KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente

Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij ingeleverd voor vrijdagavond 22:00uur wordt de volgende zondag opgenomen.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 16 september 2018

Diaconiecollecte: Stichting Noodzaak
De KGK-wijkdiaconie is betrokken bij de opvang van ongeveer 25 Eritreeërs en 15 Ethiopiërs, meest ongedocumenteerden, in de Vluchtmaat, een kantoorpand in Duivendrecht.
Stichting Noodzaak is opgericht om te voorzien in de wens van de eigenaar, die het kantoorpand gratis beschikbaar stelt, voor een aanspreekpunt. De Stichting betaalt ook de kosten van gas en elektra uit de opbrengst van huur van een deel van het pand aan kleine bedrijfjes.
Deze collecte is bedoeld om de stichting een beetje extra armslag te geven. Overigens kan Stichting Noodzaak ook wat extra bemensing gebruiken in het bestuur. Wie interesse heeft: zie noodzaak.org of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kerkcollecte: Vredeswerk - Werken aan vrede is urgenter dan ooit
Vrede is niet vanzelfsprekend. Wereldwijd zijn 65 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. In Nederland zien we polarisatie toenemen. Juist nu is het belangrijk te werken aan vrede. Als Protestantse Kerk doen we dat onder meer door samen met plaatselijke kerken praktische hulp of een luisterend oor te bieden aan vluchtelingen. Daarnaast ondersteunen we vredesactiviteiten in oorlogsgebieden en stellen we onrecht aan de kaak. Werken aan vrede en veiligheid is urgenter dan ooit. In de Vredesweek vragen Kerk in Actie en PAX daar met klem aandacht en financiële steun voor.

Voorbereidingsgroep “Heel-kundig” (11, 18 en 25 november)
Helen is het heel maken wat stuk is of het heel maken van wie stuk is. Dan denken we aan medisch helen of het helen van verlies, soms een lang proces met vallen en opstaan. Hoe verhoudt zich dat met genezing, iets om voor te bidden, naar te verlangen: lees de wonderlijke verhalen uit het Nieuwe Testament. Maar werkt het ook zo? Of kan genezing heling in de weg staan? Kunnen we zonder wonden, het stuk zijn, wel worden geheeld? En als de samenleving waarin we leven niet meewerkt aan het helen, maar zelfs stukmakend is? Wat zijn jouw ervaringen, wat kunnen we van elkaar leren? En het proces van helen, kunnen we daar kundig in worden? Als voorbereidingsgroep gaan we hierover onder theologische begeleiding van Jean-Jaques Suurmond op 24 september, 1 oktober en 29 oktober in gesprek. Meedoen? Meld je aan bij Flore Groen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Op blote voeten
“Op blote voeten” is de titel van het boek met ruim 20 liederen en verhalen van Pete Pronk dat hij 1 september ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag kreeg aangeboden. Vrijwel al deze verhalen en liederen, veelal op muziek van Fred Tuinder, beleefden in de Keizersgrachtkerk hun première.
Dit mooi vormgegeven boek met illustraties van Gitta Nieuwenburg is (zolang de voorraad strekt) de komende weken na de dienst te koop voor EUR 15,-. Informatie en reserveringen bij Joost Koedijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Schrijven voor Amnesty
Deze maand schrijven we de volgende brieven:
- Naar Angola - Joaquim Costa Zangui is jongerenlid van een kleine oppositiepartij in Angola. In augustus werd hij ontvoerd door twee onbekende mannen. Het is niet bekend waar hij is.
- Naar Egypte - De Egyptische mensenrechtenverdediger Hanan Badr el-Din zit al sinds mei vorig jaar vast, zonder ooit een proces te hebben gehad.
- Naar Syrië - De ouders van Islam Dabbas hoorden afgelopen juli dat hun zoon dood is. Zeven jaar geleden zagen ze hem voor het laatst, in de gevangenis. Ze weten nog steeds niet wat er met hem is gebeurd. Ook moet de overheid de lichamen overdragen aan de nabestaanden, zodat ze op een betekenisvolle manier afscheid kunnen nemen.
Goed nieuws uit : Turkije
Na meer dan veertien maanden gevangenschap is Taner Kılıç, voormalig voorzitter van Amnesty Turkije, vrij. Een rechtbank in Istanbul beval zijn vrijlating. Hij is terug bij zijn vrouw en kinderen.

Na de dienst worden de brieven uitgedeeld bij de uitgangen. Brieven die na twee weken uitdelen over zijn kunt u vinden bij de Wereldwinkel en in de Gang naar de tuin . De brieven zijn gratis, u moet ze nog wel frankeren met het bedrag dat onderaan rechts op de brief is aangegeven. LET OP! Er is deze maand één brief bij met bestemming binnen Nederland.

Mededelingen in de dienst
Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen. Vandaag doet Anja Scheffer de mededelingen.

Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, A’dam.

De Keizersgrachtkerkgemeente heeft een privacyverklaring dat via deze link is in te zien.