KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij ingeleverd voor vrijdagavond 22:00uur wordt de volgende zondag opgenomen.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 28 november 2021

Diaconie collecte 1: Kerk in Actie /Binnenlands Pastoraat
Jaarlijks zijn er in de protestantse kerken in Amsterdam en Omgeving kerkdiensten voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze diensten noemen we 'inclusieve diensten'. Uit ervaring is gebleken dat alle kerkbezoekers van deze diensten genieten, omdat er zoveel blijdschap en spontaniteit vanuit gaat. Een leerschool in geloven!

Kerk collecte 2: Eredienst
Het hart van de gemeente klopt in de kerkdienst. Daar wordt de gemeente geïnspireerd! Op deze zondag word je bijdrage gevraagd voor de instandhouding van de kerkdiensten en de toerusting van hen de actief zijn op het terrein van (de ontwikkeling van) de eredienst.

Collecte 3: Werk in de eigen gemeente
 

Collecten in de coronatijd
Je kunt de GIVT-app gebruiken. Je kan ook direct je bijdrage voor de diaconie overmaken NL25INGB0000870727, t.n.v. Diakonie Keizersgrachtkerk Amsterdam. Voor de kerkcollecte gebruikt u het rekeningnummer NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, Amsterdam.
Als je gebruik maakt van de bankrekeningen zet dan de datum van de kerkdienst erbij. Dan worden de opbrengsten aangewend voor de doelen van die zondag.

Naar de kerk - Coronamaatregelen
De wijkraad heeft op basis van adviezen van PKA en PKN besloten tot striktere maatregelen.
De wijkraad heeft weer moeten besluiten tot striktere maatregelen voor de zondagse vieringen. De adviezen van de PKN en PKA zijn in de besluitvorming van de wijkraad richtsnoer geweest.
Er wordt gevraagd om bij klachten die mogelijk duiden op een corona-infectie niet naar de kerk te komen. Mensen die niet gevaccineerd worden gevraagd om zich te laten testen/een zelftest te doen voordat ze naar de kerk komen.
Er wordt verzocht een mondkapje te dragen wanneer je loopt. Wanneer je zit kan het mondkapje af. Verder word je verzocht weer 1,5 m afstand te houden, behalve wanneer je tot één huishouden behoort.
Het vieren van brood en beker en collecteren blijft voorlopig gehandhaafd zoals dit gebeurt vanaf maart 2020.
Tenslotte wordt gevraagd om ingetogen te zingen; ook kan het zingen hier en daar worden beperkt.
Het koffiedrinken
De koffie en thee worden in de tuinzaal geserveerd aan maximaal 40 mensen, die 1,5 m afstand houden en bij het lopen een mondkapje opdoen. Wilt je daaraan meedoen dan word je gevraagd om een papiertje bij de liturgie mee te nemen. Zijn de papiertjes op dan is er helaas geen ruimte om in de kerk koffie te drinken. Wanneer je vorige week koffie hebt gedronken kun je misschien zo nodig een keer overslaan.
Kerkelijke bijeenkomsten
Die zullen (fysiek) alleen tot 17 uur ’s middags kunnen plaatsvinden, dus geen vergaderingen ’s avonds, geen zanggroep op woensdagavond.

De liturgie op zondag
Het is zo vanzelfsprekend: elke zondag de liturgie. Maar misschien binnenkort niet zo vanzelfsprekend meer….
Vanaf januari 2022 houdt Dick, na jarenlang zich te hebben ingezet voor het typen van de liturgie, er mee op. Als er geen vervanger komt, dan hebben we 1x per maand geen liturgie.
Dus wie wil deze belangrijke taak invullen en meedraaien met het typeteam? Je wordt natuurlijk ingewerkt, bijna voor alle onderdelen zijn formats of links naar Kgk bestanden.
Als je het team versterkt, krijg je daarvoor zeker de grootste dank van alle kerkleden!
Meer informatie bij Sya Pelleboer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Eindejaarsactie
Onlangs is de brief over de Eindejaarsactie verzonden met als motto: Keizersgrachtkerk: een gemeente die verbindt. Dat blijft van toepassing ook als er weer strengere maatregelen (gaan) gelden in het kader van de bestrijding van de pandemie.
De penningmeester vraagt in deze brief om een extra financiële bijdrage, die geheel ten goede komt aan de Keizersgrachtkerkgemeente! Voor de goede orde: de afwikkeling van de actie gebeurt door het Kerkelijk Bureau van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA). Als je “online bankiert” maak dan gebruik van de 16-cijferige code die op de acceptgiro staat?!
Heb je een vraag over de actie, dan kun je die stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Solidariteitslunch 28 november gaat niet door
Ook deze activiteit van het Solidariteitsfonds kan niet doorgaan door de toenemende besmettingen en het afstand houden. Het Solidariteitsfonds blijft alternatieven zoeken voor fondswerving zodat de kas van het fonds niet leeg komt te staan.
Je kan het Solidariteitsfonds steunen door onderstaande prachtige zelfgemaakte producten te bestellen/kopen

  • Textiel schilderijtjes van Nellie Bal te kopen a 7.50
  • Jam en gelei van Albert en Jannie Schalen via Henk-Jan
  • Badhanddoek met gewenste naam ( geappliqueerd met “Afrikaanse stofjes” ) a €12.50 of 15,00: Reiny van Twillert
  • Kerstkaarsen speciaal gemaakt door Loes.

Natuurlijk zijn donateurs van harte welkom. Meer informatie in gemeenteblad Kerk in de Stad van november 2021.
Je kan je bestelling doorgeven aan koster Henk-Jan Bustraan of Reiny van Twillert.

Ontbrekende teksten in Liturgie 28-11
Aanvullende tekst bij het tafelgebed Zij liepen zoals wij soms,
op blz. 8 na: “Wees welkom hier en blijf...”
En lachend zullen wij elkaar herkennen
in breken en in delen van het brood.

 
Aanvullende tekst bij het slotlied De hemel mag horen
op blz. 9 na: “Gezegend je nachten...”
Gezegend je dagen, je hart, je verstand, je gezicht.

Voorbeden in de dienst
Voorbeden voor tijdens de dienst kunnen worden aangevraagd via het voorbedenboek en (tot 15 minuten voor aanvang) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bloemen uit de kerk
Wil je de bloemen meenemen voor de zondagse dienst, weet je een goede bestemming en/of wil je de bloemen naar de goede bestemming brengen?
Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mededelingen in de dienst
Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen.

 

Zondag 28 november 2021 10:30uur in de Keizersgrachtkerk-online:
"Tegen de verwachtingen in"
in de serie
"Lichte wanorde - Advent 2021"
met
Robert Jan Nijland-Beltman
 
Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

 

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, Amsterdam.
 
De Keizersgrachtkerkgemeente heeft een privacyverklaring dat via deze link is in te zien.

Tags: krantje