KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij ingeleverd voor vrijdagavond 22:00uur wordt de volgende zondag opgenomen.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 5 april 2020

Vanwege de Corona epidemie is de viering alleen online te volgen
Omdat de maatregelen inzake het coronavirus zijn aangescherpt heeft het moderamen, in overleg met de Werkgroep Morgendiensten (WMD), besloten dat de kerkdiensten in de Keizersgrachtkerk in ieder geval tot 1 juni alleen online zijn te volgen voor gemeenteleden en andere geïnteresseerden via https://www.keizersgrachtkerk.nl/kerkdiensten/kerkdienst-live. U kunt daar ook de liturgie en het KG-krantje vinden.
Natuurlijk kunt u ook later de kerkdienst naluisteren via https://www.keizersgrachtkerk.nl/kerkdiensten/kerkdienst-gemist.
Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de PKN. Mocht in de richtlijnen voor 1 juni verandering in komen dan wordt daarover (ook) via dit KG-Krantje bericht.

Voor uw bijdrage voor de collecten kunt u de GIVT-app gebruiken, of de Ideal button op de site. Wat via Ideal gegeven wordt zal verdeeld worden tussen diaconie en kerk (naar verhouding van eerdere collectes).

Als u voorbeden wilt vragen voor iets of iemand, mail deze gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., graag uiterlijk zondagochtend 9.15 uur.

Diaconie collecte 1: Sociale Kruidenier Amsterdam Noord
De Sociale Kruidenier is een winkel en ontmoetingsplek voor Amsterdammers in armoede. Bij de Sociale Kruidenier kunnen klanten van de Voedselbank Amsterdam non-food en lang houdbare producten kopen tegen een kleine prijs, in aanvulling op hun voedselpakket. Keuzevrijheid staat hierbij centraal: klanten kiezen zelf welke producten zij behoefte aan hebben. Daarnaast is de Sociale Kruidenier een ontmoetingsplek waar mensen terecht kunnen voor een kop koffie, een luisterend oor of laagdrempelig financieel advies. Met deze integrale aanpak hoopt de Protestantse Diaconie Amsterdam mensen in armoede hun waardigheid terug te geven en hen te helpen hun leven weer op orde te krijgen.

Kerk collecte 2: Toerusting en vorming
Met deze collecte wordt aandacht gevraagd voor het werk op het gebied van educatie en toerusting. Dit werk is gericht op ondersteuning van ambtsdragers en gemeenteleden en op het vervaardigen van materiaal voor kring-, cursus- en trainingswerk.

Collecte 3: Werk in de eigen gemeente
 

Samen kerk zijn in tijden van corona
Het Covid-19-virus is besmettelijk. Maar geloof, hoop en liefde laten zich nog veel krachtiger overdragen! De beperkingen van nu nodigen uit tot vindingrijkheid en creativiteit. We kunnen juist ook deze dagen veel voor elkaar betekenen. Mensen laten weten graag iets te doen voor een ander die de deur niet uit kan: boodschappen, een klusje, iemand bellen voor wie het anders wel erg stil wordt. Dat is goed om te zien!

Voelt u zich kwetsbaar, ziek of bent u al wat ouder en hebt u ergens hulp bij nodig? Laat het weten! Hebt u wel tijd om wat voor een ander te doen? Laat het ook weten! U kunt hiervoor terecht bij:
• de contactpersonen van het KG-netwerk (zie de laatste pagina van elke KidS)
• de diaconie van de Keizersgrachtkerk, via: Tineke Buitenhuis, 06 49 93 41 82
• het Burennetwerk , tel. 020-6239771, Helpdesk bereikbaar: Maandag t/m vrijdag van 10.00 u tot 15.00 uur. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Natuurlijk kunt u ook altijd contact opnemen met Gerhard Scholte (wijkpredikant; tel. 0640486034) of Hanna van Dorssen (ouderenpastor, tel. 06 43142786).

Het Burennetwerk (www.burennetwerk.nl; oorspronkelijk een initiatief van de Protestantse Diaconie Amsterdam, nu een zelfstandige organisatie) heeft in de afgelopen dagen ontzettend veel hulp van o.a. studenten aangeboden gekregen. Die hulp willen ze graag aan mensen in de wijken aanbieden. Het Burennetwerk kan mensen met een hulpvraag gratis koppelen aan 'goede buren' in hun postcodegebied.

