Inhoud

adelaar-kleurplaten

Klik op onderstaande kleurplaten om ze te downloaden:

adelaar 1

adelaar 2

adelaar 3

Hartelijk welkom, Annelies Jans!

Op 23 januari was de feestelijke intrededienst van Annelies Jans als predikant van onze gemeente met slingers, ballonnen en veel muziek. Annelies werd ingezegend door Herman Koetsveld, dominee van de Westerkerk en als consulent betrokken bij de beroepingscommissie, en Ineke Visser, namens de Keizersgrachtkerkgemeente.
Er waren zo’n vijftig mensen in de kerkzaal aanwezig onder wie Annelies’ gezin en familie. Ook thuis werd er volop meegevierd.

Beroepingscommissie, dank jullie wel voor al jullie werk en de hartelijke onthaal in deze dienst.

Annelies, van harte welkom in ons midden, samen met je gezin, en veel succes met je werk!

Kerk in Mokum: Kgk groene kerk

Kerk in Mokum is 2022 goed begonnen met een nieuwe rubriek: 'Groene Kerk'. In de eerste editie van deze rubriek verscheen een interview met ons gemeentelid Daniël van Duijn.
Klik op het logo hiernaast om het artikel lezen.

Afscheid

Op zondag 16 januari, na de morgendienst, nemen we afscheid van Hanna van Dorssen en Robert Jan Nijland-Beltman als pastores van de Kgk-gemeente. Het afscheid vindt plaats in de kerkzaal van de Keizersgrachtkerk en begint rond kwart over twaalf (12.15 uur). Zij die hiervoor gereserveerd hebben en genodigden kunnen hierbij aanwezig zijn. Het afscheid is ook online te volgen in een Zoom-bijeenkomst. Vanaf twaalf uur ben je van harte welkom in deze Zoom-sessie!
Om de bijeenkomst online mee te maken, klik je op onderstaande link. De host zal je dan zo snel mogelijk 'binnen' laten.

Ga naar het afscheid Hanna en Robert Jan

Groen licht - vluchtelingen welkom!

groenlichtOp 10 december, internationale dag van de mensenrechten, kleurde het portaal van de Keizersgrachtkerk groen. Daarmee sloten we aan bij de breed gedeelde actie van de Vereniging van Asieladvocaten (VAJN) , als protest tegen het EU-beleid om mensen op de vlucht aan de Europese grens tegen te houden. Mensen worden met harde hand teruggeduwd uit grondgebied van de EU om hen de mogelijkheid te ontnemen gebruik te maken van hun recht asiel aan te vragen in Europa.
In Polen hangen bewoners langs de grens met Belarus een groen licht aan hun huis als teken dat migranten in nood daar terecht kunnen voor hulp. Daarom hebben we in Amsterdam op 10 december ook groene lichten aangestoken. Want mensenrechten gelden altijd en overal en moeten door lidstaten van de EU gerespecteerd worden als mensen op de vlucht aan, op of over de grens van de EU asiel aanvragen. Mensen op de vlucht laat je niet in het donker maar bied je een groen licht!

Pride Kerkdienst 2021 - 8 augustus 12:00uur

BannerPrideKerkdienst2021

Op 8 augustus vieren we feestelijk de afsluiting van de Pride week in de Pride kerkdienst 2021. Het thema is dit jaar 'Take Pride in us'.

Glenn Helberg verzorgt dit jaar de overweging in de dienst.
Glenn is psychiater en activist. Hij won dit jaar de staatsprijs voor LHBTI-emancipatie: de Jos Brink Oeuvre Prijs.

Verder verlenen Pride ambassadeurs Tieneke Sumter en Axe Leito dit jaar hun medewerking aan de Pride Kerkdienst, zowel in het team als in de dienst. 'We Take Great Pride in Them!'

Vanwege Covid-19 is er (helaas) dit jaar beperkt plaats en is reserveren noodzakelijk. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - iedereen die zich via dit adres opgeeft ontvangt bericht.
Er wordt een livestream van de dienst uitgezonden via het youtubekanaal 'Keizersgrachtkerk LIVE': https://www.youtube.com/watch?v=Vd0OFtpBdAA.

Volg voor meer informatie de Facebookpagina van de Pride Kerkdienst.

De Pride Kerkdienst 2021 is in de Keizersgrachtkerk
Keizersgracht 566
Amsterdam

De Keizersgrachtkerk zoekt een predikant

(0,6 – 0,8 FTE in onderling overleg)

Onze veelkleurige gemeente vol eigenwijze, creatieve, meer en minder intensief betrokken gemeenteleden van binnen en buiten Amsterdam zoekt een predikant. De gemeente zit midden in een inspirerend vernieuwingsproces. We zoeken een predikant die in dit proces samen met de gemeente wil optrekken: vernieuwend, verbindend, creatief, inspirerend.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de hele advertentie, de profielschets van de predikant en van de gemeente op www.keizersgrachtkerk.nl/gemeente/beroepingswerk.

De termijn om te solliciteren is verstreken.

Het jaaroverzicht van het Solidariteitsfonds Keizersgrachtkerk 2020

Foto jaarverslag 2020


Het afgelopen jaar is een heel bijzonder en zwaar jaar geweest voor de derdewereldlanden.
Door Covid 19 kwamen veel mensen zonder werk en daardoor ook zonder inkomen.
Ook konden we merken dat mensen veel tijd kwijt waren om in hun levensonderhoud te voorzien.
Normaal gesproken bestonden onze toegezonden aanvragen uit het ontwikkelen van werk-, gezondheid- en leer- en schoolaanvragen.
Maar in 2020 kwamen regelmatig verzoeken binnen om financiële ondersteuning bij de aankoop van voedsel.
Het uitgangspunt van het Solidariteitsfonds is om de mensen zelfstandig te maken in hun levensonderhoud, maar met een lege maag valt er weinig te werken en daarom verleenden wij nu ook steun op het gebied van voeding.
Hier leest u het volledige verslag.