Nieuwsberichten van de laatste tijd...

Jacoba van Tongerenlezing op 14 september 2018

Schrijfster en filosofe Désanne van Brederode houdt op 14 september de eerste Jacoba van Tongerenlezing in de Keizersgrachtkerk (inloop vanaf 15:00uur, toegang gratis). In deze nieuwe, tweejaarlijkse lezing van de Protestantse kerk Amsterdam komen vrouwen uit de christelijke traditie aan het woord die, net als Jacoba van Tongeren in de Tweede Wereldoorlog, in verzet komen tegen onrecht. Het co-referaat is van Annette Kouwenhoven, actief voor het werk van uitgeprocedeerde asielzoekers in Amsterdam en drijvende kracht van Amsterdam City Rights.

5 augustus 2018 - You are my hero - Pride kerkdienst

Dit jaar is het thema van de Pride Kerkdienst: ‘You are my hero’. ‘Heroes’ is dit jaar het thema van de Gay Pride: daar sluit de Pride Kerkdienst graag bij aan. Er wordt stil gestaan bij Hebreeën 11, waar de Bijbel op eigen wijze spreekt over heldendom. Voorgangers: ds. Corine Sloots en ds. Wielie Elhorst.

Wees een held en kom ook op 5 augustus naar de Keizersgrachtkerk. Aanvang kerkdienst 12:00uur.

banner FB Pride Kerkdienst 2018 def

Zaterdag 2 juni: Benefietconcert Ithaka

Op zaterdagavond 2 juni zal Ithaka, bestaande uit Fred Tuinder, Jan Krans, Anna Steinebach, Pete Pronk, Joost Koedijk en Henk Scheffer) een concert/voorstelling geven onder de titel 'Berg'. Er zal (veel!) muziek zijn, poëzie, theater.
Het zal een zoektocht zijn, die ons brengt bij een berg (DE berg?). Misschien zelfs óp die berg, of er overheen... op zoek...

Ook zal er een gastoptreden zijn van Ynke Scheffer, die een aantal van haar eigen nummers zal spelen.

Het zal een benefietconcert zijn: de toegang is gratis, maar bij de uitgang zal een vrijwillige bijdrage worden gevraagd, waarvan de opbrengst in zijn geheel zal worden geschonken aan KWF Kankerbestrijding. Het geld zal namelijk worden gedoneerd via de actiepagina van Marit en Henk Scheffer, die op 7 juni zullen meedoen aan de sponsoractie Alpe d'HuZes.

Vrijheidsmaaltijd vol verhalen

VrijheidsMaaltijd2018In de voormalige kosterswoning van de Keizersgrachtkerk

In de Keizersgrachtkerk is op 5 mei iedereen welkom om mee te eten en zijn of haar verhaal te delen. Zo zijn we in vrijheid verbonden met elkaar, met de stad, met onze verhalen en staan we in dit Huis van Verzet samen stil bij het oorlogsverleden.

Aan de slag met je Verborgen Impact

Op dinsdag 6 maart organiseert de Klimaat&Geloofgroep, in samenwerking met de Lutherse Diaconie, een avond over je ‘Verborgen Impact’. Alle kerken in Amsterdam krijgen een uitnodiging voor deze avond.
hiddenimpactOnderwerp is het boek van Babette Porcelijn, dat onlangs uitkwam en veel stof doet opwaaien:
De verborgen impact – alles wat je wilt weten én wat je kunt doen om eco-neutraal te leven
Janne van den Akker, onderzoeker en docent bij Aeres Hogeschool Dronten, onderzoekt met ons de mogelijkheden van een 'eco-neutraal' leven. Maar ook de vraag: 'Wanneer doe ik genoeg?' komt aan bod.

Meer informatie kunt u lezen op de website van de PKA.

Dinsdag 6 maart, van 20.00 tot 22.15 uur in de Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk

Pronkstuk van Nederland

Van 22 t/m 26 januari 2018 werden door AVROTROS vijf avonden lang live vanuit onze Keizersgrachtkerk de finales van de nationale verkiezing van 'Het pronkstuk van Nederland' uitgezonden. Van de Nachtwacht tot nijntje, van het Wilhelmus tot de ANWB-paddenstoel en van de DAF tot het Plakkaat van Verlatinghe; 30 stukken in de categorieën Ontwerp, Erfgoed en Kunst, die hun oorsprong hebben gevonden op Hollandse bodem, waren geselecteerd om kans te maken op de titel 'Het pronkstuk van Nederland'. Welk object zou deze felbegeerde titel uiteindelijk winnen?

Het mooiste pronkstuk was uiteindelijk

Het jaar uit op de woorden van een gedicht!

Ook zondag 31 december, oudejaarsdag, is er een dienst in de Keizersgrachtkerk.
Psalm 90 zal worden gelezen en besproken. De middelste versregel daarvan luidt: Wij voltooien onze jaren als een gedachte. Bijna zou je lezen: We voltooien onze jaren als een gedicht.
We laten drie dichters aan het woord, met hun eigen gedachten rond dit psalmgedicht: Ineke Riem ('Alle zeeën zijn geduldig' 2015), Fetze Pijlman ('Val', 2016) en Joost Baars ('Binnenplaats' 2017)
Voorganger: Gerhard Scholte

Kerstmusical: De gouden beker

Drie geleerden gaan op zoek naar de gouden beker, die al eeuwen lang geluk brengt. Ze komen ook bij bootvluchtelingen terecht.
Benieuwd hoe dat afloopt?
Er wordt gespeeld, gedanst, gefilmd en gezongen. Door kinderen, voor kinderen en grote mensen.
Kom je ook?

1e Kerstdag, maandag 25 december, 10.30 uur
(Toegang is gratis)
Na afloop is er koffie, thee en limonade.

15 december: kerstwandeling door Amsterdam

Als afsluiting een warm onthaal in de Keizersgrachtkerk

Wilt u meezingen met het zogenaamde engelenkoor onder leiding van dirigent en kerkmusicus Christiaan Winter in de Oude Kerk? Of zien hoe dakloze zwervers door het licht van de engel uit het kerstverhaal verrast worden op het pleintje achter de Westerkerk? Lijkt koning Herodes op president Trump, die tijdens een persconferentie de veiligheid in het land garandeert en zijn maatregelen neemt? Wat heeft de ezel bij de Lutherse kerk eigenlijk voor commentaar op de gastvrijheid van de herbergier? Wilt u op bezoek bij Maria en Jozef in de Keizersgrachtkerk?
Het script van deze theaterscènes is geschreven door onze stadgenoot schrijver en dichter Karel Eykman.

De wandeling begint in de Oude Kerk (starttijden tussen 18.00 en 20.00 uur) en eindigt in de Keizersgrachtkerk, waar u een poëtisch en muzikaal onthaal wacht met warme/koude dranken en hapjes. De wandeling vindt plaats in groepen onder leiding van een gids. De wandeling is voor jong en oud en duurt anderhalf uur.
Meer informatie en aanmelden via www.kersttheatertour.nl/