Nieuwsberichten van de laatste tijd...

Kerststal “Doe als God, word mens!”

Dit zinnetje uit een Kerststal in Heidelberg werd ons thema voor de Advent en deze Kerststal inspireerde ons om ook een Kerststal te gaan maken. Enkel met deze woorden gingen we aan het werk en inspireerden we elkaar. Zo kwam er meer uit onze handen dan we voor mogelijk hadden gehouden. Het maken van de Kerststal inspireerde ons weer voor de inhoud van de adventsdiensten.

Engel

Nieuwsgierig geworden?
Kom onze kerststal bewonderen: Tijdens de adventsdiensten op zondagmorgen (10.30)

  • 2 december Losvast
  • 9 december Reusachtig klein
  • 16 december Geuren en kleuren
  •  23 december Buiten de lijntjes

Of kom naar de Kerstal kijken tijdens openstelling van de kerk:

  • Zon 9 dec 14.00 -16.00
  • Zat 15 dec 11.00-16.00
  • Zo 16 dec 14.00-17.00
  • Za 22 dec 11.00-16.00
  • Zo 23 dec 14.00-16.00
  • Wo 26 dec 12.00-15.00

Tijdens de openstellingen zal er vaak live muziek gemaakt worden!

Samen muzikaal de dienst maken

zaterdag 24 november

De zondagmorgendiensten én de muzikale invulling daarbij, staan zo centraal in onze gemeente dat ze wel een eigen dag verdienen! Daarom organiseert de Werkgroep Morgendiensten op zaterdag 24 november 2018 de Dag van de Morgendienst, vol inspiratie voor alle gemeenteleden van de Keizersgrachtkerk. In verschillende workshops kunnen we nieuwe ideeën en energie opdoen voor de muzikale compositie van onze diensten. Maar bovenal wordt het gewoon een leuke en gezellige gezamenlijke dag.
We starten om 10 uur en eindigen rond 16:00 uur met een borrel, uiteraard wordt er gezorgd voor een lekkere lunch.

Het ochtendprogramma wordt verzorgd door

Doe als God, word mens!

7 oktober 2018


We willen in de Keizersgrachtkerk met zoveel mogelijk mensen een Kerststal gaan bouwen. Deze kerststal zal dienen als decor en inspiratie voor de Advents- en Kerstdiensten.

Wil je meedoen? Graag!

Jacoba van Tongerenlezing teruglezen?


Jacoba van Tongeren Op 14 september werd in de Keizersgrachtkerk de 1e Jacoba van Tongerenlezing gehouden: een nieuwe, tweejaarlijkse lezing, ingesteld door de Protestantse Kerk Amsterdam en gehouden door vrouwen uit de christelijke traditie, die in verzet komen tegen onrecht, net als Jacoba van Tongeren, die in de Tweede Wereldoorlog 'Verzetsgroep 2000' leidde en o.a. door het smokkelen van voedselbonnen velen het leven redde.
In deze eerste editie werd de lezing gehouden door schrijfster en filosofe Désanne van Brederode en werd een co-referaat gehouden door Annette Kouwenhoven, actief in het werk voor uitgeprocedeerde asielzoekers in Amsterdam en drijvende kracht achter Amsterdam City Rights.

vrijdag 14 december: Film op vrijdag

Dit najaar wordt in de Keizersgrachtkerk op vier vrijdagen een film vertoond. Er is voor vier lichtvoetige films gekozen. Zo zagen we achtereenvolgens de Belgische komedie 'Le tout Nouveau Testament', de Zweedse film 'Een man die Ove heet'. en de historische film 'Hidden Figures'. De laatste film in deze serie is te zien op vrijdag 14 december.

De opzet van de middagen is als volgt:
- Vanaf 14.30 uur is er inloop met een kopje koffie of thee voor wie dat wil
- Om 15.00 uur start de film
- Na de film praten we na over wat we hebben gezien met een drankje en een hapje

Weet u al dat u komt, geef dat dan even door aan de koster (Henk-Jan Bustraan) of aan Hanna van Dorssen (contactgegevens in de KidS). Maar ook zonder opgave hartelijk welkom!

Jacoba van Tongerenlezing op 14 september 2018

Schrijfster en filosofe Désanne van Brederode houdt op 14 september de eerste Jacoba van Tongerenlezing in de Keizersgrachtkerk (inloop vanaf 15:00uur, toegang gratis). In deze nieuwe, tweejaarlijkse lezing van de Protestantse kerk Amsterdam komen vrouwen uit de christelijke traditie aan het woord die, net als Jacoba van Tongeren in de Tweede Wereldoorlog, in verzet komen tegen onrecht. Het co-referaat is van Annette Kouwenhoven, actief voor het werk van uitgeprocedeerde asielzoekers in Amsterdam en drijvende kracht van Amsterdam City Rights.

5 augustus 2018 - You are my hero - Pride kerkdienst

Dit jaar is het thema van de Pride Kerkdienst: ‘You are my hero’. ‘Heroes’ is dit jaar het thema van de Gay Pride: daar sluit de Pride Kerkdienst graag bij aan. Er wordt stil gestaan bij Hebreeën 11, waar de Bijbel op eigen wijze spreekt over heldendom. Voorgangers: ds. Corine Sloots en ds. Wielie Elhorst.

Wees een held en kom ook op 5 augustus naar de Keizersgrachtkerk. Aanvang kerkdienst 12:00uur.

banner FB Pride Kerkdienst 2018 def

Dat moet je meemaken!

Zomermorgens voor belangstellenden

Ook dit jaar zullen op een aantal dinsdagen gedurende de zomer weer onze 'zomermorgens' plaatsvinden. Verspreid over 5 ochtenden is een mooi, gevarieerd programma samengesteld met film, poëzie, een verslag/informatie over een tekenproject met Mexicaanse kinderen, een reisverslag en een kunstworkshop.
De zomermorgens zijn voor ieder die dat wil - jong of ouder - en de toegang is gratis (alleen voor de workshop wordt een kleine vergoeding voor de te gebruiken materialen gevraagd). Wel graag zelf lunch meenemen!

Het programma

Zaterdag 2 juni: Benefietconcert Ithaka

Op zaterdagavond 2 juni zal Ithaka, bestaande uit Fred Tuinder, Jan Krans, Anna Steinebach, Pete Pronk, Joost Koedijk en Henk Scheffer) een concert/voorstelling geven onder de titel 'Berg'. Er zal (veel!) muziek zijn, poëzie, theater.
Het zal een zoektocht zijn, die ons brengt bij een berg (DE berg?). Misschien zelfs óp die berg, of er overheen... op zoek...

Ook zal er een gastoptreden zijn van Ynke Scheffer, die een aantal van haar eigen nummers zal spelen.

Het zal een benefietconcert zijn: de toegang is gratis, maar bij de uitgang zal een vrijwillige bijdrage worden gevraagd, waarvan de opbrengst in zijn geheel zal worden geschonken aan KWF Kankerbestrijding. Het geld zal namelijk worden gedoneerd via de actiepagina van Marit en Henk Scheffer, die op 7 juni zullen meedoen aan de sponsoractie Alpe d'HuZes.