KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij ingeleverd voor vrijdagavond 22:00uur wordt de volgende zondag opgenomen.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 15 mei 2022

Diaconie collecte 1: Leefgemeenschappen in Amsterdam
Op verschillende plekken in Amsterdam zijn Christelijke Leefgemeenschappen gevestigd. Op uiteenlopende en creatieve wijze en vanuit christelijke inspiratie, proberen zij een positieve, verbindende kracht te zijn in de verschillende Amsterdamse buurten. Dit doen ze door simpelweg ‘aanwezig’ of een ‘buur’ te zijn, maar óók door het organiseren van buurtmaaltijden en activiteiten voor de wijk.

Kerk collecte 2: Onderhoud gebouw
De kerkdienst vindt plaats in een gebouw dat de kerk in eigendom heeft. Dat het gebruik van een kerkgebouw kosten met zich meebrengt is duidelijk. Het klein onderhoud komt voor rekening van de wijkgemeente.

Collecte 3: Werk in de eigen gemeente
 

Bijdragen aan collecten
Je kunt de GIVT-app gebruiken. Je kan ook direct je bijdrage voor de diaconie overmaken NL25INGB0000870727, t.n.v. Diakonie Keizersgrachtkerk Amsterdam. Voor de kerkcollecte gebruikt u het rekeningnummer NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, Amsterdam.
Als je gebruik maakt van de bankrekeningen zet dan de datum van de kerkdienst erbij. Dan worden de opbrengsten aangewend voor de doelen van die zondag.

Vieren na Corona
Het eerdere bericht hierover dat de keuze om wel of niet ‘lopend’ of meer symbolisch te vieren bij de voorbereidingsgroepen ligt, was niet geheel volledig.
De wijkraad heeft hiertoe voorlopig voor een proeftijd besloten tot deze wijze van vieren is geëvalueerd. Pas daarna wordt er een definitief besluit genomen.
Over de betekenis en de wijze van vieren zal eind oktober een gemeentebijeenkomst worden gehouden, hieraan zal de evaluatie worden gekoppeld.

Maandelijkse Maaltijd
Woensdag 25 mei a.s. is er om 18.30 uur weer een maaltijd voor gemeenteleden, buurtbewoners en wie er verder mee wil eten. Voorafgaand aan de maaltijd is de bar open.
Er wordt door de Klimaat- en Geloofsgroep gekookt. Bovendien zal er informatie gegeven worden over het werk van de Klimaat- en Geloofsgroep.
Kom ook gezellig eten. Je kunt natuurlijk ook iemand uitnodigen om mee te komen of mensen uit je omgeving attenderen op deze mogelijkheid eens buiten de deur te gaan eten.
Geef je, in verband met de boodschappen, wel van te voren op. Dat kan via een intekenlijst beneden in de kerk, via de website of per e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zomerse Solidariteitsmarkt op 2 en 3 juli 2022
Het Solidariteitsfonds gaat weer een bruisende markt organiseren. Ze vragen iedereen mooie, goed verkoopbare spullen te verzamelen.
Wanneer brengen: pas na 15 juni en bij voorkeur in de laatste week voor de markt.
Waar: Afgifte alleen in de Kerkstraat 107, bel even met de koster Henk-Jan. (020 6266868).

Liturgen Zomerdiensten
Op 10 juli a.s. begint in onze kerk de zomerperiode. Ondanks de vakantie gaan onze diensten in de kerk gewoon door. Tenminste….
Als 6 liturgen zich opgeven om samen met een theoloog, een muzikant en een creatief begeleider de voorbereiding en uitvoering van een dienst op zich te nemen.
Het thema van deze zomer is het lied van Ramses Shaffy ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’. Een graag gezongen lied in de Keizersgrachtkerk. De redenen worden deze zomer uitgediept. Elke dienst staat één werkwoord uit het refrein centraal.
Meer informatie en opgave bij Pien Koedijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Schrijven voor Amnesty
Deze maand zijn er twee brieven. (De derde brief is komen te vervallen). De brieven gaan naar:

  • Nigeria: De prominente Nigeriaanse humanist Mubarak Bala heeft celstraf opgelegd gekregenna beschuldiging van godslastering. Een rechter oordeelde in december 2020 dat Bala vrijgelaten moest worden. Maar de autoriteiten in het noorden van Nigeria weigerden dit.
  • Qatar: Op 10 augustus 2021 werd advocaat Hazza al-Marri uit Qatar gearresteerd omdat hij meedeed aan een protest tegen een nieuwe discriminerende verkiezingswet die de Al-Murra-stam uitsluit. Mogelijk wordt hij gemarteld omdat ze weigeren een belofte te ondertekenen waarin ze stoppen met het bekritiseren van de nieuwe wet.

Er is goed nieuws uit: Hongarije
Doordat veel kiezers hun stem ongeldig hebben gemaakt is een referendum over een anti-lhbti-wet in Hongarije ongeldig verklaard. Het referendum was een reactie van de Hongaarse regering op het feit dat de Europese Commissie in juli 2021 een juridische procedure tegen Hongarije startte. Dat deed zij vanwege de discriminerende maatregelen en de disclaimer die is opgelegd aan een kinderboek waarin een lesbische Assepoester voorkomt.

Na de dienst worden de brieven uitgedeeld bij beide uitgangen van de kerkzaal. Brieven die na het uitdelen over zijn, kunt u in een standaard vinden beneden in de gang naar de tuinzaal. Ook zijn de brieven te downloaden via https://www.keizersgrachtkerk.nl/images/Documenten/Amnesty-brieven/amnesty-brieven.pdf.
De brieven zijn gratis, u moet ze nog wel frankeren met het bedrag dat onderaan rechts op de brief is aangegeven.

Voorbeden in de dienst
Voorbeden voor tijdens de dienst kunnen worden aangevraagd via het voorbedenboek en (tot 15 minuten voor aanvang) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bloemen uit de kerk
Wil je de bloemen meenemen voor de zondagse dienst, weet je een goede bestemming en/of wil je de bloemen naar de goede bestemming brengen?
Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mededelingen in de dienst
Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen.

 

Zondag 15 mei 2022 10:30uur in de Keizersgrachtkerk-online:
"Goed, fout of ongelukkig?"
in de serie
"Kiesdrempels"
met
Annelies Jans
 
Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

 

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, Amsterdam.
 
De Keizersgrachtkerkgemeente heeft een privacyverklaring dat via deze link is in te zien.

Tags: krantje