Nieuwsberichten van de laatste tijd...

Doe als God, word mens!

We willen in de Keizersgrachtkerk met zoveel mogelijk mensen een Kerststal gaan bouwen. Deze kerststal zal dienen als decor en inspiratie voor de Advents- en Kerstdiensten.

Wil je meedoen? Graag!

Jacoba van Tongerenlezing teruglezen?


Jacoba van Tongeren Op 14 september werd in de Keizersgrachtkerk de 1e Jacoba van Tongerenlezing gehouden: een nieuwe, tweejaarlijkse lezing, ingesteld door de Protestantse Kerk Amsterdam en gehouden door vrouwen uit de christelijke traditie, die in verzet komen tegen onrecht, net als Jacoba van Tongeren, die in de Tweede Wereldoorlog 'Verzetsgroep 2000' leidde en o.a. door het smokkelen van voedselbonnen velen het leven redde.
In deze eerste editie werd de lezing gehouden door schrijfster en filosofe Désanne van Brederode en werd een co-referaat gehouden door Annette Kouwenhoven, actief in het werk voor uitgeprocedeerde asielzoekers in Amsterdam en drijvende kracht achter Amsterdam City Rights.

Film op vrijdag

Dit najaar wordt in de Keizersgrachtkerk op vier vrijdagen een film vertoond. Er staan lichtvoetige films op het programma. In september en oktober zagen we al de Belgische komedie 'Le tout Nouveau Testament' en de Zweedse film 'Een man die Ove heet'.
De volgende data zijn: 9 november en 14 december.

De opzet is als volgt:
- Vanaf 14.30 uur is er inloop met een kopje koffie of thee voor wie dat wil
- Om 15.00 uur start de film
- Na de film praten we na over wat we hebben gezien met een drankje en een hapje

Weet u al dat u komt, geef dat dan even door aan de koster (Henk-Jan Bustraan) of aan Hanna van Dorssen (contactgegevens in de KidS). Maar ook zonder opgave hartelijk welkom!

Jacoba van Tongerenlezing op 14 september 2018

Schrijfster en filosofe Désanne van Brederode houdt op 14 september de eerste Jacoba van Tongerenlezing in de Keizersgrachtkerk (inloop vanaf 15:00uur, toegang gratis). In deze nieuwe, tweejaarlijkse lezing van de Protestantse kerk Amsterdam komen vrouwen uit de christelijke traditie aan het woord die, net als Jacoba van Tongeren in de Tweede Wereldoorlog, in verzet komen tegen onrecht. Het co-referaat is van Annette Kouwenhoven, actief voor het werk van uitgeprocedeerde asielzoekers in Amsterdam en drijvende kracht van Amsterdam City Rights.

5 augustus 2018 - You are my hero - Pride kerkdienst

Dit jaar is het thema van de Pride Kerkdienst: ‘You are my hero’. ‘Heroes’ is dit jaar het thema van de Gay Pride: daar sluit de Pride Kerkdienst graag bij aan. Er wordt stil gestaan bij Hebreeën 11, waar de Bijbel op eigen wijze spreekt over heldendom. Voorgangers: ds. Corine Sloots en ds. Wielie Elhorst.

Wees een held en kom ook op 5 augustus naar de Keizersgrachtkerk. Aanvang kerkdienst 12:00uur.

banner FB Pride Kerkdienst 2018 def

Dat moet je meemaken!

Zomermorgens voor belangstellenden

Ook dit jaar zullen op een aantal dinsdagen gedurende de zomer weer onze 'zomermorgens' plaatsvinden. Verspreid over 5 ochtenden is een mooi, gevarieerd programma samengesteld met film, poëzie, een verslag/informatie over een tekenproject met Mexicaanse kinderen, een reisverslag en een kunstworkshop.
De zomermorgens zijn voor ieder die dat wil - jong of ouder - en de toegang is gratis (alleen voor de workshop wordt een kleine vergoeding voor de te gebruiken materialen gevraagd). Wel graag zelf lunch meenemen!

Het programma

Zaterdag 2 juni: Benefietconcert Ithaka

Op zaterdagavond 2 juni zal Ithaka, bestaande uit Fred Tuinder, Jan Krans, Anna Steinebach, Pete Pronk, Joost Koedijk en Henk Scheffer) een concert/voorstelling geven onder de titel 'Berg'. Er zal (veel!) muziek zijn, poëzie, theater.
Het zal een zoektocht zijn, die ons brengt bij een berg (DE berg?). Misschien zelfs óp die berg, of er overheen... op zoek...

Ook zal er een gastoptreden zijn van Ynke Scheffer, die een aantal van haar eigen nummers zal spelen.

Het zal een benefietconcert zijn: de toegang is gratis, maar bij de uitgang zal een vrijwillige bijdrage worden gevraagd, waarvan de opbrengst in zijn geheel zal worden geschonken aan KWF Kankerbestrijding. Het geld zal namelijk worden gedoneerd via de actiepagina van Marit en Henk Scheffer, die op 7 juni zullen meedoen aan de sponsoractie Alpe d'HuZes.

Vrijheidsmaaltijd vol verhalen

VrijheidsMaaltijd2018In de voormalige kosterswoning van de Keizersgrachtkerk

In de Keizersgrachtkerk is op 5 mei iedereen welkom om mee te eten en zijn of haar verhaal te delen. Zo zijn we in vrijheid verbonden met elkaar, met de stad, met onze verhalen en staan we in dit Huis van Verzet samen stil bij het oorlogsverleden.

Aan de slag met je Verborgen Impact

Op dinsdag 6 maart organiseert de Klimaat&Geloofgroep, in samenwerking met de Lutherse Diaconie, een avond over je ‘Verborgen Impact’. Alle kerken in Amsterdam krijgen een uitnodiging voor deze avond.
hiddenimpactOnderwerp is het boek van Babette Porcelijn, dat onlangs uitkwam en veel stof doet opwaaien:
De verborgen impact – alles wat je wilt weten én wat je kunt doen om eco-neutraal te leven
Janne van den Akker, onderzoeker en docent bij Aeres Hogeschool Dronten, onderzoekt met ons de mogelijkheden van een 'eco-neutraal' leven. Maar ook de vraag: 'Wanneer doe ik genoeg?' komt aan bod.

Meer informatie kunt u lezen op de website van de PKA.

Dinsdag 6 maart, van 20.00 tot 22.15 uur in de Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk