KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij ingeleverd voor vrijdagavond 22:00uur wordt de volgende zondag opgenomen.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 17 februari 2019

Diaconiecollecte: Wijkondersteuning
Diaconale wijkopbouwwerkers zijn uw aanspreekpunt voor vragen over diaconaat in de wijk, samenwerking met andere organisaties, ondersteuning bij projecten en bij specifieke thema’s zoals schuldhulpverlening, voedselbanken en buurtdialogen. Het werk van de wijkdiaconie wordt zo ondersteund door de centrale Diaconie. Vandaag wordt gecollecteerd voor hun werkzaamheden.

Kerkcollecte: Eredienst
Het hart van de gemeente klopt in de kerkdienst. Daar wordt de gemeente geïnspireerd door en toegerust voor de lofprijzing van de Eeuwige en de toewijding aan kerk en wereld. Daarom wordt op deze zondag uw bijdrage gevraagd voor de instandhouding van de eredienst en de toerusting van hen die actief zijn op het terrein van de eredienst.

Mededelingen in de dienst
Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen.

Gastvrouwen/-mannen gevraagd voor kunstroute Kruiswegstaties

Tijdens de Veertigdagentijd (6 maart t/m 21 april 2019 ) maakt de Keizersgrachtkerk onderdeel uit van de internationale expositie ‘Art stations of the Cross’: een pelgrimage langs veertien moderne kunstwerken op locaties in het centrum van de stad. De kunstwerken verbinden het lijden van Jezus met vormen van lijden en onrecht in heden en verleden. In onze kerk wordt het kunstwerk ’Ocean Eden’ (van Lynn Aldrich) in het binnenportaal van de kerk wordt geplaatst, goed zichtbaar van buitenaf. De kerk is op een aantal (weekend)dagen open voor mensen die niet alleen het kunstwerk, maar ook onze mooie kerk willen bezichtigen. Wie wil gastvrouw of -man zijn? Het is een uitstekende gelegenheid om nieuwe mensen onze kerk te laten zien. Tussendoor is er volop tijd om te studeren, lezen, overwerken (!), handwerken, dagboekschrijven, huiswerk maken, tekenen of… tot rust te komen. Op de volgende dagen is de kerk open. Zaterdagen (en Goede Vrijdag) van 14-17 uur, zondagen van 12.15-13.15 uur.
Zondag 10 maart
Zaterdag 16 maart
Zondag 17 maart
Zaterdag 23 maart
Zaterdag 30 maart
Zondag 7 april
Zondag 14 april
Vrijdag 19 april (Goede Vrijdag)
Zaterdag 20 april (Stille Zaterdag)
Zondag 21 april (Eerste Paasdag)
Intekenen en vragen graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Berendien Bos / Joost Koedijk)

Bijbel-Leeshuizen.
A.s woensdagavond (20-22 uur) en a.s. zaterdagmorgen (11-13 uur) is er weer een Lukas-Leeshuis.
Meer informatie bij Gerhard Scholte , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Klimaatmars op 10 maart
Op 10 maart gaat Nederland de straat op voor een goed en eerlijk klimaatbeleid. Ook de Nederlandse kerken doen mee. Kerken in Amsterdam starten in de Dominicuskerk om 12.30 uur. Vandaar gaan we samen naar de Dam. Inzet zal zijn: ‘Een veilige toekomst, Regering, schuif klimaatmaatregelen niet op de lange baan want het klimaat wacht niet!’

Schilder je eigen leus
Komt u ook zaterdag 2 maart gezellig samen spandoeken schilderen voor de klimaatmars?
Er zijn al leuzen beschikbaar, maar je eigen leus kan natuurlijk ook! Vanaf 11 u in de Kerkstraat 107. Er is ook dringend hulp nodig om andere kerken in het land op te bellen. Wie kan er een beetje tijd vrijmaken? Meld u aan bij Christien Visch of Tineke Buitenhuis!

 

