Pinksteren 2022 - Dromen vangen, dromen doen (terugblik)

dromenvangerLang leve de dromers! In onze Pinksterdienst kwamen de dromers aan het woord. In de dromenvanger aan de preekstoel werden onze dromen gevangen. Dromen met je ogen open kan je inspireren tot mooie daden. Er was gevarieerde muziek en we hebben heerlijk gezongen. En er klonken mooie poëtische teksten. Een hoogtepunt was het lied 'Inspiratie', dat prachtig werd gezongen door Fleur.

Geïnspireerd en vol geestkracht gingen we de wereld weer in.

Met wind in de haren en zon in de rug
ligt het land voor ons open
Met jou aan mijn zij, met jou op mijn pad
geen kwaad zal ik duchten want jij bent nabij.

dromen

Nou, nog even dan! Nog even terugkijken naar de kerstmusical

januari 2022

Ook dit jaar hebben de kinderen op eerste kerstdag hun beste beentjes voor gezet en een fijne kerstmusical op de planken gebracht. Voor de enkeling die dit nog niet heeft kunnen zien en voor degenen die nog wel even terug willen kijken: dit is je kans!

Impressie 2 mei 2021

Op 2 mei was het thema 'oorlog en bevrijding'. In deze dienst waren herinneringen aan de oorlog te horen van twee gemeenteleden. Een persoon vertelde over zijn joodse onderburen die vermoord zijn in de oorlog, en de ander vertelde over de hongerwinter en over zijn vader die ondergedoken zat. Een kleindochter las voor uit het boek met oorlogsherinneringen van haar opa. Robert Jan deed de uitleg over Lucas 12: 1 -12. “De tekst waarschuwt, troost en bemoedigt.” Diederick vertolkte op krachtige wijze 'De bokken en de schapen' van Jan Boerstoel. Ineke zong een eigengemaakt kinderlied over bang zijn voor oorlog. De zanggroep liet via een opname het Largo uit 'Uit de Nieuwe Wereld' van Dvorak horen.

impressie 1

Songs in the Key of Life - voorbereidingsgroep blikt terug

Op het sleutelmoment van oud-en-nieuw, was er een dienst in de serie Songs in the Key of Life. Vier leden van onze gemeente hebben deze voorbereid en vertelden in deze dienst over hun eigen levensfase en lieten daar een passend lied bij horen.
Je kunt deze dienst nog tot ongeveer half februari terugkijken op ons YouTube-kanaal Keizersgrachtkerk LIVE of terugluisteren via de pagina kerkdienst gemist op deze website.

In juni en september zijn er nóg twee diensten in deze serie. Je kunt nog meedoen met de voorbereiding daarvan. Als dat je leuk lijkt, meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onderaan deze pagina zie je een inkijkje in de evaluatie van de dienst van 3 januari - uiteraard via Zoom.

Impressies uit de dienst

Daan:
“Als een prikkel om je bewust te zijn van je leeftijd en je levensverwachting”

Who wants to live forever?
Forever is our today
Who waits forever anyway?

fragment uit ‘Who wants to live forever’ (Queen)

Len:
”Tussen alle deadlines toch even ontsnappen aan

Verbondenheid in coronatijd

woordweb 'wijsheid'

Wat is wijs? In de online-dienst over het apocriefe bijbelboek 'Wijsheid van Jezus Sirach' kwam deze vraag aan de orde. De online-kerkgangers konden zeggen welke woorden bij hen boven kwamen bij WIJSHEID.
51 kerkgangers reageerden direct, via een mentimeter, en we zagen live een woordweb ontstaan. Hieronder zie je het resultaat.

Wil je meer weten over de Wijsheid van Jezus Sirach? Kijk dan de dienst van afgelopen week terug via Youtube.
Komende zondag komen deze wijsheden nogmaals aan bod. Dan is het thema 'Zo zijn onze manieren'.

Nog even terug naar de kerststal

Nog even terugzien? Of had je 'm gewoon gemist?
Vóór Kerst was er een oproep om elkaar te ontmoeten in een digitale kerststal waar de coronaregels niet gelden. Zie hier (klik op de foto) het resultaat (dat ook in de dienst op kerstavond al te zien was).
Vijftig foto’s van 61 mensen, van jong tot oud, mannen, vrouwen, kinderen, van alle kleuren. Vakantiefoto's, verkleedpartijen, of gewoon het betere knip- en plakwerk. En hier kwamen zij allen tesamen. En zoals Robert Jan ook zei: “Voor degene die niet mee wilde of niet mee kon doen: ook jullie horen bij de kerststal. Sowieso meegedragen in ons hart!”
De voorbereidingsgroep had de voorpret al en heeft daar enorm van genoten!!! Nagenieten kunnen we nu allemaal.

Top2000-dienst - de 'making of'

Voor het derde jaar op rij vierden de Keizersgrachtkerk, de Protestantse Kerk Osdorp/Sloten en de Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden op de laatste zondag in december gezamenlijk een Top2000-kerkdienst. Nieuw was echter dat er dit jaar helaas niemand live bij kon zijn en de dienst alleen via Youtube gevolgd kon worden. Eigenlijk vereiste het daardoor meer repetitietijd dan voorheen - je wilt het natuurlijk graag zo goed mogelijk doen - maar door de lockdown viel dat nog niet mee. Toch is er evengoed nog wel heel serieus gerepeteerd en op verzoek heeft Ynke daar op Tweede Kerstdag een kleine vlog van gemaakt.

Overigens kun je de opname van de dienst natuurlijk nog een aantal weken via Youtube terugzien.

Kerstmusical 2020: De muur

Ondanks alle beperkingen hebben de kinderen ook dit jaar op kerstmorgen vol enthousiasme een kerstmusical uitgevoerd. Het ging over twee groepen kinderen, die heel dicht bij elkaar leefden, maar toch niets van elkaar wisten, doordat er een grote dikke muur tussen hen in stond. Het enige wat ze van de anderen wisten, was dat ze stom waren! Hoe ze dat wisten...?
Toen er op een dag een gat in de muur onstond, konden ze hun ogen niet geloven...

Pink Christmas kerkdienst: Nieuwe wegen

Op 20 december werd in de Keizersgrachtkerk de Pink Christmas kerkdienst gehouden. Veel kan door de huidige omstandigheden misschien niet doorgaan, maar deze viering gelukkig wel, al kon je er niet zelf bij zijn, maar alleen online meevieren.
Het was een mooie, sfeervolle viering, die volledig is terug te zien op Youtube via Keizersgrachtkerk LIVE.

In de dienst klonk ook het gedicht dat Sytze de Vries in 2014 speciaal voor de GayPride-kerkdienst schreef: