende kerkgebouwen van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA), waaronder de Keizersgrachtkerk, zijn regenboogvlaggen uitgegaan als reactie op de Nashville verklaring. Daarmee wil de kerk duidelijk maken dat iedereen welkom is, los van de seksuele geaardheid.

Kerstviering met kerstlunch: Welkom in de stal

Buiten koud en donker,
sterren zonder tal.
binnen ben jij welkom,
welkom in de stal.

Koningen en herders
volk van overal
vee, een kind, zijn ouders
allemaal in de stal.

’t Wordt al aardig vol zo
en of ’t passen zal?
Kom maar, jij bent welkom,
welkom in de stal.

Kom op vrijdag 21 december naar de kerstviering in de Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk. Maak kennis met de figuren uit de Kerststal. Met Jozef en Maria, de os en de ezel, de engelen, de herders en de wijzen. Hoor wat zij te vertellen hebben over het kind in de kribbe. De korte impressies worden afgewisseld met bekende kerstliederen. Na de viering rond de Kerststal lunchen we met elkaar en is er tijd voor ontmoeting.
Iedereen is welkom in de stal: jong en oud!

Opgeven kan via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (graag vóór 17 dec.; vermeld eventuele dieetwensen).
Inloop: vanaf 10:00 uur
Aanvang programma: 10:30 uur
Einde programma: 13.15 uur

Kerststal “Doe als God, word mens!”

Dit zinnetje uit een Kerststal in Heidelberg werd ons thema voor de Advent en deze Kerststal inspireerde ons om ook een Kerststal te gaan maken. Enkel met deze woorden gingen we aan het werk en inspireerden we elkaar. Zo kwam er meer uit onze handen dan we voor mogelijk hadden gehouden. Het maken van de Kerststal inspireerde ons weer voor de inhoud van de adventsdiensten.

Engel

Nieuwsgierig geworden?
Kom onze kerststal bewonderen: Tijdens de adventsdiensten op zondagmorgen (10.30)

  • 2 december Losvast
  • 9 december Reusachtig klein
  • 16 december Geuren en kleuren
  •  23 december Buiten de lijntjes

Of kom naar de Kerstal kijken tijdens openstelling van de kerk:

  • Zon 9 dec 14.00 -16.00
  • Zat 15 dec 11.00-16.00
  • Zo 16 dec 14.00-17.00
  • Za 22 dec 11.00-16.00
  • Zo 23 dec 14.00-16.00
  • Wo 26 dec 12.00-15.00

Tijdens de openstellingen zal er vaak live muziek gemaakt worden!

Samen muzikaal de dienst maken

zaterdag 24 november

De zondagmorgendiensten én de muzikale invulling daarbij, staan zo centraal in onze gemeente dat ze wel een eigen dag verdienen! Daarom organiseert de Werkgroep Morgendiensten op zaterdag 24 november 2018 de Dag van de Morgendienst, vol inspiratie voor alle gemeenteleden van de Keizersgrachtkerk. In verschillende workshops kunnen we nieuwe ideeën en energie opdoen voor de muzikale compositie van onze diensten. Maar bovenal wordt het gewoon een leuke en gezellige gezamenlijke dag.
We starten om 10 uur en eindigen rond 16:00 uur met een borrel, uiteraard wordt er gezorgd voor een lekkere lunch.

Het ochtendprogramma wordt verzorgd door

Doe als God, word mens!

7 oktober 2018


We willen in de Keizersgrachtkerk met zoveel mogelijk mensen een Kerststal gaan bouwen. Deze kerststal zal dienen als decor en inspiratie voor de Advents- en Kerstdiensten.

Wil je meedoen? Graag!

Jacoba van Tongerenlezing teruglezen?


Jacoba van Tongeren Op 14 september werd in de Keizersgrachtkerk de 1e Jacoba van Tongerenlezing gehouden: een nieuwe, tweejaarlijkse lezing, ingesteld door de Protestantse Kerk Amsterdam en gehouden door vrouwen uit de christelijke traditie, die in verzet komen tegen onrecht, net als Jacoba van Tongeren, die in de Tweede Wereldoorlog 'Verzetsgroep 2000' leidde en o.a. door het smokkelen van voedselbonnen velen het leven redde.
In deze eerste editie werd de lezing gehouden door schrijfster en filosofe Désanne van Brederode en werd een co-referaat gehouden door Annette Kouwenhoven, actief in het werk voor uitgeprocedeerde asielzoekers in Amsterdam en drijvende kracht achter Amsterdam City Rights.

vrijdag 14 december: Film op vrijdag

Dit najaar wordt in de Keizersgrachtkerk op vier vrijdagen een film vertoond. Er is voor vier lichtvoetige films gekozen. Zo zagen we achtereenvolgens de Belgische komedie 'Le tout Nouveau Testament', de Zweedse film 'Een man die Ove heet'. en de historische film 'Hidden Figures'. De laatste film in deze serie is te zien op vrijdag 14 december.

De opzet van de middagen is als volgt:
- Vanaf 14.30 uur is er inloop met een kopje koffie of thee voor wie dat wil
- Om 15.00 uur start de film
- Na de film praten we na over wat we hebben gezien met een drankje en een hapje

Weet u al dat u komt, geef dat dan even door aan de koster (Henk-Jan Bustraan) of aan Hanna van Dorssen (contactgegevens in de KidS). Maar ook zonder opgave hartelijk welkom!