zondag in de kerk

zondag 2 april
Onkuisheid
met
Jesse de Bruin
in de serie
'De zeven ondeugden'
onkuisheid
Keizersgracht 566
1017 EM Amsterdam
en online
aanvang: 10:30 uur
naar de live stream

routebeschrijving

Stille week en Pasen

De diensten in de Stille Week en Pasen hebben dit jaar een bijzonder karakter, zowel wat de inhoud als de voorbereiding betreft. Hieronder lees je daar meer over.
De diensten op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag beginnen alle drie om 21.00 uur. Op Pasen beginnen we om 10.30 uur.

De inhoud

In de diensten volgen we het verhaal van Jezus, waarbij ‘de beker’ de rode draad vormt.

Op Witte Donderdag gaat het over Jezus’ laatste maaltijd met zijn vrienden. Jezus verlangt er heftig naar het paasmaal samen te vieren voordat het uur van zijn lijden aanbreekt. De spanning is voelbaar. “Neem deze beker en geef hem aan elkaar door,” zegt Jezus. Op zo’n kritiek moment gaat het alleen nog om

Kunst in de kerk: Marjo van den Haak

februari 2023
Een expositie met bloemen en planten in de hoofdrol

In de tuinzaal hangen van februari tot en met april 2023 aquarellen van Marjo van den Haak.

Marjo kan er enthousiast over vertellen:
“In 2013 was mijn vorige expositie in de Tuinzaal. De onderwerpen waren toen zeer divers en de technieken ook. Na die tijd ben ik me gaan toeleggen op het schilderen van bloemen en planten. Ik heb in die tijd een tuintje in mijn buurt verworven en dat leverde veel inspiratie op. Ook Park Frankendael in de Watergraafsmeer is voor mij een grote inspiratiebron, vooral het gedeelte met de volkstuintjes.
Ik heb een workshop en een cursus

Een koffer vol verhalen

Midden in de Keizersgrachtkerk stond drie weken lang een grote koffer. Een hutkoffer. Iedereen was benieuwd wat er in de hutkoffer zat. Want de koffer stond daar wel, maar de eerste twee weken bleef hij dicht en bleef het een raadsel wat er in zat. Er werd gefluisterd dat er verhalen in zaten. En misschien nog wel meer. Waardevolle, dierbare dingen.

In de kerk waren inderdaad ook verschillende verhalen te zien. Die hingen als posters aan de muur. Die moesten er iets mee te maken hebben. Misschien waren ze ook wel uit de hutkoffer gekomen. Zoals hier, op de foto, waar je op klikken kan om ze te zien.
Probeer het maar...

Gelukkig 2023!

Gelukkig nieuwjaar!Nieuwjaarsdag 2023

De Keizersgrachtkerk is 2023 goed begonnen. De kerkdienst om 10.30 was vervangen door een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst in de middag. Er waren ongeveer 50 mensen en de sfeer zat er goed in. Op het lied 'Een land om van te dromen' hebben we elkaar iets moois toegewenst voor dit jaar.
Klik op de foto voor een kleine compilatie.

Herinnering aan het kersthotel

2022 kerstmusical jozef en maria met baby sdecember 2022

Op eerste kerstdag werd in de Keizersgrachtkerk een hotel voor vluchtelingen geopend: het Kersthotel. Het hotel werd volledig gerund door kinderen en er was plek voor iedereen. Hoogzwanger of iets anders? Geen probleem! Iedereen was welkom! Zo vonden Jozef en Maria daar dus hun onderdak.
Wil je er nog eens een kijkje nemen? Klik dan op de foto.

Contactkring: Kerstmorgen - VERLANGEN

vrijdag 16 december 2022

De traditionele Kerstmorgen op vrijdag 16 december 2022 was weer een gezellig samenzijn als aanloop naar de Kerst. Het thema dit jaar was 'Verlangen'.
Kerst, de geboorte van een kind, is de geboorte van een verlangen. Een verlangen van mensen naar liefde, vrede en recht. "Het is verlangen dat ons gaande houdt", schreef Holkje van der Veer (een Dominicanes) en verlangen krijgt volgens haar gestalte in verbinding met anderen. Verlangen om van betekenis te zijn. Daarom hebben we met elkaar gezongen, geluisterd naar het Kerstverhaal, geluncht en veel gepraat.

We schreven een Kerstgroet aan alle betrokken kinderen van de KgK, omdat we immers beloofden na de doop van onze laatste drie dopelingen: “Wij nemen deze mensenkinderen met liefde in ons midden op: een kring van mensen die er voor anderen wil zijn, en dus ook voor jullie: welkom je tranen, welkom je lach”.

Tevens hebben we