KG-Krantje

Het KG-Krantje is het wekelijkse mededelingenblad van de Keizersgrachtkerkgemeente

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
Joost Koedijk en Dick ter Steege
Kopij ingeleverd voor vrijdagavond 22:00uur wordt de volgende zondag opgenomen.
Wilt u het KG-krantje wekelijks per e-mail ontvangen? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u zich hier online aan.

Zondag 11 april 2021

Diaconie collecte 1: Sociale Kruidenier Noord
De Sociale Kruidenier is een supermarkt en ontmoetingsplek voor Amsterda mmers met een krappe beurs. Bij de Sociale Kruidenier kunnen klanten van de Voedselbank Amsterdam non-food en lang houdbare producten kopen tegen een kleine prijs, in aanvulling op hun voedselpakket. Keuzevrijheid staat hierbij centraal: klanten kiezen zelf welke producten zij behoefte aan hebben. Daarnaast is de Sociale Kruidenier een ontmoetingsplek waar mensen terecht kunnen voor een kop koffie, een luisterend oor of laagdrempelig financieel advies.

Kerk collecte 2: Toerusting en vorming
Met deze collecte wordt aandacht gevraagd voor het werk op het gebied van educatie en toerusting. Dit werk is gericht op ondersteuning van ambtsdragers en gemeenteleden en op het vervaardigen van materiaal voor kring-, cursus-en trainingswerk

Collecte 3: Werk in de eigen gemeente
 
Collecten via de GivT-app of de bankrekeningen van diaconie (NL25INGB0000870727, t.n.v. Diakonie Keizersgrachtkerk Amsterdam) of kerk (NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, Amsterdam) ovv collecte en datum.
 

Voortzetting online diensten zonder bezoekers
De wijkraad heeft half december 2020 besloten dat onze kerkdiensten in principe alleen online kunnen worden bijgewoond en half januari dat zingen in het kerkgebouw niet meer mogelijk is. Na de dienst is er gelegenheid tot ‘zoom koffiedrinken’.
De PKN heeft op 25 februari de opening geboden om weer meer mensen toe te laten in het kerkgebouw (maximaal 30). De wijkraad blijft terughoudend, omdat hij bang is dat over een paar weken besloten moet worden het aantal toch weer omlaag moet. Daarom is besloten om voorlopig naast de medewerkers en de leden van de voorbereidingsgroep geen 30 bezoekers toe te laten maar 10. Wilt u erg graag weer een keer naar de kerk meld u dan aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; Hanna van Dorssen of Robert Jan Nijland neemt dan contact met u op. U kunt hen uiteraard ook zelf benaderen: ds. Hanna van Dorssen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Robert Jan Nijland-Beltman via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Weet u een wijkpredikant?
Weet u iemand waarvan u vindt dat zij of hij onze nieuwe wijkpredikant moet worden? Doe dan een suggestie en geef de naam door aan de beroepingscommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Dit kan tot en met zondag 11 april.

Giften en belastingaangifte 2020
De KGK en de diaconie van de KGK maken onderdeel uit van de Protestantse Gemeente te Amsterdam resp. van de Protestantse Diaconie Amsterdam. Zowel de Protestantse Kerk te Amsterdam als de Protestantse Diaconie Amsterdam zijn door de Belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat u giften aan de kerk of diaconie van de belasting af kunt trekken. Voor deze aftrek gelden wel voorwaarden.
Bij de aangifte vraagt de belastingdienst soms om het RSIN. Dit betreft in elk geval zogenaamde periodieke giften.
Voor giften aan de PROTESTANTSE GEMEENTE AMSTERDAM is het RSIN 818517669,
voor giften aan de DIACONIE VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE AMSTERDAM is het RSIN 818518327.
Let op: collecten/giften, die via GIVT lopen, ook al zijn ze voor de diaconie, geeft u op als gift aan Protestantse Gemeente Amsterdam.
Mocht u giften aan het Solidariteitsfonds willen aftrekken van de belasting. Gebruikt u dan de tenaamstelling STICHTING WERKGROEPEN KEIZERSGRACHT KERK (RSIN 816765157).

