Kunst in de kerk: Marjo van den Haak

februari 2023
Een expositie met bloemen en planten in de hoofdrol

In de tuinzaal hangen van februari tot en met april 2023 aquarellen van Marjo van den Haak.

Marjo kan er enthousiast over vertellen:
“In 2013 was mijn vorige expositie in de Tuinzaal. De onderwerpen waren toen zeer divers en de technieken ook. Na die tijd ben ik me gaan toeleggen op het schilderen van bloemen en planten. Ik heb in die tijd een tuintje in mijn buurt verworven en dat leverde veel inspiratie op. Ook Park Frankendael in de Watergraafsmeer is voor mij een grote inspiratiebron, vooral het gedeelte met de volkstuintjes.
Ik heb een workshop en een cursus

Kunst in de kerk: Ria Roelofs en Daan Vosskuhler

 

In de tuinzaal hangen van november 2022 tot en met januari 2023 materieschilderijen van Ria Roelofs en Daan Vosskuhler.
Ria en Daan hebben een lange geschiedenis van samenwerking op meerdere terreinen. Naast het gezamenlijk begeleiden van transities in het sociaal domein hebben ze op artistiek gebied diverse beeldende projecten uitgevoerd. Als recent voorbeeld kan het Landart project

Kunst in de kerk: Ria Torsius

In de Tuinzaal hangen van juli t/m oktober 2022 werken van materieschilder Ria Torsius.

Het werken met vuur is een belangrijk onderdeel bij het ontstaan van het beeldend werk van Ria. "Fantastisch en altijd weer verrassend om te zien hoe kleuren en structuren zich vormen tijdens het werken met vuur!" Ze gebruikt in haar werk veel natuurlijke materialen zoals zand, steen, klei en hout, en ook papier, verf, metaal, ijzer en alles wat er te vinden is op haar zoektochten om haar innerlijke beelden weer te geven. Ook de

Kunst in de kerk: Marlies Meerman

Waternimfen van Andromeda

Expositie 'Helend werk'

Van maart tot en met juni 2022 hangen in de Tuinzaal 43 werken van beeldend kunstenaar Marlies Meerman (Amsterdam, 1949).
Marlies is autodidact als het gaat om verbeelden. Naast haar werk op ander terrein volgde ze haar leven lang vele cursussen op creatief vlak. Nadat ze de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt, maakte ze de keuze hier professioneel vorm aan te geven.

Lees hier hoe zij zichzelf voorstelt en wat ze schrijft over het ontstaan van haar werk.

Kunst in de kerk: Hoda Jazayari

Oh, the lost certitude, oh, the fish lubricious
Slipped in the ponds of a mirror!
I am a smooth pond, now with the magic of love
From the mirrored ponds, find a path to me!

- fragment uit 'Fish', een gedicht van Ahmed Shamloo.

Vanaf 28 november 2020 kunt u in de Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk werk van Hoda Jazayari bewonderen. Hoda is een schilderes, woonachtig in Tehran, Iran. Zij is familie van één van onze gemeenteleden.
Dit vertelt zij over zichzelf en haar werk:

“Van jongs af aan ben ik altijd gefascineerd geweest door literatuur, vooral

Kunst in de kerk: Bert Janssen

In de Tuinzaal hangen van juli t/m november 2020 werken van Kunstenaar Bert Janssen. Klei, zand, cement, grond, water, vuur, verf en as. Bert Janssen experimenteert met materiaal, met kleur en structuur. Hij noemt zich materieschilder en beschouwt zichzelf als een onderdeel van het scheppingsproces. Hij wordt door het proces van groei en woekering gegrepen - tot hij daar boven uitstijgt en ziet dat het goed is.

Bert is geboren in Driel, aan de Rijn in Gelderland. In zijn jeugd is hij altijd buiten in de natuur te vinden. Spelen, spelen en nog eens spelen... van voetballen, zwemmen in de Rijn en kleigaten, hutten bouwen, fikkie stoken, vissen ... etc. Binnen blijven dat was alleen wanneer het moest!
Zo ervoer hij al heel jong hoe het voelde om

Kunst in de kerk: 'Kosmische impressies'

From Our Home

In de Tuinzaal hangen van december 2019 t/m februari 2020 werken van Frans van As.
De tentoonstelling “KOSMISCHE IMPRESSIES” is een privéverzameling van het eigen werk van de beeldend kunstenaar zelf, door hem samengesteld met het oog op de expositieruimte in de Keizersgrachtkerk.

Kunst in de kerk

The Madonna and Child

Tot het najaar (2019) hangen in de Tuinzaal werken van de kunstenaarsfamilie Elizaveta, Madina en Sabina Mezhidova. De familie komt uit Moskou en woont sinds zeven jaar in Amsterdam.
Samen werken ze met verschillende materialen, zoals acryl, olie, aquarel, plasticine, glas en keramiek. En schilderen schilderijen, portretten en maken unieke mozaïeken.

Zie ook de website met hun kunstwerken: www.artmajeur.com

Kunst in de kerk: Jos Eulderink

In de Tuinzaal hangen van januari t/m maart 2019 werken van Jos Eulderink. Hieronder Jos aan het woord:
“Ik ben geboren in het dorpje Losser in een gezin van vier kinderen. Ik was veelal een dromer, maar de creativiteit openbaarde zich pas toen ik een eigen appartement kreeg.
Ik maakte rond mijn 25e jaar veelal wascotekeningen; abstract natuurlijk, dat sprak me het meeste aan.
Na mijn burn-out in 2012 ging ik ook weer schilderen als een soort van daginvulling, ik kon er mijn ei in kwijt en schilderde realistisch.
Toch kwam mijn voorliefde voor abstracte schilderkunst al snel weer naar voren. Ik schilder eigenlijk hoe ik me voel en wat me op dat moment bezighoudt. Vooral kleur, veel kleur spreekt me aan. Zoals eens een vriend zei:

Kunst in de kerk: Manola Sint Jago

In de Tuinzaal hangen van oktober t/m december 2018 werken van Manola Sint Jago, geboren en getogen op het zonnige eilandje Aruba en al ruim 35 jaar met heel veel plezier wonend in Nederland, waarvan het grootste deel in Amsterdam. Door een ernstige en inmiddels chronische ziekte is zij al op haar 15e naar Nederland verhuisd, omdat ze op Aruba helaas niet verder medisch geholpen kon worden.
Hieronder Manola aan het woord:
“Het bezig zijn met tekenen, schilderen, boetseren en sieraden maken, hebben mijn leven letterlijk inhoud en structuur gegeven. Naast het veel ziek zijn, haal ik heel veel plezier uit deze activiteiten en daarbij kan ik andere mensen er mee inspireren. Mensen worden heel blij als ze mijn werk zien en worden daar ook vaak door geraakt.
Ik hou van

Kunst in de kerk: materieschilderen

In de Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk hangt tot september 2018 werk dat is gemaakt door cursisten van 'Materieschilderen' in Amsterdam. 'Materieschilderen' verzorgt workshops materieschilderen, maar verhuurt en verkoopt ook kunst.

"Samen zoeken naar je eigen unieke manier van beeldend uitdrukken. Zowel individuele als groepsbegeleiding. Dat doen we bij Materieschilderen, onder leiding van Bert Janssen.
Materieschilderen is spelen met allerlei materialen: papier, verf, wol, klei, aarde, zand, noem maar op.