KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij ingeleverd voor vrijdagavond 22:00uur wordt de volgende zondag opgenomen.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 20 oktober 2019

Diaconiecollecte: Kuria
In hospice Kuria verblijven mensen die in de laatste weken van hun leven zijn. Kuria biedt palliatieve terminale zorg en richt zich op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Het hospice draait op toegewijde medewerkers en op heel veel vrijwilligers. Daarnaast is Kuria ook betrokken bij een buddyproject, waarin buddy's op vrijwillige basis optrekken met ongeneeslijke zieken.

Kerkcollecte: verwarming van de eredienst
De koude maanden komen er weer aan, dus ook het stookseizoen. Het verwarmen van de kerk voor een dienst kost veel geld. Omdat we er toch graag warm bij willen zitten wordt deze collecte gehouden.

Winterkleding voor vluchtelingen op Samos en Lesbos
De situatie in de vluchtelingenkampen op de eilanden Samos en Lesbos in Griekenland is mensonterend. De stichting Human Aid now (ANBI geregistreerd) gaat al een aantal jaren naar deze kampen toe om de vluchtelingen op allerlei manieren te helpen. Met de winter voor de deur doet de organisatie de oproep om winterkleren in te zamelen, voor kinderen, mannen en vrouwen. Ook warme babykleding en mutsen en sjaals voor alle leeftijden, zijn zeer welkom. En: poncho’s en slaapzakken! In de Keizersgrachtkerk coördineert de diaconie deze actie en zorgt ervoor dat de afgegeven kleren op 2 november bij het verzamel- en inpakpunt wordt gebracht.
Op de prikborden en bij de Wereldwinkel vindt u meer info. Bij de Wereldwinkel staat ook de komende weken een doos waar u uw materiaal kunt achterlaten. Ook een donatie is van harte welkom, bij: Human Aid Now NL64ABNA0479717273. Elk bedrag helpt!

Kerstmusical 2019
We gaan weer zingen, dansen, acteren, een film maken en wat we maar verder bedenken! Vanaf 5 jaar t/m 15 jaar mag je meedoen (uitzonderingen zijn te bespreken). Ook vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom.
Er zal steeds op zondag na de dienst geoefend worden, we starten dan om 12.15 uur. We beginnen met het bespreken van het idee dat wij hebben, de mogelijke rollen en jullie wensen op zondag 3 november. Op 10 november horen jullie dan je rol en beginnen we met oefenen.
Alle verdere zondagen in november en december tot/met zondag 22 december repeteren we. Op dinsdag 24 december van 10 uur – 15.30 uur is dan de generale repetitie.
Er hebben zich al een aantal kinderen opgegeven, maar er kunnen nog veel meer meedoen: graag zo snel mogelijk opgeven bij Ineke Visser, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel 0206620724 / 0630121716. En mochten er nog mensen willen meehelpen in de begeleiding: graag!

