Inhoud

Oproep: 'Vallen en opstaan'

Voorbereidingsgroep voor Veertigdagentijd en Stille Week


Zaterdag 11 januari voorbereidingsdag (14.00u – 17.00u)
Met Vallen en Opstaan op weg naar Pasen

Dit jaar willen we de Veertigdagentijd, de Stille Week en Pasen meer met elkaar verbinden door gezamenlijk met een voorbereidingsdag te starten. Daarna zullen we in kleine groepjes (dus niet met de hele voorbereidingsgroep) iedere dienst (met uitzondering van de 3 diensten in de stille week) apart voorbereiden.

Manuela Kalsky schreef 11 april 2019 in het Theologisch elftal in Trouw over haar val in september van het voorgaande jaar, waar ze een pijnsyndroom aan overgehouden heeft, en wat het met haar heeft gedaan in het denken over lijden. Ze stelt dat we niet te snel door moeten gaan naar Pasen, maar meer aandacht moeten hebben voor

Naar het Licht! – Top2000 Kerkdienst op 29 december 2019

top2000kerkdienst logo 116
Op zondag 29 december 2019 is er zoals gebruikelijk om 10:30uur een viering in de Keizersgrachtkerk. Bijzonder wordt het wel: in samenwerking met de Pelgrimskerk in Badhoevedorp en de Protestantse Kerk Amsterdam Nieuw-West is er een Top2000-kerkdienst. Jong en oud uit deze drie gemeenten hebben nummers uit de Top 2000 van NPO Radio 2 voorgedragen om in de kerkdienst te gebruiken.

Uitleg en viering worden deze ochtend verzorgd door ds Martijn van Leerdam. Hij zegt over deze dienst: “Het is mooi om aan het einde van het jaar met elkaar stil te staan bij de bijzondere overgang van oud naar nieuw en dat te doen met nummers uit de Top2000 die veel mensen deze dagen luisteren. Als thema hebben we ‘Naar het licht’ gekozen. In 'de donkere dagen' is dit thema, wat veel mensen altijd al bezighoudt, extra toepasselijk.”

Kerstmusical: Engel zoekt moeder!

Kerstmorgen, 10.30 uur

Op kerstmorgen wordt er in de Keizersgrachtkerk natuurlijk weer gezongen, gedanst en geacteerd in de kerstmusical. Dit jaar kunnen we twee engelen volgen op hun zoektocht naar een moeder voor de zoon van God. Ze gaan op zoek, samen met de serveerster van de herberg.
Ze beginnen hun zoektocht in een kerk, dan gaan ze kijken bij klimaat-actievoerders en tenslotte bij een talentenjacht. Maar de vrouwen die ze vragen hebben het te druk met hun werk voor de kerk, met de acties en met carrière maken: voor een kind is geen plaats in hun leven.
En dan vinden ze Maria waar ze het niet verwachten….

De musical wordt geheel uitgevoerd door kinderen, begeleid door live muziek. 

Alvast een voorproefje zien? Bekijk dan hier de trailer!

Kerstnachtdienst: Onverwachts

Kerstavond 24 december

kerstnachtdienstDe viering op kerstavond heeft als thema ‘Onverwachts’ en sluit daarmee aan bij het thema van de diensten in de Adventsperiode.
De geboorte van Jezus was heel anders dan mensen zich dat toen konden voorstellen. ‘Ze verwachtten de Messias en kregen een baby in een voederbak’. Naar aanleiding van het Lukas-evangelie zullen we nadenken over de vraag welke verwachting mensen toen hadden en hoe dat verhaal zich laat vertalen naar onze eigen verwachtingen van Hoop en Licht.
In deze viering zal ook het eigen ‘popup-orkest’ van de Keizersgrachtkerk meespelen.

Na afloop is er in de benedenzaal gelegenheid om samen iets te drinken.

Aanvang: 21.00 uur, de deuren zijn vanaf half negen geopend. De toegang is vrij.
Voorafgaand aan de dienst is er een kerstmaaltijd, waarvoor eenieder van harte is uitgenodigd.

Kerstmaaltijd

Dinsdag 24 december

kerstmaaltijdOp kerstavond bent u van harte welkom in de Tuinzaal om deel te nemen aan de gezamenlijke kerstmaaltijd. Deze avond biedt u een warme gelegenheid om, in kerstsfeer en onder het genot van heerlijke, passende gerechten, bereid door gemeenteleden, anderen te ontmoeten.

De kosten voor deze maaltijd bedragen 6 euro per persoon.
De maaltijd begint om 18.30 uur. De bar is open vanaf 17.30 uur.
Graag vooraf opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Na de maaltijd bent u uiteraard van harte welkom in de kerstavondviering, om 21.00 uur in de kerkzaal.

Kerstviering met kerstlunch: Herberg-je

Vrijdag 20 december

Herbergje Op vrijdag 20 december organiseert de Keizersgrachtkerk een kerstviering met lunch in de Tuinzaal. Op het programma staat het spel ‘Herberg-je’. De aanwezigen gaan met hun tafelgenoten als reizigers op weg naar de herberg uit het kerstverhaal. Onderweg komt er van alles op hun pad in de vorm van opdrachten en overpeinzingen geïnspireerd op het kerstverhaal. Dat alles geeft stof tot nadenken en gesprek. Soms serieus soms met een knipoog. Iedereen reist alleen, maar je kunt elkaar onderweg wel helpen. Wie komt er op tijd aan en wie staat voor een dichte deur omdat de herberg vol is?

Het programma begint om 10.30 uur, maar vanaf tien uur is er koffie/thee en kunt u binnenlopen.
Eindtijd ongeveer 13.30 uur.

Pink Christmas Kerstmaaltijd 14 december 2019 16:30uur

Op zaterdag 14 december is om 16:30uur in de Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk de Pink Christmas Kerstmaaltijd. Thema is “Welkom aan tafel!”.

Begin je queer kerstweekend in de tuinzaal van de Keizersgrachtkerk met een drie-gangenmenu, een queer kerstvertelling en een interview met Maarten Dallinga over zijn podcast “Anoniem intiem”. Opening en sluiting door ds. Wielie Elhorst.
Aanmelden om mee te eten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

digiflyer PC Kerstmaaltijd def

De maaltijd wordt georganiseerd door het team achter de Pink Christmas Kerkdiensten. De maaltijd gaat vooraf aan het fundraiserconcert voor dak- en thuisloze LHBTI-jongeren, in de Westerkerk.

Zondag in de kerk: Wil de echte God opstaan?

Zondag 1 maart, de eerste zondag van de 40-dagen-tijd, maken we een begin van de serie 'Vallen en opstaan'.
Hoe ga je om met lijden, dat jezelf of een ander treft?
Zondag is het thema: 'Wil de echte God opstaan?'
We lezen: 'Hij was veracht. Men ging hem uit de weg.
Het was een man die veel pijn leed en vertrouwd was met ziekten, van wie men het gezicht afwendt.' (Jes. 53)

Met: Gerhard Scholte
Keizersgracht 566, Aanvang: 10:30

Solidariteitsfonds: foto's van de projecten uit 2018

Dankzij vele giften hebben wij ook in 2018 een flink aantal mooie projecten mogen (mee)financieren. Wij willen ook langs deze weg alle donateurs heel hartelijke danken voor hun giften! (Met excuus voor de vertraging.)

Voor een impressie van deze projecten klikt u hier.