“In de wolken” en “Het dak eraf” - Uitnodiging Voorbereidingsgroep
Hoe is het ook al weer om met je hoofd in de wolken te lopen?
Hoe is dat met Hemelvaart? Je hoofd in de wolken of alles achter de wolken zien verdwijnen.
En hoe voelt het als het dak eraf gaat?
Wat zouden we dat weer graag meemaken.
Bij de leerlingen van Jezus gaat met Pinksteren het dak eraf. Wat betekent dat voor ons?
“Met je hoofd in de wolken” - 10 mei - uitleg Robert Jan Nijland Beltman
“Het dak gaat eraf” - 17 mei - uitleg Jan Krans
1e bijeenkomst via ZOOM , met iedereen die meedoet en daarna voor elke dienst nog 1 of 2 ZOOM bijeenkomsten
Opgeven bij Martyn Mulder; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Songs in the key of life
24 april is de 2e dienst in de serie ‘Songs in the key of life’. U kan daarover al vast een voorproefje lezen in het laatste nummer van gemeenteblad Kerk in de Stad (KidS).
De 3e dienst in deze serie is op 13 juni. Deze groep zal binnenkort van start gaan. Echter daarvoor ontbreken nog twee voorbereiders. We zoeken nog iemand tussen de 15en 30 jaar en iemand tussen de 30 en 50 jaar. Uit ervaringen van de eerste groep blijkt dat het heel leuk is om juist met mensen van heel verschillende leeftijden in gesprek te gaan. Kijk op de site van de KGK voor meer info en een filmpje over de ervaringen van de eerste groep. Mocht je bang zijn dat je zelf moet gaan zingen. Dat is absoluut geen vereiste!
 
Geef je deze week nog op bij Ellen Haagsma (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Schrijven voor Amnesty
Deze maand schrijven we de volgende brieven:

  • Naar China: Li Qiaochu is een prominente activiste. Ze werd begin februari 2021 opgepakt, waarschijnlijk omdat ze twitterde over de ervaringen van enkele Chinese mensenrechtenverdedigers met marteling en slechte gevangenisomstandigheden.
  • Naar Rusland: Activist Mikhail Iosilevich uit Rusland kan celstraf krijgen omdat hij volgens de autoriteiten zijn café ter beschikking stelde aan een ‘ongewenste’ organisatie. Hij wordt aangepakt vanwege zijn inzet voor vrijheid van meningsuiting en demonstratie.
  • Naar Taiwan: Chiou Ho-shun uit Taiwan zit al 32 jaar in de dodencel. Hij werd gemarteld om een moord en een ontvoering te bekennen.

Er is goed nieuws uit : de Amerikaanse staat Virginia
De Amerikaanse staat Virginia heeft de doodstraf afgeschaft. Gouverneur Ralph Northam heeft een wetsvoorstel ondertekend dat de doodstraf afschaft.

Zolang we de brieven nog niet kunnen uitdelen kunt u door de brieven te downloaden in het bezit komen van de brieven. Gebruik daarvoor de weblink: https://www.keizersgrachtkerk.nl/images/Documenten/Amnesty-brieven/amnesty-brieven.pdf. De brieven kunt u zelf afdrukken. U moet ze nog wel frankeren met het bedrag dat onderaan rechts op de brief is aangegeven.

Amnestybrieven-stuurders
Missen jullie ook zo de enveloppen voor de Amnestybrieven? In de kerk liggen ze op jullie te wachten. Even met Henk-Jan bellen (020 6266868 ) en je kunt enveloppen bij hem ophalen.
Ida Griffioen wil je de enveloppen ook met plezier opsturen, als je je naam en adres naar haar mailt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Het is ook nu belangrijk dat we de brieven blijven sturen!

Digitaal koffiedrinken
Goed nieuws voor wie het koffiedrinken in de Tuinzaal en de gezichten van mensen mist: ook op deze zondag wordt na de viering ‘digitaal’ even ‘samen’ koffie gedronken. Ieder met eigen koffie of thee.
U heeft nodig: een computer/tablet met camera en microfoon (of 'oortjes'/headset). Open in uw browser in de adresbalk de link https://us02web.zoom.us/j/84475019868. Of vul meeting-ID 84475019868 in in uw eigen ZOOM-app. Misschien moet u even wachten op de gastvrouw/gastheer maar daarna kunt u aan het gesprek deelnemen.

Voorbeden in de dienst
Voorbeden voor tijdens de dienst kunnen worden aangevraagd via het voorbedenboek en (tot 15 minuten voor aanvang) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bloemen uit de kerk
Wilt u de bloemen meenemen voor de zondagse dienst, weet u een goede bestemming en/of wilt u de bloemen naar de goede bestemming brengen?
Geef u op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mededelingen in de dienst
Mededelingen kunnen altijd aangemeld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar ook tot 15 minuten voor aanvang van de dienst. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk zelf een mededeling te doen.

 

Zondag 11 april 2021 10:30uur in de Keizersgrachtkerk-online:
"De reis van de held"
in de serie
"Helden uit je jeugd"
met
Daan Savert
 
Klik hier voor informatie over kerkdiensten in de komende weken

 

De Keizersgrachtkerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA).
Als u de PKA geldelijk wilt ondersteunen, dan kan dat via rekening NL51INGB0004605050 ten name van Protestantse Gemeente - 11, Amsterdam.
De KGK heeft ook een eigen kas. Uit de inkomsten daarvan worden o.a. onkosten voor diensten en diverse activiteiten betaald.
Het rekeningnummer is NL83INGB0004675575 t.n.v. Protestantse Gemeente - Kgk, Amsterdam.
 
De Keizersgrachtkerkgemeente heeft een privacyverklaring dat via deze link is in te zien.

Tags: krantje