Digitaal koffiedrinken
Goed nieuws voor wie het koffiedrinken in de Tuinzaal en de gezichten van mensen mist: deze zondag drinken we na de viering ‘digitaal’ even ‘samen’ koffie. Ieder met koffie of thee. Joost Koedijk is onze gastheer. U heeft nodig: een computer/tablet met camera en microfoon (of 'oortjes'/headset). Open in uw browser in de adresbalk de link aan het einde van dit bericht. U hoeft dan geen eigen account aan te maken. Een tweede mogelijkheid is dat u de ZOOM-app download, een eigen account aanmaakt, inlogt en vervolgens de link invult in de ZOOM-app. Tot dan!
https://zoom.us/j/909761459.

Lief en leed in de Interne Nieuwsbrief van de Keizersgrachtkerk
In deze tijd van de coronacrisis is het initiatief genomen om een interne nieuwsbrief in het leven te roepen. Niet primair om de activiteiten in de Keizersgrachtkerk onder de aandacht te brengen (al mag dat ook), maar vooral om verbindende communicatie tussen de gemeenteleden mogelijk te maken.
Iedereen mag bijdragen leveren. Stuur je bijdrage per e-mail naar de redactie op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De interne nieuwsbrief wordt alleen gestuurd naar mensen die zich daarvoor aanmelden. De nieuwsbrief is bedoeld voor mensen die een band met de Keizersgrachtkerkgemeente hebben.
Via de website kun je je aanmelden voor deze nieuwsbrief. Via een link in de nieuwsbrief kun je je ook altijd weer afmelden.

Orgelspel uit de Keizersgrachtkerk
Aja Leemans, een van de organisten van de Keizersgrachtkerk, is van plan om wekelijks een orgelkoraal van Bach op te nemen, te beluisteren via de site van de Keizersgrachtkerk. Nu het leven zich grotendeels online afspeelt, mag het orgel van de Keizersgrachtkerk ook online van zich laten spreken. Vanaf aanstaande woensdag zal de opname van het eerste koraal te beluisteren zijn: "O Mensch bewein dein Sünden gross". ​

KGK 2030 Voorkeur aangeven voor bloeifactoren
In januari hebben betrokkenen bij de KGK elkaar verhalen verteld over waarom ze de kerk waarderen. Uit die verhalen zijn bloeifactoren gedestilleerd, in totaal 88! Deze bloeifactoren zijn gegroepeerd en samengevat in 31 verschillende uitspraken. Tot en met zondag 7 juni kunt u voorkeur uitspreken. Welke uitspraken vind u belangrijk en waar kunnen we volgens jou het best onze energie, tijd en geld in steken? In andere woorden: Wat moet beslist mee naar de toekomst? U kunt een formulier downloaden van de website keizergrachtkerk.nl. In totaal kunt u zeven punten verdelen onder deze factoren. Dat mogen zeven punten op één factor zijn, maar je mag ze ook anders verdelen. Zet het aantal punten in het hokje voor de gekozen Bloeifactor! Het ingevulde formulier kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We gaan er vanuit dat iedereen maar één formulier invult!
Mocht het u niet lukken om het online te doen, neem dan contact op met Robert Jan Nijland (06-81538193) zodat het formulier met de post toegestuurd kan worden of het formulier telefonisch door te spreken.

KGK 2030 Dromen – wordt verplaatst naar Zaterdag 5 september
Door de omstandigheden waar we als wereld nu in leven heeft het coördinatieteam KGK 2030 besloten het Dromen uit te stellen. Zet alvast onder voorbehoud zaterdag 5 september van 10 tot 15 uur in de agenda! We hopen elkaar dan te treffen. ​

Voorlopig geen Bijbel-leeshuizen en gesprekskringen

 

Mededelingen in de dienst
Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen.

 

Deze zondag 10:30uur in de Keizersgrachtkerk-online:
Kome wat komt
in de serie
Vallen en opstaan (40 dagentijd)
met
Manuela Kalsky
Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

 

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, A’dam.

 
De Keizersgrachtkerkgemeente heeft een privacyverklaring dat via deze link is in te zien.