Nieuwsberichten van de laatste tijd...

Uitnodiging: Paas-challenge!

Van harte welkom om mee te doen met de PAAS CHALLENGE 2021!
Kruip helemaal in de huid van een van deze vier figuren:

  • Kies voor Juda: Een man (of vrouw) die leeft voor liefde
  • Kies voor Jozef: Een spirituele leider
  • Kies voor Claudia: Een powervrouw (of man) die haar(/zijn) tijd ver vooruit is
  • Kies voor Jozua: Een echte vrijheidsstrijder

Wat? Paaschallenge 2021; Een wandeltocht met spellen onderweg.
Wanneer? 3 -11 april
Waar? In Amsterdam Nieuw West
Hoe laat? Je kunt jezelf inplannen in tijdsblokken, per 2 personen of met een heel gezin via: www.calendly.com/kgkpasen
Nodig: Jezelf, (een vriend), een opgeladen! telefoon, hamer, 10 spijkers, vork, een pen of potlood

Geef je even op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je krijgt de deelnemershandleiding toegestuurd.

Klimaatalarm weekend van 11 tot en met 14 maart 2021

Bericht vanuit de Klimaat- en Geloofgroep van de KGK

Het landelijk interreligieus klimaat- en geloofsplatform bedenkt acties voor gelovigen om vanuit hun achtergrond een bijdrage te leveren aan het vragen van aandacht voor het klimaat. Zo gingen wij twee jaar geleden na een klimaatdienst in de Keizersgrachtkerk naar de Dominicuskerk om van daaruit mee te lopen in de landelijke klimaatdemonstratie.
Vanwege corona vindt de geplande klimaatdemonstratie dit jaar plaats in de vorm van een klimaatalarm.
Zie voor informatie over de landelijke acties klimaatmars2021.nl/klimaat-online en www.klimaatalarm.amsterdam/

De Klimaat- en geloofgroep heeft nagedacht over de vraag hoe we vanuit de KGK mee kunnen doen aan het klimaatalarm van 11 tot en met 14 maart 2021:

Ochtenddienst
In de ochtenddienst van 14 maart zal er in de Keizersgrachtkerk

Veertigdagentijd: Inspiratie uit de kunst

In deze veertigdagentijd laten we ons inspireren door kunstwerken. Kunst kan je raken en sommige kunst neem je je hele leven mee. Wat dat betreft is er een parallel met de bijbel en geloof. Kunst is ook een manier om je uit te drukken, expressie van gevoel, om verhalen te vertellen. Kunst schept de mogelijkheid om iets zichtbaar te maken, terwijl het tegelijkertijd onzichtbaar blijft.
Iedere week staat een ander kunstwerk in de viering centraal en onderzoeken we waardoor dit kunstwerk ons inspireert.

Inspiratie uit de kunst

Geef om je kerk, geef voor je kerk

Op het matje 😉
Om als Keizersgrachtkerk een waardevolle plek te kunnen zijn in Amsterdam is niet alleen onze inzet, maar ook geld nodig. Een kerk krijgt nu eenmaal geen overheidssubsidie en moet het hebben van de financiële steun van haar leden en andere betrokkenen, van mensen zoals jij. Daarom is er de jaarlijkse Actie Kerkbalans. Bij degenen die als lid van de gemeente zijn ingeschreven is dan ook in januari de envelop van de Actie Kerkbalans op de mat gevallen.

Geef jij dit jaar voor de kerk?
De Keizersgrachtkerk is een waardevolle plek voor velen. Wat betekent de Keizersgrachtkerk voor jou? Is het een plek van ontmoeting met God en mensen, van bezinning en rust, van aandacht voor de naasten dichtbij en ver weg, van vragen stellen? Lees wat Hanneke van Laarhoven en Jesse de Bruin zeggen op deze vraag.

Hanneke: “Daarom geef ik aan mijn kerk. Omdat ik het belangrijk vind dat deze plek waar ik me thuis voel, blijft bestaan.”

Jesse: “Ik geef aan de Keizersgrachtkerk, omdat hier een schat aan inspiratie en zelfontplooiing ligt die ik iedereen zou gunnen.“ ...

