KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij ingeleverd voor vrijdagavond 22:00uur wordt de volgende zondag opgenomen.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 13 juni 2021

Diaconie collecte 1: KGK wijkdiaconie

Kerk collecte 2: Kerk als plaats van stilte
De kerk biedt als een van de weinige plekken in de stad de ruimte om stil te zijn en stilte te ervaren. Bijvoorbeeld in de stiltehoek en in de dienst. Stilte, mogelijkheid tot inkeer, is veel waard.

Collecte 3: Werk in de eigen gemeente
 

Collecten in de coronacrisis
Hoewel er al weer wordt gesproken over "situatie normaal", is de gang naar de kerk en de kerkdienst zelf nog steeds niet als vanouds: er zijn minder mensen en er wordt ter plaatse niet gecollecteerd. Daarom vragen de penningmeesters van de diaconie en van de kerk uw blijvend aandacht voor de collecten. De doelen van de collecten blijven onverminderd belangrijk. We mogen ze niet vergeten!
U kunt de GIVT-app gebruiken. U kunt ook direct uw bijdrage voor de diaconie overmaken NL25INGB0000870727, t.n.v. Diakonie Keizersgrachtkerk Amsterdam. Voor de kerkcollecte gebruikt u het rekeningnummer NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, Amsterdam.
Als u uw collecten overmaakt via de bankrekeningen zet u dan de datum van de kerkdienst erbij. Dan kunnen opbrengsten aangewend worden voor de doelen waarvoor in de desbetreffende dienst is gecollecteerd.

Weer meer bezoekers bij de kerkdiensten
De wijkraad acht mede op grond van het advies van de Protestantse Kerk Nederland het verantwoord om vanaf zondag 20 juni meer bezoekers bij onze zondagse vieringen toe te laten, 70 aanwezigen inclusief medewerkers. Daarbij zullen zo nodig mensen boven moeten plaatsnemen.
Verder wordt er in principe niet gezongen, maar het slotlied mag (zachtjes) worden meegezongen. Verder mogen er 4 voorzangers zingen. Na de dienst is er alleen gelegenheid tot ‘zoom’ koffie drinken.
Wilt u een dienst bijwonen meldt dit dan via het reserveringssysteem via het bekende email adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.(beheer: Marcel Hetsen en Ineke Visser-Luirink). Als u geen computer heeft, geeft de zondag(en) waarop u naar de dienst(en) wilt komen door via het telefoonnummer van de kerk: 020-626 68 68.
Geef zo vroeg mogelijk op welke dienst(en) u wilt bezoeken, maar uiterlijk donderdagavond voor de zondag daarop.
Bevestiging: uiterlijk vrijdagavond krijgt iedereen bericht die de zondag daarop in de kerk welkom is en iedereen die de dienst niet in de kerk kan bijwonen. Mocht u niets gehoord hebben vraag het dan even na via hetzelfde e-mail adres.
Als u toch verhinderd bent, laat het even weten.
Vragen en toelichting: mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voortgang beroepingswerk
Er zijn brieven binnengekomen, en er gaan gesprekken gevoerd worden. De commissie is daar heel blij mee. Het echte werk kan nu gaan beginnen. Omdat wij onze geheimhoudingsplicht als het over mensen gaat heel serieus nemen kunnen we nu niet meer zeggen dan dit. Dus ook niet hoeveel brieven er binnengekomen zijn, en hoeveel gesprekken we gaan voeren. Contactpersoon van de Beroepingscommissie voor de gemeente is Martyn Mulder, email: hmmulder(at)ese.eur.nl.

15 euro voor Kerk in de Stad
In april zijn de lezers van de KidS via een brief gevraagd € 15 te betalen als tegemoetkoming in de kosten van de productie- en verzendkosten van ons kerkblad. Aan degenen die vergeten zijn of nog niet in de gelegenheid waren dit bedrag over te maken, herinneren wij u/je hieraan.
Het abonnementsgeld kan alsnog met de in april toegezonden overschrijvingskaart betaald worden (rekening NL37 RABO 0373 7414 56 t.n.v. Protestantse Gemeente te Amsterdam, Nieuwe Herengracht 18, 1018 DP Amsterdam. Gebruik vooral het 16-cijferige nummer dat op de overschrijvingskaart staat). De brief en kaart onvindbaar? Dan kunt u € 15,00 overmaken naar het genoemde rekeningnummer en adres. Zet er dan bij KGK KidS 2021.

Schrijven voor Amnesty
Deze maand schrijven we de volgende brieven:

 • Naar Algerije voor Journalist Rabah Kareche
  Journalist Rabah Kareche uit Algerije publiceerde op een artikel over de achterstelling van de Toeareg-bevolking in het zuiden van zijn land. De autoriteiten pakten hem nog dezelfde dag op en beschuldigen hem onder meer van ‘het verspreiden van nepnieuws’.
 • Naar Egypte voor Journalist Mohamed Salah
  Mohamed werd in november 2019 gearresteerd vanwege verzonnen aanklachten als ‘lidmaatschap van een terroristische groepering’. Bijna twee jaar later is zijn proces nog steeds niet begonnen.
 • Naar Sri Lanka voor Ahnaf Jazeem
  Ahnaf Jazeem is een dichter en docent uit Sri Lanka. Een jaar geleden werd hij opgepakt op grond van Sri Lanka’s uiterst strenge anti-terrorismewet. Zijn arrestatie houdt verband met de publicatie van een verzameling gedichten geschreven in de Tamil taal.

Er is goed nieuws uit : Malawi
Hooggerechtshof Malawi verklaart doodstraf ongrondwettelijk

Zolang we de brieven nog niet kunnen uitdelen kunt u op de volgende manieren in het bezit komen van de brieven:

 • Met de weblink: https://www.keizersgrachtkerk.nl/images/Documenten/Amnesty-brieven/amnesty-brieven.pdf kunt u de brieven download.
 • Als u een mail stuurt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ontvangt u per mail een antwoord met de brieven als bijlage.

De brieven kunt u zelf afdrukken. U moet ze nog wel frankeren met het bedrag dat onderaan rechts op de brief is aangegeven.

Digitaal koffiedrinken
Goed nieuws voor wie het koffiedrinken in de Tuinzaal en de gezichten van mensen mist: ook op deze zondag wordt na de viering ‘digitaal’ even ‘samen’ koffie gedronken. Ieder met eigen koffie of thee.
U heeft nodig: een computer/tablet met camera en microfoon (of 'oortjes'/headset). Open in uw browser in de adresbalk de link https://us02web.zoom.us/j/82293814751. Of vul meeting-ID 822 9381 4751 in in uw eigen ZOOM-app. Misschien moet u even wachten op de gastvrouw/gastheer maar daarna kunt u aan het gesprek deelnemen.

Voorbeden in de dienst
Voorbeden voor tijdens de dienst kunnen worden aangevraagd via het voorbedenboek en (tot 15 minuten voor aanvang) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bloemen uit de kerk
Wilt u de bloemen meenemen voor de zondagse dienst, weet u een goede bestemming en/of wilt u de bloemen naar de goede bestemming brengen?
Geef u op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mededelingen in de dienst
Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen.

 

Zondag 13 juni 2021 10:30uur in de Keizersgrachtkerk-online:
"Jong en oud… onder druk: dienen of luisteren?"
in de serie
"Songs in the key of life"
met
Riekje van Osnabrugge
 
Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

 

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, Amsterdam.
 
De Keizersgrachtkerkgemeente heeft een privacyverklaring dat via deze link is in te zien.

Tags: krantje