Actueel

23 juni: Kgk-informatieavond over Extinction Rebellion

Op 23 juni om 20.00 uur geeft de Klimaat&Geloofgroep van de Keizersgrachtkerk belangstellenden gelegenheid om kennis te maken met de klimaatgroep Extinction Rebellion, via een ZOOM-informatie-avond! Sprekers op deze avond zullen zijn: Karin Alblas en Margriet Bos, beiden verbonden aan Extinction Rebellion (XR).

Extinction Rebellion is de laatste tijd veel in het nieuws. Ook in deze coronatijd probeert XR informatie over het klimaat te verspreiden en gedrag van vervuilende bedrijven aan de kaak te stellen. Zo werd een half jaar geleden bijvoorbeeld het kruispunt op de Stadhouderskade, de Blauwbrug en het Shellgebouw bezet. Ook in andere landen is de groep erg actief.

Er klinken hier en daar echter ook wel kritische geluiden bij de werkwijze van deze klimaatgroep. Tijdens deze online-informatieavond zullen vragen aan de orde komen als: Wat is Extinction Rebellion en wat stelt zij zich ten doel? Hoe probeert de groep het gebruik van geweld in hun acties te voorkomen? En welke rol heeft Christian Climate Action hierin?

Belangstellenden kunnen via ZOOM aan deze online-bijeenkomst deelnemen. Wie zich hiervoor aanmeldt, krijgt dan een ZOOM-link toegestuurd om deel te nemen.

Opgeven kan door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Informatie bij Christien Visch (tel.06-44214567) of Elske Scholte (tel. 06-53338586).
Van harte welkom!

Carousel CK