Zomermorgens 2019

Zomermorgens2019 thumbOok dit jaar is er in juli en augustus weer een aantal interessante bijeenkomsten georganiseerd onder de titel 'Zomermorgens'. Vijf dinsdagochtenden, met inloop vanaf 10.00 uur, aanvang programma om 10.30 uur, een gezamenlijke lunch (zelf iets meenemen, voor melk en karnemelk wordt gezorgd). Einde omstreeks 13.15 uur.

Bekijk bijgaande folder voor het volledige programma.

Iedereen is van harte welkom!

Excursie: Kröller-Müller Museum

Op donderdag 20 juni is er een excursie georganiseerd naar het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Bekijk voor meer informatie over deze excursie bijgaande poster.
Opgeven kan t/m/ 11 juni of totdat het maximum aantal deelnemers is bereikt (zover is het bijna!).
Meer informatie hierover bij Agnes Vlaanderen-Jansen of Hanna van Dorssen.

Meer informatie over het museum vindt u uiteraard op de website van het museum.

Pasen 21 april

Op zondag 21 april wordt om 10.30 u Pasen gevierd in de Keizersgrachtkerk.

Gelezen wordt hoe Jezus verschijnt aan Maria, aan Thomas en aan de leerlingen.

In elk verhaal is verdriet, rouw, vertwijfeling, teleurstelling en ontreddering te horen.

En ook in elk verhaal een omslag: een plotseling inzicht, herkenning, een nieuw begin.

Het inzicht komt steeds op een andere manier - door te zien, te luisteren, te voelen, alle zintuigen worden ingezet.

Levensveranderende ervaringen, nieuwe inzichten, het onmogelijke wordt mogelijk! En dat mag gedeeld worden!

Stille Week in de Keizersgrachtkerk

Witte Donderdag 18 april om 19.30 uur met thema Dienen, waarbij Mattheüs Passion leidraad is, in de hertaling van Jan Rot. Om 20.30 uur in de Tuinzaal vertoning van de Passion, tv programma vanuit Dordrecht.

Goede Vrijdag 19 april om 20.00 uur. Thema is Leren: de ogen van Petrus, Pilatus, het volk en ook van Jezus worden geopend.

Stille Zaterdag 20 april om 21.00 uur: Vieren: de bevrijding van de Paasnacht. Wat is de nalatenschap van Jezus, en in het bijzonder bij de Zaligsprekingen?
Na de dienst viering feest van Pasen met een hapje en een drankje in de Tuinzaal.

Zondag in de kerk: Thuiskomen

Zondag in de kerk 14 07 2019

Hilde Domin

'Een mens moet kunnen gaan
en toch zijn als een boom:
geworteld in de grond,
alsof het landschap gaat en wij vaststaan.'

In deze tweede dienst over gedichten leest en bespreekt Geeske Hovingh in de Keizersgrachtkerk (10.30 uur) twee gedichten van Hilde Domin (1909-2006), joodse wetenschapper en dichteres die de oorlog overleefde door naar de Dominicaanse Republiek te vluchten.
Al haar poëzie gaat over ballingschap, heimwee en thuiskomen. Thema's die zonder moeite te verbinden zijn met de realiteit van het Wereldhuis waar Geeske werkt, maar ook met onszelf. Welkom!

Met Geeske Hoving, Petra Pouwels en Janacy van Duijn

PKA-nieuwjaarsborrel en -kinder/tienerfeest

Nieuwjaarsborrel volwassenuitnodiging
Nieuwjaarsfeest tieneruitnodiging De Protestantse Kerk van Amsterdam (PKA) organiseert op vrijdag 11 januari een nieuwjaarsborrel. Iedereen die zich bij de Protestantse Kerk en Diaconie Amsterdam betrokken voelt, is hiervoor van harte uitgenodigd!

De avond wordt geopend door Gerhard Scholte (predikant van de Keizersgrachtkerk) en Rijk van Ark (voorzitter van de Algemene Kerkenraad). Vervolgens is er, onder het genot van een hapje, drankje en live muziek, ruimschoots tijd andere aanwezigen te ontmoeten. Gelijktijdig aan de borrel zijn er feestelijke bijeenkomsten voor kinderen (tot ongeveer 11 jaar) en tieners in de bijgebouwen van de Keizersgrachtkerk. We eindigen samen in de binnentuin met glühwein, warme chocomel en sterretjes.

Vrijdag 11 januari 2019, aanvang 17.00 uur - einde 19.00 uur
Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566

Een sprankje hoop

Op zondag 13 januari staat Jesaja op het rooster. Een tekst vol lof en hoop, maar niet los van de werkelijkheid.
Naast Jesaja hebben we ons laten inspireren door de liederen en teksten van Leonard Cohen. En is het bij Cohen net als bij Jesaja? Ondanks de vaak pijnlijke werkelijkheid is er toch altijd een sprankje hoop?

Met Alain Verheij, Anja Scheffer, Anje van der Heide, Ynke Scheffer (zang) en veel (live) muziek.

Woensdag 26 september: Maandelijkse Maaltijd

Woensdag 26 september a.s. is er om 18.30 uur weer een maaltijd voor gemeenteleden, buurtbewoners en wie er verder mee wil eten. Voorafgaand aan de maaltijd is de bar open.
Er wordt door de STUK gekookt. Bovendien zal er informatie gegeven worden over het werk van de STUK.
Kom ook gezellig eten. Je kunt natuurlijk ook iemand uitnodigen om mee te komen of mensen uit je omgeving attenderen op deze mogelijkheid eens buiten de deur te gaan eten.
Geef je, in verband met de boodschappen, wel van te voren op. Dat kan via een intekenlijst beneden in de kerk of per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..