KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente

Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij ingeleverd voor vrijdagavond 22:00uur wordt de volgende zondag opgenomen.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 16 februari 2020

Diaconie collecte 1: Wijkondersteuning
Diaconale wijkopbouwwerkers zijn uw aanspreekpunt voor vragen over diaconaat in de wijk, samenwerking met andere organisaties, ondersteuning bij projecten en bij specifieke thema’s zoals schuldhulpverlening, voedselbanken en buurtdialogen. Het werk van de wijkdiaconie wordt zo ondersteund door de centrale Diaconie.

Kerk collecte 2: Eredienst
Het hart van de gemeente klopt in de kerkdienst. Daar wordt de gemeente geïnspireerd! Op deze zondag wordt uw bijdrage gevraagd voor de instandhouding van de kerkdiensten en de toerusting van hen de actief zijn op het terrein van (de ontwikkeling van) de eredienst.

Tienerwerk
Helaas heeft Ramon Roks in gezamenlijk overleg besloten te stoppen als tienerwerker. We willen Ramon bedanken voor zijn werk zoals de tienerdienst afgelopen voorjaar, en wensen hem veel succes met z’n studie theologie.
Gelukkig hebben we Roos Fountain die ook in november en december Ramon al een paar keer verving bereid gevonden onze tienergroep voorlopig tot half april te begeleiden.

Schrijven voor Amnesty
Deze maand schrijven we de volgende brieven:

• Naar Egypte: De 14-jarige scholier Aser Mohamed is in januari 2016 opgepakt. Na marteling heeft Aser misdrijven bekent die hij zegt niet te hebben gepleegd.
  • Naar Myanmar: Zes leden van de satirische dichtgroep Peacock Generation zijn opgepakt voor een optreden waarin ze kritiek uitten op het Myanmarese leger.
  • Naar Turkije: Op 10 mei 2019 organiseerden studenten op de campus van een technische universiteit in Ankara een Pride om hun solidariteit te tonen met LHBTIs (lesbiennes, homo’s, bi’s, transgenders en interseksuelen). Achttien studenten en een docent staan nu terecht voor onder meer deelname aan een verboden bijeenkomst.

Goed nieuws uit : Guinee We hebben er in januari voor geschreven.
Alseny Farinta Camara, Moussa Sanoh, Boubacar Diallo, Thierno Seydi Ly en Thierno Oumar Barry werden op 19 december vrijgelaten. Alle vijf maken zij deel uit van de coalitie Nationaal Front voor de Verdediging van de Grondwet (FNDC in het Frans), die zich inzet voor democratie in Guinee. Ze hadden 36 dagen vastgezeten.
Na de dienst worden de brieven uitgedeeld bij de uitgangen. Brieven die na twee weken uitdelen over zijn kunt u vinden bij de Wereldwinkel en in de Gang naar de tuin . De brieven zijn gratis, u moet ze nog wel frankeren met het bedrag dat onderaan rechts op de brief is aangegeven.

Bijbel-Leeshuizen
A.s woensdagavond (20-22 uur) en a.s. zaterdagmorgen ((10.30 - 12.30 uur) is er weer een Lukas-Leeshuis. Meer informatie bij Gerhard Scholte (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Mededelingen in de dienst
Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen.

Deze zondag 10:30uur in de Keizersgrachtkerk:
Blij?
in de serie
Hoezo blij?!
met
Bara van Pelt
Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

-->

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, A’dam.

De Keizersgrachtkerkgemeente heeft een privacyverklaring dat via deze link is in te zien.