Afscheidsinterview Gerhard Scholte

Op zondag 21 september nam Gerhard Scholte na 25 jaar afscheid als predikant van de Keizersgrachtkerk. Op deze dag werd een korte film ten doop gehouden, met een gesprek dat Ferdinand Borger kort voor deze dag met Gerhard gehad had, waarin zij samen terugkeken op de afgelopen 25 jaren.
Dit interview is te zien op ons YouTube-kanaal Keizersgrachtker Live, maar u kunt het ook gewoon hier bekijken:

Thema's voor diensten en voorbereidingsgroepen seizoen 2020 - 2021

Op startzondag 30 augustus kon dit jaar geen informatiemarkt plaatsvinden. In plaats daarvan maakte de Werkgroep Morgendiensten een fimpje waarin de thema's van de diensten en de voorbereidingsgroepen in worden gepresenteerd!

Bekijk hier deze film. Ziet er dat niet aantrekkelijk uit?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Werkgroep Morgendiensten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Via dat adres kunt u zich ook aanmelden voor deelname aan voorbereidingsgroepen.

Uitnodiging afscheid ds. Gerhard Scholte

Zondag 20 september 2020

uitnodiging Gerhard Scholte Plaatje

 Op zondag 20 september 2020 neemt

 ds. Gerhard Scholte

 afscheid als predikant van de Keizersgrachtkerk en gaat hij met welverdiend emiritaat. U bent van harte uitgenodigd deze feestelijke dag mee te vieren! Zoals het er nu naar uitziet, zullen we u ook in september voor de kerkdienst uitsluitend op aanmelding welkom kunnen heten. Maar de dienst is voor iedereen mee te vieren, via https://www.keizersgrachtkerk.nl/kerkdiensten/kerkdienst-live. Aanvang: 10.30 uur. Aansluitend enkele korte toespraken.

Online Pride Kerkdienst 2020

Banner Pride kerkdienst 2020

Ook dit jaar komt de Pride Kerkdienst uit de Keizersgrachtkerk. Vanwege de Corona-maatregelen is fysieke aanwezigheid niet mogelijk. Daarom is dit jaar op 2 augustus 2020 de Pride Kerkdienst 2020 vanaf 10:30uur online beschikbaar.

Beeld via Pride TV.

Meelezen kan in de Liturgie.

Napraten na de dienst bij een eigen bakje koffie of thee via ZOOM.

 

Keizersgrachtkerk in beeld – jullie bijdrage gevraagd!

KGKinBeeldBinnenkort zullen de vieringen in de Keizersgrachtkerk online met beeld en geluid te volgen zijn. De benodigde apparatuur kost veel geld en de Wijkraad vraagt jullie daarom om een extra gift.

Nu de komende periode nog niet alle gemeenteleden tegelijk in de kerk kunnen zijn, is het fijn dat de diensten thuis met beeld en geluid te volgen zijn. Daarnaast biedt dit een goede aanvulling voor familie en bekenden bij rouw-, trouw- en doopdiensten. Tenslotte gaat ook de aantrekkelijkheid om onze kerkzaal te huren, voor bijvoorbeeld congressen en referaten, omhoog.
We zullen dit geld als gemeente in belangrijke mate zelf bijeen moet brengen. Daarom vraagt de Wijkraad jullie om een extra financiële bijdrage over te maken naar IBAN rekeningnummer NL83 INGB 0004 6755 75
t.n.v. 'Protestantse Gemeente - Kgk, Amsterdam'
o.v.v. 'bijdrage KGK in Beeld'.

Hartelijk dank voor jullie donaties!

Solidariteitsfonds - jaarverslag 2019

Het nieuwe jaarverslag van het Solidariteitsfonds (Jaarverslag 2019) is beschikbaar. In dit verslag kunt u lezen dat het Solidariteitsfonds in 2019 ruim € 8500 heeft kunnen besteden ter ondersteuning van een tiental projecten wereldwijd, op het gebied van onderwijs, sanitaire voorzieningen, medische hulpmiddelen, drinkwatervoorziening en gereedschap voor tuinbouw.
Dit alles is mogelijk dankzij de financiële steun van velen en hulp van veel vrijwilligers. Grote en kleine bijdragen die voor medewereldbewoners een wereld van verschil kunnen betekenen.

Het volledige jaarverslag kunt u hier lezen. Dat is zeer de moeite waard!