Kunst in de kerk: Ria Torsius

In de Tuinzaal hangen van juli t/m oktober 2022 werken van materieschilder Ria Torsius.

Het werken met vuur is een belangrijk onderdeel bij het ontstaan van het beeldend werk van Ria. "Fantastisch en altijd weer verrassend om te zien hoe kleuren en structuren zich vormen tijdens het werken met vuur!" Ze gebruikt in haar werk veel natuurlijke materialen zoals zand, steen, klei en hout, en ook papier, verf, metaal, ijzer en alles wat er te vinden is op haar zoektochten om haar innerlijke beelden weer te geven. Ook de

omlijsting van haar werken is vaak 'vintage' en door haar gerestaureerd
Ria is geboren in Stoutenburg (U), haar werkende leven in de gezondheidszorg en onderwijs bracht ze door in Friesland. Ze verbleef geregeld in Ierland, waar de sterke wens naar boven kwam weer te gaan schilderen. Na diverse cursussen in beeldend werken, o.a. bij Simon Lassche, Drachten en de Nieuwe Academie, Utrecht, heeft ze bij Bert Janssen, Materieschilder Amsterdam, verder haar eigen beeldtaal ontwikkeld.
Sinds 2020 woont en werkt Ria voor een aantal jaar in de Charente, Frankrijk, waar ze alle ruimte heeft om te experimenteren en zich verder te ontwikkelen. In de Charente maakt zij deel uit van Etats d' Art, een groep van kunstenaars in de Charente. Deze groep exposeert gezamelijk, en organiseert een jaarlijkse kunstroute.

Zie ook: riatorsius.exto.nl en États d'Art

Tuin 1 L