KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij voor vrijdag 22:00 uur ontvangen komt in het KG Krantje van volgende zondag.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 4 juni 2023

Diaconiecollecte 1: Team Kerkbed
In onze kerk heeft Team Kerkbed al vaker een oproep gedaan voor gastadressen waar een vluchteling of asielzoeker korte tijd, hoogstens 10 dagen kan logeren. En die zijn ook gevonden. In deze periode wordt, onder begeleiding van het Wereldhuis van de protestantse Diaconie, een advocaat of arts bezocht. Of gezocht naar een langduriger plek. Of is die week gewoon tijd om even op verhaal te komen. Verschillende vluchtelingenorganisaties in Amsterdam doen vaak een beroep op Kerkbed, want de nood is hoog. Uw bijdrage wordt voor leefgeld voor iemand op straat of onderdak voor een nacht in een hostel voor moeder en kind gebruikt. Daarvoor is deze collecte. Elke cent wordt heel nuttig besteed!
Dank u wel, namens Team Kerkbed!

Kerkcollecte 2: Muziek in de kerk
Kerkmuziek is onlosmakelijk verbonden met de eredienst. Wat is een kerkdienst zonder muziek en dus zonder musici? Dat dit ons veel waard is, kan blijken uit de opbrengst van deze collecte.

Collecte 3: Werk in de eigen gemeente
 

Collecten Digitaal
Bij voorkeur gebruik je de GIVT-app! (Meer info https://www.givtapp.net/).
Alternatief is direct je bijdrage voor de diaconie overmaken NL25INGB0000870727, t.n.v. Diakonie Keizersgrachtkerk Amsterdam. Voor de kerkcollecte gebruikt u het rekeningnummer NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, Amsterdam. Als je gebruik maakt van de bankrekeningen zet dan de datum van de kerkdienst erbij. Dan worden de opbrengsten aangewend voor de doelen van die zondag.

Excusie naar boerderij Zonnegoed
Op woensdag 7 juni organiseert de Klimaat en Geloofgroep een excursie naar boerderij Zonnegoed in de Noordoostpolder. Boer Joost van Strien zal ons rondleiden en vertellen over de manier waarop hij zijn gewassen verbouwt, zonder dierlijke meststoffen. Daarmee is hij de eerste boer in Nederland die op deze manier werkt. Ook krijgen we een kijkje in het voedselbos dat hij aanlegt op zijn land.
We vertrekken rond de middag en we zijn voor het avondeten weer terug in Amsterdam. Aanmelden kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meld dan ook of je de beschikking hebt over een auto.

Herdenking slavernij
Op de vooravond van de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij wordt op 30 juni om 19.30 uur onder auspiciën van de Raad van Kerken in Nederland in de Nieuwe Kerk een herdenkingsdienst gehouden. Het thema van de dienst luidt: Gedeeld verleden – gezamenlijke toekomst, Kerken samen op weg naar heilzame verwerking van het slavernijverleden. In deze dienst bekennen we schuld voor het leed dat de tot slaaf gemaakte mensen is aangedaan. Daarbij komt de rol van kerken natuurlijk aan de orde. En de dienst wil de hoop uitdrukken dat heilzame verwerking van het slavernijverleden mogelijk is.
Een groep uit de Keizersgrachtkerk heeft zich aangemeld voor deze dienst. Het lijkt ons fijn om met nog meer mnsen te gaan, zoals we de afgelopen tijd ook samen naar musea zijn geweest en over kolonialisme en racisme hebben gesproken. Het aantal beschikbare plaatsen is helaas beperkt. Als je mee wilt gaan, wil je je dan opgeven bij Julia Pelupessy, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Reina Steenwijk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij melden ons dan voor 1 juni gezamenlijk aan bij de Raad van Kerken.

Vakantie Annemarie van Wijngaarden
Annemarie biedt voorlopig pastorale hulp nu Annelies ziek is. Nu Annemarie van 12 juni – 17 juli met vakantie gaat hebben wij Cor Ofman weer bereid gevonden om als achterwacht op te treden. Daar zijn we blij mee. Cor is bereikbaar via het e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0620879280.

Wat stralen we (straks) uit?
We zijn benieuwd naar jouw blik!
Wat speelt zich achter de gevel van de Keizersgracht af? Wat voor geloofsgemeenschap is
daar gevestigd? Regelmatige kerkgangers hebben daar een beeld van, maar voor mensen die er nooit geweest zijn is dat in nevelen gehuld. Welke woorden en beelden brengen goed over wat de Keizersgrachtkerk als geloofsgemeenschap is? Of wat die volgens jou zou kunnen zijn? Hoe geef je weer wat zich achter die gevel afspeelt of wat je zou willen dat zich er afspeelt? Hoe doe je dat aan de straat en op internet?
Op zaterdagochtend 8 juli gaan we op zoek naar de basis voor een aantrekkelijke uitstraling van de Keizersgrachtkerk. We willen dat doen met mensen van binnen en buiten de Keizersgrachtkerk. Dus KGK-ers: kom meepraten en neem vrienden, bekenden of buren mee!
Dit is een bijeenkomst in het kader van KGK 2030, georganiseerd door de Taakgroep Zichtbare Kerk. Zaterdag 8 juli 2023, 10.00 – 12.30 u. met aansluitend een lunch. Laat je even weten dat je komt? Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voorbeden in de dienst
Voorbeden voor tijdens de dienst kunnen worden aangevraagd via het voorbedenboek en (tot 15 minuten voor aanvang) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bloemen uit de kerk
Wil je de bloemen meenemen voor de zondagse dienst, weet je een goede bestemming en/of wil je de bloemen naar de goede bestemming brengen?
Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mededelingen in de dienst
Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen.

Zondag 4 juni 10:30uur in de Keizersgrachtkerk-online:
Tienerdienst
met
Paulien Brink
 
Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

 

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, Amsterdam.
 
De Keizersgrachtkerkgemeente heeft een privacyverklaring dat via deze link is in te zien.

Tags: krantje