KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij ingeleverd voor vrijdagavond 22:00uur wordt de volgende zondag opgenomen.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 14 juli 2019

Diaconiecollecte: Opbouwwerk Oost en West
Diaconale wijkopbouwwerkers zijn uw aanspreekpunt voor vragen over diaconaat in de wijk, samenwerking met andere organisaties, ondersteuning bij projecten en bij specifieke thema’s zoals schuldhulpverlening, voedselbanken en buurtdialogen. Het werk van de wijkdiaconie wordt zo ondersteund door de centrale Diaconie. Vandaag wordt gecollecteerd voor hun werkzaamheden.

Kerkcollecte: Tienerwerk
Wat is de kerk zonder jeugd? Het benaderen van jeugd en jongeren vraagt steeds weer opnieuw een eigentijdse aanpak en creativiteit. Tienerwerkers zijn er maar druk mee!

Verschijning KG-Krantje
Dit is het laatste KG-Krantje van het seizoen 2018/2019.
Het volgende KG-Krantje verschijnt op startzondag 1 september 2019. Kopij ingeleverd voor vrijdagavond 30 augustus 22:00uur wordt in deze editie opgenomen.

Jouw adres in het KGK-adresboekje?
In het KGK-adresboekje staan adresgegevens van ongeveer 180 gemeenteleden van onze gemeente. Het is een praktisch naslagwerk(je) dat gebruikt kan worden bij activiteiten in de gemeente, of om iemand een kaartje te sturen en onderling contact te houden.
Alleen gemeenteleden die formeel toestemming hebben gegeven, staan erin vermeld. Dit is nodig vanwege privacywetgeving, maar vooral ook omdat we de keus bij jou willen laten. We weten dat er mensen zijn die echt niet vermeld willen worden.
Als je wilt dat je contactgegevens (ook) in het boekje worden opgenomen, geef je gegevens dan voor 15 augustus door aan Rudolf van der Heide met behulp van een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de volgende tekst:
'Ik geef bij deze toestemming voor vermelding in het adresboekje van de Keizersgrachtkerkgemeente.'
We gaan ervan uit dat het e-mailadres waarmee je de mail stuurt ook in het adresboekje vermeld mag worden. Mocht je telefoonnummer ontbreken, dan krijg je een mail terug van Rudolf om deze na te vragen.

Verhuur van zalen
Wie weet kent u organisaties of mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en centraal gelegen locatie met prima voorzieningen. Wijs ze dan eens op de Keizersgrachtkerk! Naast verhuur van zalen per dagdeel hebben we ook een zaal in de aanbieding voor verhuur per jaar: Kerkstraat ( 1 hoog). De ruimte is 30m2 en van alle gemakken voorzien. U kunt belangstellenden informatie geven door te verwijzen naar onze website: www.keizersgrachtkerk.nl/verhuur of www.keizersgrachtkerk.nl/trouwen.

Schrijven voor Amnesty
Deze maand schrijven we de volgende brieven:

 • Naar Nicaragua - Op 18 april 2018 gingen Nicaraguanen in groten getale de straat op om te protesteren. De protesten werden met enorm veel geweld neergeslagen. Zeker 325 mensen kwamen om het leven en er vielen meer dan 2.000 gewonden. Bovendien werden ruim 100 mensen opgepakt, onder wie de Belgisch-Nicaraguaanse studentenleider Amaya Coppens.
 • Naar Niger - Activist Sadat Illiya Dan Malam is coördinator bij een beweging voor verantwoord burgerschap die in april 2018 is opgepakt. De rechter achtte hem niet schuldig maar de aanklager ging tegen deze uitspraak in beroep. Sadat zit nog altijd vast ondanks het bevel van de rechter hem vrij te laten.
 • Naar de Verenigde Arabische Emiraten - Ahmad Ali Mekkaoui uit Libanon zit in de Verenigde Arabische Emiraten een celstraf van 15 jaar uit. Hij zou vanuit de Emiraten contact hebben gelegd met de Hezbollah beweging in Libanon. Hij werd beschuldigd van terroristische daden en bekende onder dwang.

