KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij voor vrijdag 22:00 uur ontvangen komt in het KG Krantje van volgende zondag.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 26 mei 2024

Diaconie collecte 1: Together we rise
Together We Rise streeft ernaar om het taboe rondom seks en seksueel geweld te doorbreken en wil aandacht vragen voor de complexiteit rondom het verwerken daarvan. TWR werkt samen met verschillende organisaties, zoals: Gemeente Amsterdam, Centrum Seksueel Geweld, GGD Amsterdam en Steunpunt Seksueel Geweld. TWR biedt met hun initiatief The Safe Space Club (individuele) begeleiding, training en workshops op het gebied van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. TWR richt zich op:
• het begeleiden en ondersteunen van slachtoffers in de periode tussen het misbruik en de psychologische hulp.

Kerk collecte 2: Kerk
De tweede collecte dient ter dekking van de kosten (en mogelijk het tekort) van de Keizersgrachtkerk. Dit zijn onder andere het pastoraat (predikant), salarislasten, vergoedingen voor gastpredikanten, onderhoud en gebruik van kerkgebouw en de kosten van de kerkdiensten.

Collecte 3: Werk in de eigen gemeente
De opbrengst van deze collecte is bedoeld voor speciale doelen. Denk hierbij aan het jeugd- en jongerenwerk, de muziek en muzikanten in de diensten en de kosten voor het gemeenteblad Kerk in de Stad.

Collecten Digitaal
Bij voorkeur gebruik je de GIVT-app! (Meer info https://www.givtapp.net/).
Alternatief is direct je bijdrage voor de diaconie overmaken NL25INGB0000870727, t.n.v. Diakonie Keizersgrachtkerk Amsterdam. Voor de kerkcollecte gebruikt u het rekeningnummer NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, Amsterdam. Graag datum van de kerkdienst vermelden.

In de dienst van 26 mei 2024 doen we het anders
Net als de Pinksterdienst zal ook de dienst van volgende week op zondag 26 mei anders verlopen dan normaal. Iedereen wordt aan het begin van de dienst van harte welkom geheten in een kring. Na de begroeting, lied, en het openingsgebed ontspint zich een dialoog tussen een aantal personages, waarvan de betekenis langzamerhand duidelijk wordt. Hierna nemen we plaats in de banken, dat zou gewoon zomaar op de plaats kunnen zijn die iedereen gewend is, en vervolgen we de dienst op de gebruikelijke manier.

Film op Vrijdag
Op 31 mei is er weer een filmmiddag. Zoals altijd is de inloop vanaf 14.15, de film start om 14.30. Er is een nagesprek en een borrel. Eén van de twintig beste films uit 2023 staat op het programma: een karakterstudie over het vinden van schoonheid in de alledaagse wereld. De film, onder regie van Wim Wenders, speelt in Tokio. Opgave van je komst op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie bij Martyn Mulder en Daan Schut.

Maandelijkse Maaltijd op 5 juni
Kom je ook gezellig eten? Op woensdag 5 juni om 18.30 uur organiseren we weer een heerlijke maaltijd voor gemeenteleden, buurtbewoners en iedereen die zin heeft in lekker eten en goed gezelschap! Let op, dit is een weekje later dan gebruikelijk (in plaats van 29 mei).
De bar is vooraf geopend, zodat je alvast kunt genieten van een drankje. Onze vrijwilligers zullen allerlei lekkers klaarmaken. Breng gerust een vriend, buur of familielid mee! Nodig anderen uit om ook eens gezellig buiten de deur te eten. Meld je van tevoren even aan, zodat we genoeg boodschappen kunnen doen. Inschrijven kan via de intekenlijst beneden in de kerk, via de website, of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Evaluatie van de beperking van het aantal papieren liturgieën
In december 2023 is besloten om bij wijze van experiment het gebruik van papieren versies van de liturgie te beperken en te stimuleren dat kerkgangers de digitale versie gebruiken of samen met een papieren liturgie doen. Aanleiding daarvoor was het naderende levenseinde van de stencilmachine. Maar naast het willen vermijden van de aanschaf van dure nieuwe apparatuur voor het vermenigvuldigen van de liturgieën speelde de wens om op een meer duurzame manier te werken door minder inkt en papier te gebruiken. Per zondag zouden er niet meer dan twintig exemplaren afgedrukt worden, inclusief de exemplaren voor voorganger, liturgen en zanggroep. Bij bijzondere diensten zoals Kerst zouden er meer afgedrukt worden. Na een proefperiode is in februari besloten voorlopig door te gaan met deze werkwijze, zij het dat het aantal verhoogd werd naar 25. In mei (nu dus) zou opnieuw geëvalueerd worden om een definitief besluit te kunnen nemen. Verschillende betrokkenen zullen gevraagd worden naar hun ervaringen, waaronder uiteraard de kerkgangers. Je kunt als kerkganger je mening (eenmaal) geven via bit.ly/kgk-evaluatie-liturgie. Dat kan tot en met zondag 9 juni.

