Kerstmozaïekdienst - een korte terugblik

Hoewel het al even geleden is, is het leuk om nog eens terug te kijken naar wat er op kerstmorgen allemaal gebeurde.
De morgendienst was in de vorm van een mozaïekdienst gegoten: voorafgaand aan de dienst werden er in het portaal Christmas carols gezongen, waarbij ook voorbijgangers, die niet voor de dienst kwamen, bleven staan luisteren en konden genieten van koffie.
Het thema in de dienst was 'Kiezen'. De dienst begon en eindigde gezamenlijk in de kerkzaal. Het middengedeelte bestond uit drie

Een koffer vol verhalen

Midden in de Keizersgrachtkerk stond drie weken lang een grote koffer. Een hutkoffer. Iedereen was benieuwd wat er in de hutkoffer zat. Want de koffer stond daar wel, maar de eerste twee weken bleef hij dicht en bleef het een raadsel wat er in zat. Er werd gefluisterd dat er verhalen in zaten. En misschien nog wel meer. Waardevolle, dierbare dingen.

In de kerk waren inderdaad ook verschillende verhalen te zien. Die hingen als posters aan de muur. Die moesten er iets mee te maken hebben. Misschien waren ze ook wel uit de hutkoffer gekomen. Zoals hier, op de foto, waar je op klikken kan om ze te zien.
Probeer het maar...

Contactkring: Kerstmorgen - VERLANGEN

vrijdag 16 december 2022

De traditionele Kerstmorgen op vrijdag 16 december 2022 was weer een gezellig samenzijn als aanloop naar de Kerst. Het thema dit jaar was 'Verlangen'.
Kerst, de geboorte van een kind, is de geboorte van een verlangen. Een verlangen van mensen naar liefde, vrede en recht. "Het is verlangen dat ons gaande houdt", schreef Holkje van der Veer (een Dominicanes) en verlangen krijgt volgens haar gestalte in verbinding met anderen. Verlangen om van betekenis te zijn. Daarom hebben we met elkaar gezongen, geluisterd naar het Kerstverhaal, geluncht en veel gepraat.

We schreven een Kerstgroet aan alle betrokken kinderen van de KgK, omdat we immers beloofden na de doop van onze laatste drie dopelingen: “Wij nemen deze mensenkinderen met liefde in ons midden op: een kring van mensen die er voor anderen wil zijn, en dus ook voor jullie: welkom je tranen, welkom je lach”.

Tevens hebben we

Gelukkig 2023!

Gelukkig nieuwjaar!Nieuwjaarsdag 2023

De Keizersgrachtkerk is 2023 goed begonnen. De kerkdienst om 10.30 was vervangen door een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst in de middag. Er waren ongeveer 50 mensen en de sfeer zat er goed in. Op het lied 'Een land om van te dromen' hebben we elkaar iets moois toegewenst voor dit jaar.
Klik op de foto voor een kleine compilatie.

Herinnering aan het kersthotel

2022 kerstmusical jozef en maria met baby sdecember 2022

Op eerste kerstdag werd in de Keizersgrachtkerk een hotel voor vluchtelingen geopend: het Kersthotel. Het hotel werd volledig gerund door kinderen en er was plek voor iedereen. Hoogzwanger of iets anders? Geen probleem! Iedereen was welkom! Zo vonden Jozef en Maria daar dus hun onderdak.
Wil je er nog eens een kijkje nemen? Klik dan op de foto.

Pinksteren 2022 - Dromen vangen, dromen doen (terugblik)

dromenvangerLang leve de dromers! In onze Pinksterdienst kwamen de dromers aan het woord. In de dromenvanger aan de preekstoel werden onze dromen gevangen. Dromen met je ogen open kan je inspireren tot mooie daden. Er was gevarieerde muziek en we hebben heerlijk gezongen. En er klonken mooie poëtische teksten. Een hoogtepunt was het lied 'Inspiratie', dat prachtig werd gezongen door Fleur.

Geïnspireerd en vol geestkracht gingen we de wereld weer in.

Met wind in de haren en zon in de rug
ligt het land voor ons open
Met jou aan mijn zij, met jou op mijn pad
geen kwaad zal ik duchten want jij bent nabij.

dromen

Nou, nog even dan! Nog even terugkijken naar de kerstmusical

januari 2022

Ook dit jaar hebben de kinderen op eerste kerstdag hun beste beentjes voor gezet en een fijne kerstmusical op de planken gebracht. Voor de enkeling die dit nog niet heeft kunnen zien en voor degenen die nog wel even terug willen kijken: dit is je kans!

Impressie 2 mei 2021

Op 2 mei was het thema 'oorlog en bevrijding'. In deze dienst waren herinneringen aan de oorlog te horen van twee gemeenteleden. Een persoon vertelde over zijn joodse onderburen die vermoord zijn in de oorlog, en de ander vertelde over de hongerwinter en over zijn vader die ondergedoken zat. Een kleindochter las voor uit het boek met oorlogsherinneringen van haar opa. Robert Jan deed de uitleg over Lucas 12: 1 -12. “De tekst waarschuwt, troost en bemoedigt.” Diederick vertolkte op krachtige wijze 'De bokken en de schapen' van Jan Boerstoel. Ineke zong een eigengemaakt kinderlied over bang zijn voor oorlog. De zanggroep liet via een opname het Largo uit 'Uit de Nieuwe Wereld' van Dvorak horen.

impressie 1

Songs in the Key of Life - voorbereidingsgroep blikt terug

Op het sleutelmoment van oud-en-nieuw, was er een dienst in de serie Songs in the Key of Life. Vier leden van onze gemeente hebben deze voorbereid en vertelden in deze dienst over hun eigen levensfase en lieten daar een passend lied bij horen.
Je kunt deze dienst nog tot ongeveer half februari terugkijken op ons YouTube-kanaal Keizersgrachtkerk LIVE of terugluisteren via de pagina kerkdienst gemist op deze website.

In juni en september zijn er nóg twee diensten in deze serie. Je kunt nog meedoen met de voorbereiding daarvan. Als dat je leuk lijkt, meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onderaan deze pagina zie je een inkijkje in de evaluatie van de dienst van 3 januari - uiteraard via Zoom.

Impressies uit de dienst

Daan:
“Als een prikkel om je bewust te zijn van je leeftijd en je levensverwachting”

Who wants to live forever?
Forever is our today
Who waits forever anyway?

fragment uit ‘Who wants to live forever’ (Queen)

Len:
”Tussen alle deadlines toch even ontsnappen aan

Verbondenheid in coronatijd

woordweb 'wijsheid'

Wat is wijs? In de online-dienst over het apocriefe bijbelboek 'Wijsheid van Jezus Sirach' kwam deze vraag aan de orde. De online-kerkgangers konden zeggen welke woorden bij hen boven kwamen bij WIJSHEID.
51 kerkgangers reageerden direct, via een mentimeter, en we zagen live een woordweb ontstaan. Hieronder zie je het resultaat.

Wil je meer weten over de Wijsheid van Jezus Sirach? Kijk dan de dienst van afgelopen week terug via Youtube.
Komende zondag komen deze wijsheden nogmaals aan bod. Dan is het thema 'Zo zijn onze manieren'.

  • 1
  • 2