Goed nieuws uit : Rusland
De prominente mensenrechten verdediger Oyub Titiev uit Rusland zat anderhalf jaar gevangen op grond van een verzonnen aanklacht. Nu komt hij voorwaardelijk vrij. Amnesty is daar verheugd over, maar vindt ook dat hij volledig moet worden vrijgesproken.

Na de dienst worden de brieven uitgedeeld bij de uitgangen. Brieven die na twee weken uitdelen over zijn kunt u vinden bij de Wereldwinkel en in de Gang naar de tuin . De brieven zijn gratis, u moet ze nog wel frankeren met het bedrag dat onderaan rechts op de brief is aangegeven.

Vergeving en gerechtigheid
In oktober staat de serie Vergeving en gerechtigheid gepland en dat betekent dat de voorbereidingsgroep meteen na de startzondag begint.
Hoe zien we dat eigenlijk: Vergeving en gerechtigheid. Wat hebben die twee met elkaar te maken? Kunnen ze niet zonder elkaar? Met kleine, persoonlijke dingen lukt het ons soms, met enige moeite. Maar hoe staat het met groot onrecht dat ons, een heel volk, of persoonlijk wordt aangedaan. Kan je dan alleen vergeven als er sprake is van gerechtigheid? Als er eerst recht worden gedaan?
Spannende vragen waar geen makkelijk antwoord op te geven is. Alain Verheij is bereid gevonden om de theologische begeleiding te geven.
Als je over dit onderwerp meer wilt weten kun je terecht bij Anja Scheffer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of Daan Schut (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Zij zijn de coördinatoren en bij hen kan je je ook aanmelden.

Zomermorgens 2019
Vijf dinsdagen in de zomer is er een ochtendprogramma, inloop vanaf 10.00 uur, aanvang 10.30 uur, gezamenlijke lunch (zelf iets meenemen, voor melk en karnemelk wordt gezorgd). Einde ongeveer 13.15 uur

 • 16 juli: Moniek van Duin – ‘Mio, mijn Mio’ van Astrid Lindgren
  Tijdens een studiejaar in Zwitserland heeft Moniek van Duin ruim 100 tekeningen en schilderingen gemaakt bij dit verhaal, en heeft zij een sterke band met dit boek gekregen. Zij vertelt het verhaal van Mio en laat haar verbeelding daarvan zien.
 • 30 juli: Reiny van Twillert – Een waterreservoir voor de Mavhaire in Zimbabwe
  Een van de projecten die het Solidariteitsfonds steunt is de aanleg van een waterreservoir in het Mavhaire gebied, dat te kampen heeft met ernstige droogte.
 • 13 augustus: Creatief met Loes van Berkel
  Loes is lid van de Keizersgrachtkerkgemeente. Ook dit jaar verzorgt zij een creatief programma waar iedereen aan mee kan doen. Opgeven bij Agnes Vlaanderen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er wordt een kleine eigen bijdrage voor de materiaalkosten gevraagd.
 • 27 augustus: Gerritjan Huinink – Het Jeanette Noëlhuis
  Het Jeannet Noëlhuis is een leefgemeenschap in Amsterdam-Zuidoost, de bewoners leven volgens de visie van de Catholic Worker Beweging. Gerritjan Huinink, een van de bewoners van het huis, vertelt over de visie van de oprichters, hoe deze beweging zich heeft ontwikkeld en vooral: hoe het nu is voor de bewoners van het Jenanette Noëlhuis, hun gasten en de vrijwilligers om vanuit deze visie te leven. de oprichters uit te dragen.

 

Mededelingen in de dienst
Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen.

 

Deze zondag 10:30uur in de Keizersgrachtkerk:
Thuiskomen
in de serie
Gedichten - Zomerdiensten in de Keizersgrachtkerk
met
Geeske Hovingh
Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

 

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, A’dam.

 
De Keizersgrachtkerkgemeente heeft een privacyverklaring dat via deze link is in te zien.