Uitnodiging Cultureel uitje
De contactkring van de Keizersgrachtkerkgemeente nodigt iedereen uit om op 29 mei 2024 mee te gaan naar Museum Kranenburgh te Bergen.
De “grijsgroene” bus vertrekt om 9.15 uur vanaf het Amstelstation, alwaar we rond 16.00 uur weer terug zullen zijn. Op het programma staat o.a. samen koffie drinken, lunchen en de tentoonstelling bezoeken van o.a. Jan Roeland.
Eigen (vrijwillige) bijdrage: 25 euro.
Museumjaarkaart? Graag meenemen en bij aanmelding doorgeven.
Aanmelden voor 24 mei via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Agnes Vlaanderen – Jansen.

Groen geloven in Mokum
Op 1 juni organiseren de werktafel Duurzaamheid van de PKA en het Leerhuis Amsterdam een inspiratiemiddag met als thema Groen geloven in Mokum. Er is een afwisselend en boeiend programma met bevlogen sprekers: een stadsbioloog, een ecotheoloog en Eelco Schuiling, aanjager duurzame transformatie bij de PKA, daarna diverse thema’s en workshops om zelf voor te kiezen. Bekijk online het verrassende programma.

Biologische koffie in de kerk
Om als kerk nog verder te "vergroenen" schenkt koster Henk Jan Bustraan de komende twee zondagen (2 diensten georganiseerd door de Klimaatgroep) de gelegenheid om twee verschillende soorten biologische koffie te drinken. Laat weten of je de koffie lekker vond zodat de koster weet of deze koffie kan "blijven".

Recycle oude handdoeken
Wilt u uw oude handdoeken meenemen naar de kerk? Jannie van Schalen maakt er prachtige keukendoekjes van en verkoopt ze; opbrengst voor het Solidariteitsfonds.

Melancholie in de polder
Van harte welkom bij het concert van Carel Kraayenhof en Leonie Jansen: Melancholie in de Polder II . Zondagmiddag 26 mei van 15:30 tot 17:00 in de Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566 Amsterdam. Kaarten zijn te bestellen via https://melancholieindepolder.nl/.

De liturgie digitaal
De digitale liturgie op je telefoon of tablet zetten?
Gebruik dan: www.keizersgrachtkerk.nl/kerkdiensten/zondag-in-de-kerk/liturgie.

E-mailadressen voor in de dienst

  • Gebruik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om voorbeden aan te vragen (tot 9:30uur) als via het voorbedenboek
  • Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. geef je aan dat je bloemen wil meenemen voor de zondagse dienst of als je een goede bestemming weet en/of de bloemen daar wil brengen.
  • Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen.

 

Zondag 26 mei 2024 10:30 uur in de Keizersgrachtkerk-online:
Vergadering zonder agenda
in de serie " Drie keer" 
met
Ferdinand Borger
 
Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

 

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, Amsterdam.
 
De Keizersgrachtkerkgemeente heeft een privacyverklaring dat via deze link is in te zien.

Tags: krantje