Begeleiders gezocht voor de nieuwe kindergroep
De wekelijkse opvang voor de jongste kinderen op zondagmorgen gaat veranderen: de crèche en de kindernevendienst gaan samen verder als de ‘kindergroep’. Vanaf 27 oktober is er opvang en begeleiding voor kinderen van 0 tot 8 jaar, samen in één groep.
Het aantal kinderen voor zowel de crèche als de kindernevendienst is teruggelopen en op verzoek van de vrijwilligers is een andere opzet gekozen. De kindergroep gaat met een bestaande methode (Kom in de kring) werken. We gaan dit in elk geval tot en met de kerstvakantie proberen.
Met de nieuwe kindergroep willen we aan ouders op zondagochtend een zinvolle tijd voor hun kinderen bieden, en tegelijkertijd onze vrijwilligers niet overvragen. We vinden dat de geloofsopvoeding van de kinderen in onze gemeente niet alleen een verantwoordelijkheid van de ouders is.
Maar, we kunnen nu nog niet garanderen dat er elke week meer dan 1 (volwassen) begeleider voor de kindergroep is. Dat is geen situatie die voor lange tijd wenselijk. Dus of u nu wel of geen kinderen (meer) heeft in de leeftijdsgroep 0-8 jaar, kom eens praten met Robert Jan Nijland of Ineke Visser over wat u kan betekenen voor de jongsten onder ons. Het is verrassender dan u wellicht denkt. Robert Jan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Ineke Visser (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Maandelijkse Maaltijd
Woensdag 30 oktober a.s. is er om 18.30 uur weer een maaltijd voor gemeenteleden, buurtbewoners
en wie er verder mee wil eten. Voorafgaand aan de maaltijd is de bar open. Er wordt door de STUK gekookt. Bovendien zal er informatie gegeven worden over het werk van de STUK.
Kom ook gezellig eten. Je kunt natuurlijk ook iemand uitnodigen om mee te komen of mensen uit jeomgeving attenderen op deze mogelijkheid eens buiten de deur te gaan eten. Geef je, in verband met de boodschappen, wel van te voren op. Dat kan via een intekenlijst beneden in de kerk, via de website of per e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inzameling tbv “KGK Sints Solidariteitsmarkt”
Het Solidariteitsfonds organiseert weer de Jaarlijkse KGK St-Solidariteits-Markt voor het goede doel, projecten in Afrika, Azië en Latijns America, op zaterdag 16 en zondag 17 november.
Een nieuw leven voor uw spullen.
We willen weer veel verkopen zowel voor jong als oud. Maar daarvoor hebben we uw steun nodig. U heeft vast veel in de kast staan wat niet meer gebruikt wordt en dat is fijn voor ons.
Het is wel belangrijk dat de artikelen er goed uit zien. Naast speelgoed en kinderdingen mag je/u ook andere mooie verkoopbare spullen mee nemen! Want het is voor jong en oud.
Eigen creaties (jam, koek, taart, zelf gemaaktje kadootjes etc) zijn ook van harte welkom
Iedereen kan en mag weer aan mee doen. Heb je een idee voor leuke geld-wervende activiteiten? Laat je talenten zien! We hebben marktverkopers nodig, en wij kunnen je spullen goed gebruiken.
Vraag familie, buren en vrienden of ze wat voor ons hebben. Inleveren van je/uw spullen kan in de Keizersgrachtkerk, bij de koster Henk-Jan, telefoon 6266868. Zegt het voort!
Simon Bal,( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
Reiny van Twillert (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Schrijven voor Amnesty
Bangladesh: voor Rohima Khushi (20) die van de universiteit is gestuurd omdat ze Rohingya is.
Cuba: 
De journalist Roberto de Jesús Quiñones Haces is veroordeeld tot een jaar cel voor ‘verzet’ en ‘ongehoorzaamheid’. Onafhankelijke journalisten zijn in Cuba vaak het slachtoffer van willekeurige toepassing van onduidelijke wetgeving.
India
: Negen (mensenrechten)activisten zijn in 2018 gearresteerd onder een uiterst strenge antiterrorismewet. De wet wordt vaak gebruikt om critici van de regering het zwijgen op te leggen.
Goed nieuws uit Rusland en Oekraïne:
Bij de gevangenenruil tussen Oekraïne en Rusland kwam de Oekraïense filmmaker Oleg Sentsov vrij.
Na de dienst worden de brieven uitgedeeld bij de uitgangen. Brieven die na twee weken uitdelen over zijn kunt u vinden bij de Wereldwinkel en in de Gang naar de tuin .De brieven zijn gratis, u moet ze nog wel frankeren met het bedrag dat onderaan rechts op de brief is aangegeven.

Muys-wijn
Niet ver van de Vluchtmaat staat een kantoorgebouw dat deels bewoond wordt door ongedocumenteerden met toestemming van de eigenaar, de Muys genoemd (Joan MUYSkenweg). Ze kregen als steun een hoeveelheid wijn dat se nu verkopen om dingen van de kunnen betalen.
Bij de wereldwinkel staat een doos met rood, wit en rosé, 5€ per fles. Lekker en uw geld is goed voor deze mensen in nood.

Mededelingen in de dienst
Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen.

 

Deze zondag 10:30uur in de Keizersgrachtkerk:
Iedereen in zijn/haar waarde laten
in de serie
'Vergeving en gerechtigheid'
met
Alain Verheij

 Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

 

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, A’dam.

 
De Keizersgrachtkerkgemeente heeft een privacyverklaring dat via deze link is in te zien.