Pasen 21 april

Op zondag 21 april wordt om 10.30 u Pasen gevierd in de Keizersgrachtkerk.

Gelezen wordt hoe Jezus verschijnt aan Maria, aan Thomas en aan de leerlingen.

In elk verhaal is verdriet, rouw, vertwijfeling, teleurstelling en ontreddering te horen.

En ook in elk verhaal een omslag: een plotseling inzicht, herkenning, een nieuw begin.

Het inzicht komt steeds op een andere manier - door te zien, te luisteren, te voelen, alle zintuigen worden ingezet.

Levensveranderende ervaringen, nieuwe inzichten, het onmogelijke wordt mogelijk! En dat mag gedeeld worden!

Stille Week in de Keizersgrachtkerk

Witte Donderdag 18 april om 19.30 uur met thema Dienen, waarbij Mattheüs Passion leidraad is, in de hertaling van Jan Rot. Om 20.30 uur in de Tuinzaal vertoning van de Passion, tv programma vanuit Dordrecht.

Goede Vrijdag 19 april om 20.00 uur. Thema is Leren: de ogen van Petrus, Pilatus, het volk en ook van Jezus worden geopend.

Stille Zaterdag 20 april om 21.00 uur: Vieren: de bevrijding van de Paasnacht. Wat is de nalatenschap van Jezus, en in het bijzonder bij de Zaligsprekingen?
Na de dienst viering feest van Pasen met een hapje en een drankje in de Tuinzaal.

PKA-nieuwjaarsborrel en -kinder/tienerfeest

Nieuwjaarsborrel volwassenuitnodiging
Nieuwjaarsfeest tieneruitnodiging De Protestantse Kerk van Amsterdam (PKA) organiseert op vrijdag 11 januari een nieuwjaarsborrel. Iedereen die zich bij de Protestantse Kerk en Diaconie Amsterdam betrokken voelt, is hiervoor van harte uitgenodigd!

De avond wordt geopend door Gerhard Scholte (predikant van de Keizersgrachtkerk) en Rijk van Ark (voorzitter van de Algemene Kerkenraad). Vervolgens is er, onder het genot van een hapje, drankje en live muziek, ruimschoots tijd andere aanwezigen te ontmoeten. Gelijktijdig aan de borrel zijn er feestelijke bijeenkomsten voor kinderen (tot ongeveer 11 jaar) en tieners in de bijgebouwen van de Keizersgrachtkerk. We eindigen samen in de binnentuin met glühwein, warme chocomel en sterretjes.

Vrijdag 11 januari 2019, aanvang 17.00 uur - einde 19.00 uur
Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566

Een sprankje hoop

Op zondag 13 januari staat Jesaja op het rooster. Een tekst vol lof en hoop, maar niet los van de werkelijkheid.
Naast Jesaja hebben we ons laten inspireren door de liederen en teksten van Leonard Cohen. En is het bij Cohen net als bij Jesaja? Ondanks de vaak pijnlijke werkelijkheid is er toch altijd een sprankje hoop?

Met Alain Verheij, Anja Scheffer, Anje van der Heide, Ynke Scheffer (zang) en veel (live) muziek.

Woensdag 26 september: Maandelijkse Maaltijd

Woensdag 26 september a.s. is er om 18.30 uur weer een maaltijd voor gemeenteleden, buurtbewoners en wie er verder mee wil eten. Voorafgaand aan de maaltijd is de bar open.
Er wordt door de STUK gekookt. Bovendien zal er informatie gegeven worden over het werk van de STUK.
Kom ook gezellig eten. Je kunt natuurlijk ook iemand uitnodigen om mee te komen of mensen uit je omgeving attenderen op deze mogelijkheid eens buiten de deur te gaan eten.
Geef je, in verband met de boodschappen, wel van te voren op. Dat kan via een intekenlijst beneden in de kerk of per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zondag 9 september: Startzondag

Komende zondag, 9 september, is het Startzondag: de zondag waarop we de start van het nieuwe seizoen 'aftrappen'.
We beginnen deze dag met een vrolijke kerkdienst. Daarna zal er in de tuinzaal niet alleen koffie, thee en limonade zijn, maar zal er ook, zoals elk jaar, de informatiemarkt zijn, waar u informatie kunt vinden van diverse groepen die in de Keizersgrachtkerkgemeente actief zijn, over activiteiten die op stapel staan, over kerkdiensten, thema's van (series) diensten en voorbereidingsgroepen. Ongetwijfeld zullen er ook groepen zijn die wat versterking kunnen gebruiken en er zullen zeker ook intekenlijsten voor voorbereidingsgroepen liggen.
Op deze Startzondag verschijnt ook het nieuwe nummer van ons gemeenteblad KidS (Kerk in de Stad) en komt ook het nieuwe Jaarboekje van de Kgk uit.

Al met al genoeg redenen om erbij te willen zijn, toch? Van harte welkom, dus!

Aanvang kerkdienst: 10.30 u.
Aanvang informatiemarkt: 12.00 uur (tot 13.15 u.)

Excursie contactgroep

Op woensdag 2 mei 2018 gaan we voor het jaarlijkse uitje naar het Singermuseum in Laren.

Er zijn op dit moment twee interessante tentoonstellingen te zien: Een tentoonstelling van Nederlands eerste kubist Lodewijk Schelfhout en een tentoonstelling uit de kunstverzameling van de Van Vlissingen Art Foundation, bestaande uit werk van voornamelijk Franse impressionisten en post-impressionisten, waaronder een onbekende, pas ontdekte tekening van Vincent van Gogh: ‘De heuvel van de Montmartre’.
Om ongeveer 10.30 uur worden we ontvangen met koffie, waarna we de exposities kunnen gaan bekijken. Tussen de middag

ELENA, een bezinning op mensenhandel

'ELENA, een bezinning op mensenhandel' is het aangrijpende verhaal van een jonge vrouw, Elena, die slachtoffer wordt van mensenhandel. Het bestaat uit vijftien korte momenten, die door Mieke Borgdorff zijn geïllustreerd in abstracte werken met een figuratieve hint.
De kunstenaar en de schrijvers hebben zich laten inspireren door de staties van de kruisweg, zoals die in de katholieke traditie wordt gebeden.

Momenteel hangt deze expositie in onze kerkzaal. Tijdens de gemeentemaaltijd in januari heeft Ivonne van de Kar van Stichting Zusterwerk een korte introductie op de expositie gegevens en tevens iets over haar eigen werk verteld. Ivonne van de Kar heeft 25 jaar ervaring in werken in voorlichting, bewustwording, beleid en advies op gebied van mensenhandel, migratie en gerechtigheid en Zusterwerk is een expertisecentrum op dat gebied.

Zie voor meer informatie www.zusterwerk.nl.