TIENDE EDITIE PRIDE KERKDIENST IN HET TEKEN VAN 50 JAAR STONEWALL

Mét Pride Amsterdam blikt de tiende editie van de Pride Kerkdienst terug op meer dan een halve eeuw LHBTI+-geschiedenis. Gay kroeg en kerk staan centraal als betwiste plekken die verhalen samenbrengen en vriendschappen smeden. Priester Pierre Valkering verzorgt de lezing uit de Bijbel. Thema van de dienst is: ‘Remember the Past, Create the Future’.

PrideKerkdienst2019

Zomermorgens 2019

Zomermorgens2019 thumbOok dit jaar is er in juli en augustus weer een aantal interessante bijeenkomsten georganiseerd onder de titel 'Zomermorgens'. Vijf dinsdagochtenden, met inloop vanaf 10.00 uur, aanvang programma om 10.30 uur, een gezamenlijke lunch (zelf iets meenemen, voor melk en karnemelk wordt gezorgd). Einde omstreeks 13.15 uur.

Bekijk bijgaande folder voor het volledige programma.

Iedereen is van harte welkom!

Excursie: Kröller-Müller Museum

Op donderdag 20 juni is er een excursie georganiseerd naar het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Bekijk voor meer informatie over deze excursie bijgaande poster.
Opgeven kan t/m/ 11 juni of totdat het maximum aantal deelnemers is bereikt (zover is het bijna!).
Meer informatie hierover bij Agnes Vlaanderen-Jansen of Hanna van Dorssen.

Meer informatie over het museum vindt u uiteraard op de website van het museum.

Pasen 21 april

Op zondag 21 april wordt om 10.30 u Pasen gevierd in de Keizersgrachtkerk.

Gelezen wordt hoe Jezus verschijnt aan Maria, aan Thomas en aan de leerlingen.

In elk verhaal is verdriet, rouw, vertwijfeling, teleurstelling en ontreddering te horen.

En ook in elk verhaal een omslag: een plotseling inzicht, herkenning, een nieuw begin.

Het inzicht komt steeds op een andere manier - door te zien, te luisteren, te voelen, alle zintuigen worden ingezet.

Levensveranderende ervaringen, nieuwe inzichten, het onmogelijke wordt mogelijk! En dat mag gedeeld worden!

Stille Week in de Keizersgrachtkerk

Witte Donderdag 18 april om 19.30 uur met thema Dienen, waarbij Mattheüs Passion leidraad is, in de hertaling van Jan Rot. Om 20.30 uur in de Tuinzaal vertoning van de Passion, tv programma vanuit Dordrecht.

Goede Vrijdag 19 april om 20.00 uur. Thema is Leren: de ogen van Petrus, Pilatus, het volk en ook van Jezus worden geopend.

Stille Zaterdag 20 april om 21.00 uur: Vieren: de bevrijding van de Paasnacht. Wat is de nalatenschap van Jezus, en in het bijzonder bij de Zaligsprekingen?
Na de dienst viering feest van Pasen met een hapje en een drankje in de Tuinzaal.

Zondag in de kerk: Dromen/ Beweging

In deze tweede dienst over dromen gaan we op zoek naar hoe God spreekt in de dromen van Job en Samuel.
Maar ook hoe moeilijk het is om deze stem te horen.
Horen wij de stem van God in onze eigen dromen?
Welke dromen zetten ons in beweging?
Hoe kun je daarin geloven?
Met:
Gerhard Scholte ,
Nicolien van Halem,
Nelien van Nugteren,
Muziek: Aja Leemans

PKA-nieuwjaarsborrel en -kinder/tienerfeest

Nieuwjaarsborrel volwassenuitnodiging
Nieuwjaarsfeest tieneruitnodiging De Protestantse Kerk van Amsterdam (PKA) organiseert op vrijdag 11 januari een nieuwjaarsborrel. Iedereen die zich bij de Protestantse Kerk en Diaconie Amsterdam betrokken voelt, is hiervoor van harte uitgenodigd!

De avond wordt geopend door Gerhard Scholte (predikant van de Keizersgrachtkerk) en Rijk van Ark (voorzitter van de Algemene Kerkenraad). Vervolgens is er, onder het genot van een hapje, drankje en live muziek, ruimschoots tijd andere aanwezigen te ontmoeten. Gelijktijdig aan de borrel zijn er feestelijke bijeenkomsten voor kinderen (tot ongeveer 11 jaar) en tieners in de bijgebouwen van de Keizersgrachtkerk. We eindigen samen in de binnentuin met glühwein, warme chocomel en sterretjes.

Vrijdag 11 januari 2019, aanvang 17.00 uur - einde 19.00 uur
Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566