Kunst in de kerk: Gertrude Mulder

december 2023

In de Tuinzaal exposeert van december 2023 t/m februari 2024 Gertrude Mulder uit haar verzameling ‘boeken’. Levensboeken. Boeken, gemaakt vanuit openheid en stilte, al improviserend, genietend, verwonderend en zoekend. Ze zijn gemaakt met papier, acrylverf, klei en andere natuurlijke materialen.
Uitgangspunt voor zo'n Levensboek is een ervaring, een persoon, een citaat, een beeld dat Gertrude heeft geraakt of bezighoudt. Tijdens het werken wordt dit los en VRIJ gelaten, zodat er ruimte is voor wat er aan beeld wil worden gecreëerd.

De Levensboeken zijn verfijnd en gelaagd …De Levensboeken hebben het formaat dat nodig is om hun waarheid te vertellen ...De Levensboeken spreken hun eigen taal...De Levensboeken raken voorbij concepten...
De kleuren, structuren en materialen vertellen verhalen voorbij de woorden. Het geeft de kijker alle ruimte om zichzelf en/of haar verhalen weerspiegeld te zien door waar te nemen, te voelen, herinneren, associëren, bedenken en ervaren. Vanuit het kijken naar en verbinden met de Levensboeken ontstaat er beweging en verteld dit aan ieder een eigen verhaal.

“Als ik naar de LEVENs boeken kijk:
verSTIL ik
ZIE ik mijZELF
weerSPIEGELt
WORD ik BEWUST
her-IN-ner ik
voorbij de woorden”

Kom kijken en ervaar wat de Levensboeken voor jou aan verhalen ontvouwen.

 


levensboek2gertrudemulder s

 expositiegertrudemulder