Stille week 2019
In de week voor Pasen komen we drie keer samen:
-witte donderdag 18 april om 19.30 uur,waarna vanaf 20.30 uur samen naar de TV uitzending van de Passion gekeken kan worden;
- goede vrijdag 19 april om 20 uur;
- stille zaterdag 20 April om 21 uur, waarna we in de tuinzaal samen wat drinken.
Bij de voorbereiding zal Gerhard ons theologisch begeleiden en Diederick op muzikaal gebied. Verder ligt alles open, maar we denken bij voorbeeld aan het uitspelen van de verhalen om er zo dieper in door te dringen. We proberen in de week van 18 februari met de voorbereiding te beginnen, van harte welkom om mee te denken en te doen. Opgeven bij Ineke Visser-Luirink, 0206620724 / 0630121716,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Maandelijkse maaltijd
Woensdag 27 februari is er om 18.30 uur weer een maaltijd voor gemeenteleden, buurtbewoners en wie er verder mee wil eten. Voorafgaand aan de maaltijd is de bar open.
Mensen van het Solidariteitsfonds koken en geven die avond informatie over het werk van het Solidariteitsfonds. Kom ook gezellig eten. Je kunt natuurlijk ook iemand uitnodigen om mee te komen of mensen uit je omgeving attenderen op deze mogelijkheid eens buiten de deur te gaan eten.
Graag van tevoren opgeven via een intekenlijst beneden in de kerk, via de website of per e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uit de Vluchtmaat
In het verleden was er bijna maandelijks een huiskamerrestaurant in de Vluchtmaat waar de bewoners wat aan verdienden. Maar sinds de organisatrice, Elke, teveel andere dingen aan haar hoofd heeft, niet meer.
We zoeken iemand die dit nieuw leven inblaast. Een kookgroep in de vluchtmaat bedenkt het menu, kookt een heerlijke Ethiopisch-Eritrese maaltijd en doet al het praktische werk, de Nederlander doet de Nederlandse kant: uitnodigingen versturen bv in de KGK via KIDS of Krantje, bijhouden van de aanmeldingen, houdt het geld bij (15€ per eter, de diaconie schiet de inkoop voor, de vluchtelingen leveren de bonnetjes in en krijgt na aftrek van de kosten de netto opbrengst) en controleert de tijdsplanning.
Er kookt steeds een ander groepje vluchtelingen die zo wat inkomen heeft als leefgeld. De diaconie verstrekt nl alleen leefgeld aan zieken, in beginsel zoeken de mensen eigen inkomsten. Elke mailt aan haar restaurant-mailbestand als ze een tekst krijgt om rond te sturen.
Het wordt gehouden in de kleine benedenzaal of grote bovenzaal in de Vluchtmaat afhankelijk van het aantal aanmeldingen.
Maak kennis met deze hartelijke mensen die graag hun eigen inkomen verdienen, hetzelfde principe als bij de Wereldwinkels-Fair Trade. Wie geinteresseerd is, graag bij een van de diakenen: Tineke, Jouke, Fransje of Gerard  (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Schrijven voor Amnesty
Deze maand schrijven we de volgende brieven:
China: De Chinese autoriteiten pakten de activist en advocaat Gao Zhisheng in augustus 2017 op. Waar en waarom hij wordt vastgehouden is nog altijd niet bekend.
India: Vorig jaar werd journalist Kishorchandra Wangkhem twee keer gearresteerd omdat hij in Facebook-berichten kritiek uitte op de regering. Hoewel hij beide keren op borgtocht vrijkwam, pakten de autoriteiten hem weer op. Volgens hen is hij een gevaar voor de nationale veiligheid.
Nederland: Toffiq al-Bihani uit Jemen werd in 2003 door de CIA naar Guantánamo Bay op Cuba gebracht. Hij is na al die jaren nooit ergens van beschuldigd. In 2010 mocht hij de gevangenis te verlaten mits een ander land hem zou opnemen. Nederland wordt gevraagd hem op te nemen.
Goed nieuws uit Indonesië: In 2014 en 2016 schreven we voor Johan Teterissa die 15 jaar cel kreeg omdat hij tijdens de Nationale Familiedag de verboden Benang Raja-vlag had ontvouwd. Op 25 december 2018 kwam Johan Teterissavrij
Na de dienst worden de brieven uitgedeeld bij de uitgangen. Brieven die na twee weken uitdelen over zijn kunt u vinden bij de Wereldwinkel en in de Gang naar de tuin . De brieven zijn gratis, u moet ze nog wel frankeren met het bedrag dat onderaan rechts op de brief is aangegeven.

Huub Oosterhuis bijeenkomst in Keizersgrachtkerk
In een serie van drie bijeenkomsten verkent Huub Oosterhuis zijn lied-oeuvre aan de hand van zijn onlangs verschenen bundel verzamelde liedteksten Stilte zingen.
Tijdens een bijeenkomst in de Keizersgrachtkerk op zondagmiddag 17 februari draagt Huub voor uit zijn bundel en vertelt over de keuzes die hij maakte: waarom heeft hij sommige ‘klassiekers’ weggelaten en andere nieuwe liedjes toegevoegd? Waarom de godsnaam nu eens zo, dan weer anders gespeld? Hoe is hij gekomen tot de zeven thema’s waarin de bundel is ingedeeld? Zijn voordracht en toelichting worden afgewisseld met muziek: onder leiding van Tom Löwental zullen we een aantal teksten samen zingen.
Op 10 maart en 24 maart (steeds van 15 tot 17 uur) volgen nog twee bijeenkomsten (met Kees Kok en Eltre Rauch).
U kunt reserveren voor de bijeenkomst van 17 februari of voor de hele serie van drie middagen, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mededelingen in de dienst

Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen.

Deze zondag 10:30uur in de Keizersgrachtkerk staat de dienst in het teken van het 
Vertrouwen als Gave
met
Daan Savert 
Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, A’dam.

 
De Keizersgrachtkerkgemeente heeft een privacyverklaring dat via deze link is in te zien.